שאלה לגבי אמא שלי

מיש15

New member
שאלה לגבי אמא שלי

דק' תוג'מן, שלום רב! אמא שלי בת 51. בסביבות גיל 40 היה פרולקטין גבוה מאוד והתחילו שיבושי מחזור. מגיל 45 במנופאוזה, במשך 5 שנים קיבלה טיפול הורמנלי חלופי ע"י מדבקות. במשך הטיפול היו כמה פעמים דימומים. בזמן הדימומים עשתה בדיקות דם וערכי TSH היו גבוהים. גינקולוג נתן לה אלטרוקסין לאחר כמה שבועות הערכים ירדו. לפני שנה וחצי הפסיקה את הטיפול ההורמונלי. בבדיקות לפני שנה ערכי TSH שוב גבוהים-58.29 . FT4-8.6. FT3-4.48. THYROID PEROXIDASE AB -479 רופא משפחה המליץ על 100 מג' אלטרוקסין ביום. קיימים כל התסמינים של תת פעילות. עלייה במשקל מעל 10 ק"ג, נפיחות,נדודי שינה,וכוי'. בדיקות מלפני חודש: TSH-3.94 FT4-13.7 FT3-4.34 הערכים ירדו אך הסימטומים כולם עדיין ישנם ופוגעים מאוד בתפקוד. אודה לך אם תוכלי להתייחס. מה משמעות שהנוגדנים כל כך גבוהים? תודה

לאמא שלך יש מחלת השימוטו

וזה מה שהנוגדנים מראים. זו הסיבה השכיחה ביותר לתת פעילות. יכול להיות שאם היא התחילה טיפול לא כל כך מזמן, ה-TSH על הנייר די בסדר אבל לא כל הסימפטומים חלפו. יש הרבה פעמים פיגור בזה. אם גם לאחר זמן ממושך לא תרגיש הרבה יותר טוב, ואם ה-TSH ישאר כך, יש מקום להעלות עוד קצת את המינון כדי להוריד טיפונת את ה-TSH.

למעלה