שאלה לגבי אימוץ

שאלה לגבי אימוץ

שלום, אשמח שתעזרו לי בחשיבה לגבי אימוץ כלב. הבת שלי מאוד רוצה כלב ורצינו לאמץ אבל אין לנו ידע איך לבחור כלב ולפי מה? המון כלבים מקסימים ואיך בוחרים אחד בלבד? הכלב/כלבה יבלו 7-8 שעות ביום בבית ואנחנו גרים בדירה בבניין משותף.
מה אתם מציעים כיצד לבחור?

KallaGLP

New member
השאלה אם רק הילדה רוצה כלב או גם אתם,

ואם אתם מוכנים להיות אחראים באופן מלא על הטיפול בכלב.
אם תפרטו קצת איזה סוג כלב אתם רוצים (קטן או גדול, שקט או אנרגטי, וכו') והאם יש לכם דרישות מיוחדות וכמה ניסיון יש לכם עם כלבים, אפשר יהיה לייעץ טוב יותר.

dani666

New member

לגבי השאלות אז ככה

כלב בגודל בין בינוני לקטן.
אנחנו בדירה לא גדולה אז השאלה אם אנרגטי לא ישתעמם ויסבול בבית כשאנחנו בעבודה ובית ספר. כלב שמח שרוצה המון אהבה וחיבוקים אבל נראה לי שכולם כך...
הניסיון שלנו עם כלבים קטן, יש לנו חברים עם כלבים אך לנו לא היה.
מראש מובן לי שהאחריות היא שלי ולא של הילדה אחרת זה יגרום לחיכוכים רבים ואני שומעת את זה בבתים אחרים-"למה אתה לא מוריד את הכלב וכול...?".
&nbsp
דרישות? כלב בן שנתיים, לא גור. לא מתמצאת אפילו באיזה דרישות קיימות.
&nbsp
&nbsp

קרמיט524

New member
כלב ראשון

אז ככה:
אם אתם רוצים כלב רגוע, עדיף שתקחו כלב בינוני/גדול. תתפלאו, אבל מבחינת המקום, הוא לא תופס הרבה יותר מקום מכלב קטן בדירה, אבל מבחינת האנרגיות שהוא צריך, כלבים גדולים הם בד"כ הרבה יותר רגועים ודורשים פחות תחזוקה מכלב קטן. הקטנים הם דווקא אלו היותר אנרגטיים, עצבניים ועם סף תגובה נמוך מאד לגירויים.
הייתי ממליצה לכם להתייעץ עם מתנדבים באחת העמותות (בפורום ימליצו לכם), לגבי מה הייתם מצפים. בשורה התחתונה: מדובר במערכת ציפיות שלכם, והכלב צריך לעמוד בציפיות האלו, אחרת זה לא יילך. המתנדבים יודעים את זה ולכן זה גם האינטרס שלהם למצוא לכם את הכלב המתאים.
כמו שאני רואה את זה מי שיתאים זה כלב בינוני גדול, רגוע, מחונך, בן שנתיים פלוס. הכלביות מלאות בכלבים כאלה, נפלאים ומקסימים שרק מחכים שמישהו יצרף אותם למשפחה.
וכן, חשוב מאד לקחת בחשבון - שגם אם הילדה רוצה את הכלב, אתם תהיו אלו שיטפלו בו בסוף - כולל טיולים 3 פעמים ביום.
המון הצלחה!!

KallaGLP

New member
לדעתי הכי טוב לכם לקחת כלב מאומנה.

על כלב כזה, שהיה בבית של אנשים, קל יותר לדעת איך הוא מתנהג ומה האופי שלו. כלב רגוע, כפי שנאמר, יהיה לעיתים דווקא כלב בינוני או גדול, ולכן לדעתי גודל לא צריך להיות קריטריון מבחינתכם. כלבים גדולים מתנהגים בבית קצת כמו שטיח. זה שהכלב יהיה בוגר (בן שנתיים) בהחלט יכול לעזור לכך שיהיה יותר רגוע. אם אין לכם דרישות ספציפיות מעבר לזה שיהיה רגוע, ידידותי ובוגר, זה יקל עליכם. פשוט תנסו למצוא כלב שהיה באומנה ועונה על התיאור של כלב רגוע וידידותי, בלי קשר לגודל.

urileshem

New member
אני רק מציע שתוודאו שגם אתם רוצים כלב ולא רק הילדה

אם זאת רק הילדה זה מתכון לסוף עצוב בדרך כלל...

למעלה