שאלה לגבי אתחול

gabimaor

New member
שאלה לגבי אתחול

אחרי hard reset אני מפעיל את התוכנה nevo שבאה עם המכשיר (2210) ואני רואה את המכשירים שכבר הוספתי לשם.האם זה לא אמור להימחק? הארד ריסט לא מנקה את המכשיר לגמרי ומחזיר אותו למצב שבו הגיע אלי מהיצרן? למעט הדבר הזה אני לא רואה משהו שנשמר אבל...סתם מטריד

ron20

New member
../images/Emo26.gif

כנראה שב HP או ב NEVO רצו לעשות לנו חיים קלים, ולכן הם שומרים את כל הגדרות ה NEVO ב file store (כלומר ב rom) אם תיגש לספריה הנ"ל תמצא בתוכה ספריה שנקראת HP ותחתיה ספריה בשם nevo. לדעתי זה דווקא נח ...

lidor30

New member
ההארד ריסט לא מוחק הכל

הוא משאיר חלק מהדברים העיקריים כמו ה-PIM, האופיס ומערכת ההפעלה כמובן.

ron20

New member
תיקון קטנטן

הארד ריסט מוחק את כל המידע שלא נמצא ב rom, ללא קשר לאופיו. "אופיס" היא חלק ממערכת הפעלה, אך כל עדכון שאינו עדכון rom לא ישורד הארד ריסט (ולפעמים זה טוב)

gabimaor

New member
או קי

אז מה שיש ב file store שורד אתחול מלא? ה file store הוא חלק מה rom? ז"א שאינו נחשב בזיכרון הפנוי על המכשיר עצמו נכון? שאלה נוספת.האם יכול להיות שחלק מסוים מקיבולת ה CF שלי תפוסה ע"י קובץ שאני לא רואה אותו גם בחיבור לקורא כרטיסים? פשוט לאחר שמחקתי את מרבית הדברים עליו ועשיתי אתחול למכשיר ראיתי שהוא מופיע לי כריק למרות שאני בטוח שהשארתי עליו כמה קבצים שהם data כמו תמונות.שאני מעיין במאפייני הכרטיס אני רואה שיש בו סה"כ 242 מגה.האם ה 14 מגה ש"הלכו לאיבוד" זה דבר הגיוני או שיכול להיות שמסתתר לו שם קובץ שמשום מה אני לא רואה?

lidor30

New member
בקשר לכרטיס

שום פורמט של כרטיס לא נותן את אותה קיבולת שכתובה לו על האריזה או על הכרטיס עצמו. למשל כרטיס 64 מגה הוא בעצם 61~, 128 הוא 119~ וכד'. אני יודע ש-14 מגה זה הרבה אבל אין מה לעשות...

SaarAvigour

New member
פרופילי NEVO לא נמחקים אחרי HR

גבי, הסיבה לכך ש- NEVO מאכסן את פרופיליו תחת ה- FileStore שהוא אזור נגיש למשתמש על הזיכרון ה"לא נדיף" (ז"א באיזור ה- ROM). תוכל לראות זאת באמצעות File Explorer תחת: Ipaq Filestore/HP/nevo.. ===== סער

gabimaor

New member
אז לדעתכם

זה תקין שהלכו להם 14 מגה ולא מדובר בקובץ שמסתתר לו שם איפשהו...? האם יש דרך לפרמט את הכרטיס?

lidor30

New member
כמו שהגבתי למעלה

איבוד הזיכרון הוא נורמלי כמו בכל כרטיס אחר. הסיבה לזה פשוטה ואמרו אותה פה: החברה המייצרת מתייחסת לכל MB כ-1,000,000B ומערכת ההפעלה מתייחסת למגה כ-1,048,576B אז מה שיוצא הוא זה: 64MB=64,000,000B 64,000,000B/1,048,576B=64.03MB 128MB=128,000,000B 128,000,000B/1,048,576B=122.07MB יש מבין? בקשר לפרמוט - או ע"י קורא כרטיסים או ע"י תוכנה, אני ממליץ על FlashFormat.

mikeoreli

New member
תשובות

לגבי הFile Store, זהו חלק מזיכרון הROM ולכן אינו נכלל במד הזיכרון הפנוי. דרך אגב, לגבי נתוני הPIM, זה תלוי ביצרן, HP כן שומרים נתונים אלו באותו האזור. אצל שאר היצרנים ייתכן ולא. לגבי הזיכרון שיש בכרטיס: הזיכרון ה"אבוד" משמש לקבצים שמשתמשת בהם מערכת ההפעלה ונוצרים בעת פעולת הפורמט, כמו הטבלת מיפוי הקבצים או הFAT כמו שקוראים לה בחלונות. אם אני לא טועה, דובר על כך כבר באחד הפורומים שהיצרנים מתכוונים לכמות שונה של הזיכרון. כלומר מבחינתם יש שם 64/128/256/.... מ"ב זיכרון, אבל מבחינת מערכת ההפעלה יש פחות כי הם מחשבים זאת בצורה לא סטנדרטית.

gabimaor

New member
תודה,אבל

אחרי שפתרנו את הדילמה הקטנה הזו (אני עדיין לא מבין איך נעלמו 2 קבצים שני על הכרטיס...
) שאלה נוספת.איך מבצעים שיוך בין סוג קבצים לתוכנה מסוימת? הכוונה היא לדוג אם אני רוצה שקבצי mp3 יפתחו ע"י gsplayer ולא מדיה פלייר האם יש דרך לעשות זאת או שצריך תוכנה לזה?

mikeoreli

New member
אז ככה....

לגבי הקבצים שנעלמו, לך תדע אולי בטעות מחקת אותם, אחרת הם לא היו יכולים להיעלם. בכל מקרה יש תוכנות שיודעות לשחזר מידע מכרטיסים באמצעות קורא כרטיסים. לגבי שיוך קבצים לתוכנה : הרבה תוכנות נותנות אופציה לשייך אליהם קבצים, אני לא משתמש בתוכנה שציינת, אבל בכל מקרה תבדוק שוב בתוך האופציות אם יש אפשרות כזו. אם אין אפשרות בתוך התוכנה, אז יש תוכנות כמו Pocket Tweak או משהו כזה שנותנות את האפשרות הזו.

gabimaor

New member
עקרונית

אני יודע איך לעשות את השינוי ברגיסטרי ולשייך כל סוג קובץ לתוכנה אבל זה לוקח זמן ומרגיז. אני יודע שיש תוכנות שעושות שיוך אבל אני מתכוון לתוכנה שאין לה את האופציה הזו.ה gsplayer זה סתם דוגמא.דווקא לה יש שיוך. טוב,נמשיך לעבוד עם הרגיסטרי.

mikeoreli

New member
תשובה

בתוכנה Pocket Tweak אם אני זוכר נכון יש אפשרות לשייך קבצים יחסית בקלות בלי להתעסק ישירות עם הרג'יסטרי

gabimaor

New member
שאלה אחרת

הצלחתי לשמור מספר קבצי גיבוי שעשיתי עם אקטיב סינק ע"י שינוי שמם כל פעם. האם שאני מאתחל יש דרך לבחור קובץ מסוים או שהתוכנה בוחרת אוטומטית את האחרון?

למעלה