שאלה לגבי אבטלה!!

Potato chips1

New member
שאלה לגבי אבטלה!!

מישהו פה חתם פעם אבטלה?? אתם יכולים לספר לי איך הקטע הזה עובד? באמת צריך לבוא פיזית ולחתום , אתה אישית בעצמך? כל כמה זמן? הם באמת מנדנדים כל הזמן עם הצעות עבודה בשבילך? כמה כסף זה דמי אבטלה?

אני חתמתי רק אחרי השיחרור.

הגשתי טפסים, פתחתי כרטיס , הלכתי פעם בשבוע לחתום הם לא נידנדו לי לגביי הצעות עבודה כי מי שיש לו כביכול תעודת של מקצוע אז יכול לעבוד רק במקצוע שלו ולי הייתה תעודת חובשת. אני חושבת שחתמתי 10 חתימות מי שמשתחרר מצה"ל מקבל 7200 לא יודעת כמה זה היום אני מדברת על לפני 3 שנים ומי ש]יטרו אותו זה תלוי גבובה של המשכורת.

Potato chips1

New member
מה ההגדרה של חייל משוחרר?

כי אני השתחררתי לפני יותר משנתיים, ולא שירתתי שירות מלא...נחשב?

עד 5 שנים מהשחרור...

לפי מה שידוע לי אבל לחתום אפשר עד שנה מהשחרור אני חושבת.

flutter girl

New member
עד שנתיים מהשחרור, לא?

אני חושבת שההגדרה היא עד שנתיים מהשחרור, או עד שהסטטוס משתנה (אם נגיד הפכת להיות סטודנטית באמצע התקופה של החייל המשוחרר (כמו שלי קורה), אז הסטטוס משתנה. והכסף שחותמים איתו אבטלה אחרי השחרור זה בעצם הכסף של המענק - כלומר, אפשר לעבוד במועדפת ולקבל משכורת רגילה + מענק, או לחתום אבטלה ולקבל רק את המענק (בסופו של דבר).

לא...

עד 5 שנים מהשחרור. וכן אפשר לעבוד במועדפת ולקבל את המענק ואפשר גם רק לחתום, כיום הבנתי שזה בעיה למצוא מקומות של עבודה מועדפת ואנשים שמשתחררים היום גם הבנתי שלא יכולים לחתום בכלל. לחתום אבטלה אפשר עד שנה מהשחרור וזה בדוק!

flutter girl

New member
אני אגיד לך למה אני שואלת

מרגע השחרור יש לך 5 שנים להשתמש בפקדון, אז הכסף משתחרר למשך שנתיים (לכל שימוש), ואם לא אספת אותו בתום השנתיים האלה, הוא חוזר למדינה. 5 שנים להיות על תקן חייל משוחרר נראה לי ממש מוגזם, בגלל זה לדעתי זה באמת שנתיים.

אני זוכר...

שכשאני השתחררתי הלכתי ללשכת עבודה כדי לחתום אבטלה... בסוף הציעו לי שם עבודה
כל כך התבאסתי שהלכתי ללשכה כדי לחתום ובסוף יצאתי עם עבודה, אז מה שעשיתי יום אחרי זה הלכתי לאזור מגורי לאחד מבתי הקפה והתחלתי לעבוד שם... אגב, לא מצטער על זה אפילו לרגע

למעלה