שאלה לגבי אזעקה

שאלה לגבי אזעקה

פורום יקר שלום, בן זוגי ואני רכשנו בית צמוד קרקע בעל 3 מפלסים. אני חוששת מאוד מפריצות, הגם ששמעתי שבתקופה האחרונה היה גל פריצות באיזור בו רכשנו את הבית, ועל כן אני מעוניינת להתקין אזעקה מיד עם הכניסה לדירה. מבירור שערכתי הבנתי שיש כמה סוגי אזעקות, והמרכזיות הן נפח וכאלה המגלות אם חלון נפתח. מצד אחד אזעקה המבוססת על נפח נראית לי בעייתי כשיש בבית חיית מחמד או ילדם קטנים המתעוררים בלילה, מצד שני אני לא מעוניינת לישון כל החיים עם חלונות סגורים בלי אפשרות לכניסת אוויר. בנוסף, במפלס האמצעי יש מרפסת שירות עם תריסים ואני לא יודעת מה ניתן לעשות במקרה הזה... אשמח לשמוע הצעות / המלצות / רעיונות מאנשים שחיים עם אזעקות. תודה :)

watcher3

New member
אז קצת סדר בדברים

שלום אני אמנם לא איש אזעקה אבל בתור אחד שבנה בית והתקין לו אזעקה זה ייתן לך תמונה (לפחות התחלתית): ישנם מס' סוגי גלאים: 1. נפח - כשמו כן הוא הוא מכסה נפח של חדר (חדר/סלון וכו') וכל תנועה מפעילה אותו. ניתן לכוון אותו לסף של נפח גוף שממנו הוא יתריע. יש כאלה שמותאמים לבעלי חיים כך שנפח של בעל חיים לא יפעיל אותה. יתרון - סוגר כל הנפח ולא ניתן לעבור . חסרון - לא ניתן להסתובב בלילה כשהאזעקה מופעלת. 2. גלאי ווילון - כשמו כן הוא (גם
)- מותקן בצד החלון מאחת הפינות התחתונות שלו ומייצר מעין ווילון כלפי מעלה שמכזה את הווילון. יתרון - אפשר להסתובב בחדר (רק לא להצמד לקירות שבהם מותקן הגלאי), לא יופעל אם יעברו חרקים וכו' רק אם יעבור דרכו גוף מנפח מסוים ומעלה. חסרון- אם בטעות כשקמים נצמדים לקיר, האזעקה פועלת. 3. גלאי - קרן - שמים מחוץ לבית זוג כאלה אחד מכל צד של החלון (לפעמים שמים שתי זוגות לכל חלון כדי להקשות יותר - רק שבד"כ הגנבים זה לא טום קרוז ממשימה בלתי אפשרית 3). ניתן עם הקרן לכסות גם שלוש חלונות אחד ליד השני (אצלנו זה מכסה קיר באורך 15 מטר עם 3 חלונות) יתרון - אפשר להסתובב חופשי בבית . חסרון - יקר ביחס לאחרים וגם אם חתול יושב על החתול מבחוץ. מופעל אבל נדיר שקורה. לסיכום, אפשר לגוון עם מגוון הגלאים. למשל אם יודעים שבלילה אין מצב שקמים לסלום לשים שם נפח, ובחדרים לשים ווילון או קרן. כמו כן מחלקים את הבית לאזורים. מקווה שעזר.

למעלה