שאלה לגבי אזרחות

al0546

New member
שאלה לגבי אזרחות

לגבי זכאות לאזרחות אוסטרית. אם האבא קיבל מכוח הסבא (אבא שלו, שהיה גר באוסטריה) האם הנכד יוכל לקבל גם על סמך האבא?? (למרות שהאב לא גר שם מעולם, אבל קיבל אזרחות!?) ראיתי פשוט מידע שמדבר על שנת 1983 מי שנולד לפני/אחרי לא הבנתי, זה בלבל אותי לגמרי אשמח לתשובה מהירה!

יעלי9

New member
מישהו בפורום 'ישראלים באירופה' מחפש חברים

במנצ'סטר. הוא כבר שם חצי שנה אאל"ט. אולי כדאי לך ליצור איתו קשר?

בקר12

New member
עד כמה שאני יודע וקראתי זו אזרחות שעוברת

בירושה מהורה לצאצא. אם מדובר במקרה של יהודים אוסטרים פליטי הנאצים אז אפשר לבקש השבת אזרחות וצריך לעשות השבת אזרחות כל דור (אלא אם כן הצאצא הרלוונטי נולד כבר אחרי השבת האזרחותשל ההורה ואז הוא כבר אוסטרי מלידתו). יש לציין שכמו באזרחות גרמנית, יש פה גם את הסיפור של שירות בקבע ו/או שירות בבצבא זר שצריך לקבל אישור מראש כדי לא לפגוע באזרחות וכו' ראה http://en.wikipedia.org/wiki/Austrian_nationality_law וגם http://www.bmeia.gv.at/en/embassy/los-angeles/practical-advice/austrian-citizenship.html

ברק301

New member
כמה שאני יודע...

כמה שאני יודע בכדי לקבל אזרחות אוסטרית, אתה צריך לוותר על כל אזרחות אחרת שיש לך...

בקר12

New member
זה נכון (כמו באזרחות גרמנית) אבל יש סייגים.

אחד מהם הוא השבת אזרחות לפליטי הנאצים וסייג אחר הוא אזרחות שנרכשת בלידה עצמה כתוצאה מהורשה

TrigATUSA

New member
לגבי אוסטריה אין מדובר בהשבת אזרחות

אלא באזרחות מלידה לא התווכחיתי על הנושא כשדנו באזרחות גרמנית, אבל בנושא של אזרחות אוסטרית יש לי יותר מידע האזרחות לא "מושבת" אלא נחשבת כאילו מעולם לא אבדה החוק המדובר הוא לא מיוחד ליהודים או ישראלים, אלא חוק שביטל את כל ההחלטות החוקיות בנושא בשנים של הממשלה הנאצית עקב כך, לא כל הדורות צריכים לקבל את האזרחות בחזרה, וגם אינם צריכים להיות בחיים ראשית תצטרך להביא הוכחה לגבי האזרחת של האזרח המקורי (שים לב שמי שעזב את אוסטריה אחרי 1938 רשום בתור אזרח גרמני, מכיוון שבשלב זה אוסטריה כבר לא הייתה קיימת כיישות מדינתית - זאת לא בעייה) תצטרך להראות שושלת, חוקית (ילדים שנולדו מתוך נישואין), דרך זכרים (עבור מי שנולד לפני 1983) בין האזרח לבינך. תצטרך להראות שאף אחד מהמשתתפים בשרשרת הזו לא: 1. שירת בצבא זר (שירות חובה בצה"ל לא נחשב). לא ידוע לי על אף אחד שקיבל פטור מהדרישה הזו 2. עבד בשירות המדינה (*כל* משרה של עובד מדינה נחשבת, אפילו מורה) 3. התאזרח במדינה אחרת (אלא אם כן תוכל להראות שזה נעשה בחוסר ברירה - על מנת לא להישאר מחוסר אזרחות) מכיוון שאתה לא "רוכש" אזרחות - אין צורך לוותר על אזרחות אחרת אם בעתיד תרצה להתאזרח במקום אחר בעולם (למשל - ארה"ב) תצטרך לוותר על האזרחות האוסטרית

בקר12

New member
מעניין. אגב גם השבת האזרחות הגרמנית היא לא רק

"פריביליגיה" של יהודים אלא גם של נרדפי נאצים אחרים (כמו מתנגדים פוליטים למינהם) שאזרחותם נשללה.

בקר12

New member
זה די טיפוסי לאוסטרים שלא לוקחים אחריות

על כלום כולל תקופת המלחמה הרי יהודים נרדפי נאצים שנמלטו מאוסטריה נחשבים כביכול (על פי טריג) כאזרחים אוסטרים דה-יורה למרות שהם לא היו כבר אזרחים דה-פטו. אולם, כשהם וצאצאיהם מנסים להפוך לאזרחים אוסטרים דה-פקטו פתאום מתחשבנים אחורה עם כל מני דרישות מופרכות לכל הדורות (כמו עובד מדינה למשל).

TrigATUSA

New member
זו לא דרישה מופרכת

חוק האזרחות האוסטרי הוא אחיד לכל האזרחים, לא רק ליהודים והחוק קובע שכל מעשה של ניתוק זיקה עם אוסטריה נחשב לוויתור עקיף על אזרחות. אחד מהמעשים האילו הוא שירות בשירותה של מדינה זרה בעיני זו לא דרישה בלתי סבירה

בקר12

New member
ברור.כמו שבתקופת המלחמה טופלו היהודים

כמו שאר האוסטרים (על ידי בני ארצםה אדולפים). למה שייקבלו גם עכשיו יחס מיוחד?

למעלה