שאלה לגבי אלכוהול

סביוני

New member
שאלה לגבי אלכוהול

האם יש ויסקי שהוא בטוח לצליאק? קראתי את המאמר על האלכוהול ויצאתי רק מבולבל יותר. לפני שכילו לי את הצליאק אני זוכר את נהגתי להזליף מעט ויסקי לתוך כוס קוקה קולה. מתגעגע לטעם... אם ישנו כזה, אז אני זקוק לשם המותג כדי לקנותו. (תשובות במסר פרטי כדי למנוע פרסום בפורום - לשיקול דעת ההנהלה)

adamfbs

New member
שלום רב

בוויסקי אין כזה דבר 100% וזאת למה אתה שואל? ישנם כמה סוגים של וויסקי והיחיד שניתן להפיק ממנו וויסקי כשר למהדרין (100% ללא גלוטן) הינו אחד המופק מתירס, לצערנו "הוויסקיים" היחידים המופקים אך ורק מתירס משומשים ליצירת בלנד של וויסקי (כדוגמת כמעט כל "סקוטש" אפשרי- J&B, Balentines וכ'ו). ודרך אגב – לוויסקי המורכב אך ורק מתירס בדרך כלל יש טעם נוראי (טעמתי). אבל, ישנו ארגון אירופי\בריטי שמודד את אחוז המולקולה שמרכיבה את החלבון "גלוטן" (הרעיל, למולקולה קוראים גלוטאון אם אני לא טועה) במשקאות ומאכלים ולפי אחוז מסוים קובעת האם הנדון חוקי או לא. אחוז מסוים של המולקולה המרכיבה את הגלוטן הנמוך מהסף של אותו ארגון נחשב למשקה\מאכל ללא גלוטן – משום שהכמות כל כך אפסית שהיא איננה נרשמה כמשפיעה בכלל. האחוז הזה הינו 0.005% של המולקולה המרכיבה את החלבון גלוטן. אנחנו מדברים פה על מקרון של גלוטן, שכנראה בכלל לא מצליח למצוא דרכו לקיבה ואם כן – הוא איננו משפיע עליה. בכל מקרה, בתהליך התסיסה של האלכוהול במקרה של וויסקי – פעמיים או שלוש בטמפרטורה של 72.8 מעלות, החיטה\שעורה הופכת לאדים אלכוהוליים של המוצר המקורי. לא נמצא וויסקי אחד לפי אותה ועדה שהוא מכיל גלוטן, זאת אומרת כל וויסקי באשר הוא אושר ע"י הועדה כלא מכיל גלוטן לפי הרף של אחוז החסימה. להגיד לך את האמת – אם ועדה בריטית ששמה חותם למען אלפי אם לא מליוני צאליאקיסטים ברחבי העולם זה לא מספיק – אז אני לא יודע מה מספיק. בכל מקרה, אני כבר שנה + עם צאליאק ולא הפסקתי לשתות וויסקי – בדיקות הדם נראות כמו שצריך, אז- לשיקולך.

adamfbs

New member
כמעט, אבל לא מדוייק

אני ממליץ להתסכל על המאמר\קישור לקובץ שהעלתי, Irish Cream לדוגמא מכיל גלוטן.

סביוני

New member
אם אני מבין נכון

כל סוגי הויסקי עדיין מותירים אותך בלי זיהום גלוטני?

למעלה