אני חושב שבמקרה זה הבעיה באנגלית
יכול להיות (ואף הגיוני) שהסימן עבר טרנספורמציה במשמעות שלו לאורך השנים, אבל במקרה הזה נראה לי יותר שהבעיה היא עם האנגלית. YI היא סימניה המביעה פקפוק, אי ידיעה, לי באי משתמש בה על מנת להעביר לנו את התחושה שהוא לא בטוח אם אור הירח לפני מיטתו הוא כפור או לא. המתרגמים השונים לאנגלית ניסו להעביר את ההרגשה הזו. אם הייתי מתרגם את השיר לעברית כנראה שגם אני לא הייתי משתמש במילה "פקפקתי" (הפרוש הראשוני של המילה) או במילה "חשבתי" אלא במילה כדוגמת "תהיתי"- "תהיתי האם זהו כפור על האדמה". לטובת אלה שלא יודעים על איזה שיר מדובר אני מצרף שני תרגומים שלו (לאנגלית) “Still Night Thoughts” trans. Burton Watson Moonlight in front of my bed— I took it for frost on the ground! I lift my eyes to watch the mountain moon, Lower them and dream of home. ותרגום נוסף של אינס הרדן: The bright moon shone before my bed, I wondered - was it frost upon the ground? I raised my head to gaze at the clear moon, Bowed my head remembering my old home. גם בתרגומים עצמם אפשר לראות את ההבדל בגישה ובבחירת המילים של שני המתרגמים. לדוגמה המקור הסיני הוא בן 4 שורות עם חמישה סימנים בשורה, בעוד המתרגם הראשון שמר על מבנה של 4 שורות המתרגמת השניה שברה את המבנה הזה על מנת להתאים את עצמה לליריות של השיר.