צריך שניים לטנגו..
לא תמיד, אבל בדר"כ זה ככה.. אבל אני לא חושבת ש"אשמה" היא מילה מדוייקת כאן.. אני יותר חושבת שאתם מושפעים מההתנהגות האחד של השני, וכתוצאה מזה הקשר בניכם נראה כמו שהוא נראה... אתה לא ממש פירטת במה מדובר, ואיך הם מתנהגים בצורה שלילית, אז אני לא יכולה להתייחס במדוייק למקרה שלך, אבל סתם לדוגמא: נגיד שמישהו רגיל ממך ליחס מאוד וותרני, והוא רגיל שאתה מקבל כל דבר שהוא עושה. אז יכול להיות שמה שאתה מפרש מצידו כיחס שלילי הוא מפרש כמשהו בסדר.. כי עובדה שאתה לא מעיר לו שומדבר.. ואז פתאום כשזה צץ ואתם רבים אז הוא לא מבין מה אתה רוצה, כי מאיפה פתאום זה בא?? ולמה עד עכשיו, אם היחס שלו הפריע לך, לא אמרת כלום?? שוב, זו סתם דוגמא, זה ממש לא קשור בהכרח למצב שלך (פשוט לא ממש תיארת אותו), אבל לפעמים בעיות והבדלים בגישות נובעים מהשוני בניכם, ולכן במקרים כאלו אנשים בדר"כ מרגישים מתי הם בסדר או לא בסדר בהתאם לפידבקים שהם מקבלים מהסובבים אותם... (אני מבחינתי לא חושבת שימי הולדת הם סיבה מיוחדת למסיבה, אבל אם אני לא אתקשר לחברה שלי לומר לה מז"ט אז סביר מאוד להניח שהיא תיעלב.. אבל אם היא מעבירה לי את הגישה שגם היא חושבת כמוני, אז למה שאני אחשוב שזה יפריע לה??) תחשוב מה אתה משדר להם, והאם יכול להיות שהם מפרשים את ההתנהגות שלך בטעות למה שהם רוצים לחשוב, ואז תחשוב מה **אתה** יכול לשנות.. כי בסופו של דבר אתה יכול לשנות בעיקר ואולי אפילו רק את עצמך..