שאלה לגבי אשמה

omrip22

New member
שאלה לגבי אשמה

שלום לכולם! השאלה שלי היא כזו:אני מרגיש פעמים רבות אשמה בקשרים עם אנשים אחרים כאשר ישנן בעיות בקשר(כעסים,ריבים וכו') במיוחד כאשר הם מתנהגים בצורה שלילית. האם באמת אני אשם בבעיות בקשרים עם אחרים?

sweetdreams

New member
צריך שניים לטנגו..

לא תמיד, אבל בדר"כ זה ככה.. אבל אני לא חושבת ש"אשמה" היא מילה מדוייקת כאן.. אני יותר חושבת שאתם מושפעים מההתנהגות האחד של השני, וכתוצאה מזה הקשר בניכם נראה כמו שהוא נראה... אתה לא ממש פירטת במה מדובר, ואיך הם מתנהגים בצורה שלילית, אז אני לא יכולה להתייחס במדוייק למקרה שלך, אבל סתם לדוגמא: נגיד שמישהו רגיל ממך ליחס מאוד וותרני, והוא רגיל שאתה מקבל כל דבר שהוא עושה. אז יכול להיות שמה שאתה מפרש מצידו כיחס שלילי הוא מפרש כמשהו בסדר.. כי עובדה שאתה לא מעיר לו שומדבר.. ואז פתאום כשזה צץ ואתם רבים אז הוא לא מבין מה אתה רוצה, כי מאיפה פתאום זה בא?? ולמה עד עכשיו, אם היחס שלו הפריע לך, לא אמרת כלום?? שוב, זו סתם דוגמא, זה ממש לא קשור בהכרח למצב שלך (פשוט לא ממש תיארת אותו), אבל לפעמים בעיות והבדלים בגישות נובעים מהשוני בניכם, ולכן במקרים כאלו אנשים בדר"כ מרגישים מתי הם בסדר או לא בסדר בהתאם לפידבקים שהם מקבלים מהסובבים אותם... (אני מבחינתי לא חושבת שימי הולדת הם סיבה מיוחדת למסיבה, אבל אם אני לא אתקשר לחברה שלי לומר לה מז"ט אז סביר מאוד להניח שהיא תיעלב.. אבל אם היא מעבירה לי את הגישה שגם היא חושבת כמוני, אז למה שאני אחשוב שזה יפריע לה??) תחשוב מה אתה משדר להם, והאם יכול להיות שהם מפרשים את ההתנהגות שלך בטעות למה שהם רוצים לחשוב, ואז תחשוב מה **אתה** יכול לשנות.. כי בסופו של דבר אתה יכול לשנות בעיקר ואולי אפילו רק את עצמך..

sh53

New member
אתה מדבר על משהו כללי

ואי אפשר להביע דעה על משהו כללי וכוללני. תוכל לתת דוגמא בבקשה?

omrip22

New member
אוקי,אני אשאל את זה באופן אחר:

אני אנסח את זה מחדש כי לא ניסחתי את זה באמת בצורה טובה: האם יכול להיות שמישהו אשם בהרגשה ו/או בהתנהגות שלכם כלפיו?

sweetdreams

New member
שוב, אני לא חושבת שאשמה היא המילה..

המתאימה, אבל אני נשארת בדעה המקורית שלי.. בקשר בין שני אנשים ישנם שני אנשים שמשפיעים על איך הקשר הזה נראה.. לא תמיד, אבל בדר"כ.. בהחלט יכולים להיות גם מקרים שבהם קיימת חד-צדדיות, אבל לרוב זה לא ככה.. ושוב, אם אתה רוצה לפרט אז אשמח להתייחס ספציפית למקרה שאתה מדבר עליו. אבל אם אתה מדבר באופן כללי, אז אין לי אפשרות לרדת לפרטים יותר מזה.. זה באמת תלוי במקרה ובנסיבות...

omrip22

New member
תודה רבה לכולם על ההתייחסות!

עניתם לי והתשובות מספיקות לי. תודה!

sh53

New member
יתכן + דוגמא (ושוב הכל זה כללי)

אם אני מתייחסת למישהו בציניות אחרי שהוא פגע בי (מחזירה לו מידה כנגד מידה), אז הוא אשם בכך שאני מתנהגת כלפיו בציניות, שהרי אם לא היה פוגע בי, הייתי מתנהגת כלפיו כמו שאני מתנהגת כלפי אחרים והיה מקבל יחס כשווה בין שווים.

omrip22

New member
לדעתי:

לדעתי אין בכך ממש אמת SH53 בגלל שאם לדוגמא מישהו היה מתנהג אליי בציניות דווקא לא הייתי מגיב כך. אם המסקנה שלך הייתה נכונה אז בעצם כול אדם שהיו מגיבים אליו בציניות היה מגיב בציניות.אבל זהו לא המקרה. לכול אחד יש פרשנויות שונות על המציאות והוא קובע כיצד הוא מרגיש.לפי דעתי אם מישהו מגיב אליך בציניות ואת מגיבה גם כך זה בגלל האופי הספציפי שלך ואין לו אשמה בכך בדיוק כמו שאין לו אשמה בתגובה שלי כשאני אגיב בסלחנות כאשר הוא מגיב אליי בציניות. אומנם זה נכון שלא היית מתנהגת אליו כך אם הוא לא היה מתנהג כך אבל עדיין יש לך פה בחירה חופשית ואולי בעתיד תחליטי לא להגיב בצורה צינית אם זה לא מתאים לך.

mirit111

New member
היי,

בס"ד קודם כל המקרה שלך באמת כללי מידי וקצת קשה לכוון אותך בצורה כזו.... לגבי מה שכתבת לשושי זה לדעתי, כל אחד והאופי שלו. ז"א אני למשל בנאדם סלחן אבל אם מישהו עוקץ אותי אני עוקצת אותו חזרה. לגבי המקרה שלך, הסתדר בנתיים משהו? כי זה נשמע שיש לך עכשיו בעיה ספציפית אבל יכול להיות שאני טועה....... לילה טוב לכולם

sh53

New member
../images/Emo45.gif

בד"כ אני לא אוהבת ציניות ולא משתמשת בכך, אך אם החלטתי להשתמש בציניות (וזה המקרה עליו דיברת בתחילת ההודעה), זה לא בגלל ששיניתי את האופי שלי או השתניתי, אלא בגלל שאני "מתאימה" את עצמי לצד השני ואומרת לעצמי שלא מגיע לו יחס חם ותומך, אלא איתו צריך להשחיז סכינים כי אם עונים לו יפה ובנימוס הוא מרגיש עליונות וצריך להעמיד אותו קצת במקום.

sweetdreams

New member
אנחנו יכולים להתפס על דוגמא ספציפית

ואנחנו יכולים גם להפיק ממנה את הלקח שכתוב בין השורות. אני מזכירה לך שלא פירטת במה מדובר, ולכן אין לנו שום דרך לדעת. אז יכול מאוד להיות שבנסיבות האילו שושי נתנה דוגמא שלא לגמרי קולעת למקרה שלך.. אבל בסופו של דבר אני מניחה שהיא ניסתה להגיד לך: "כן, יכול להיות שגם לך יש חלק באיך שאנשים מתנהגים אליך, בין אם זה באופן ישיר ובין אם זה באופן עדיף".. רוצה תשובה יותר מדוייקת?? תשאל שאלה יותר מדוייקת...

תמיד אנחנו אשמים במידה מסוימת

אבל זה רק אומר שפעלנו ועשינו את חלקנו באיזשהו אופן ותמיד אבל תמיד קיים גם הצד השני

למעלה