שאלה לגביי רישיון נשק

dana2909

New member
תחשבו איזה שקט יכול היה להיות

טוב, מה - הזכרת את תל אביב. כל פעם שהמסיבה היתה עוברת את שעה 3 בבוקר (שוב) שתים וחצי יריות היו מסדרות את העניין. או אם השכן המופרע היה פוגע ברכב שוב או סתם משתולל וצועק כמו שהוא אוהב, ירייה אחת מסדרת לנו שקט לכל החיים (או לפחות עד שיגיע שכן אחר). נו, אז באמת, את שואלת בשביל מה נשק? כמה חבל שאנחנו לא במערב הפרוע..

צימעס

New member
אני מרגישה הרבה פחות בטוחה

כשיש כלי נשק מיותרים ברשות אנשים שכמוך, "היו מרגישים בטוחים יותר להסתובב עם נשק". ד"א - זוכר את האינסטינקט הראשוני שלך מהדיון ההוא? זוכר שכתבת שאחרי מחשבה - בעצם לא היית יורה? זה בדיוק מה שמפחיד: לפעמים אינסטינקט ראשוני יכול להספיק לגרום לאדם לירות, והמחשבה מפגרת מאחור, ומגיעה מאוחר מדי, כשכבר שוכב שם אדם ירוי. תוסיף על זה שמשתמש שאינו מיומן (מטווח פעם בשנה זה לא "מיומן"!), הסיכוי שהנשק שלו באמת יעזור לו, די קטן.

freedom rider

New member
תגובה

למה שהזכות להחזקת נשק לא תובטח בחוק הישראלי? כדי שלאנשים שמוכנים לירות בכל מי שלדעתם ראוי לכדור בראש (או בגב, או בברך), יהיה קצת יותר קשה להניח ידם על נשק. ואם אנחנו רוצים לאמץ מנהגים אמריקאיים כאן, הבה נתחיל בדברים קצת יותר דחופים ופחות שנויים במחלוקת. נושא הזכות לשאת נשק שנוי במחלוקת גם בארה"ב עצמה, וניטש ויכוח עז על פירוש הסעיף החוקתי הנוגע בדבר. בוא תתחיל, למשל, בלכבד את החוקים של מדינתך. ועוד בענייני החוק: "הביורוקטים של משרד הפנים", כלשונך, אינם עושים את מה שמתחשק להם, אלא ממונים על ביצוע החוק, שנחקק על ידי הכנסת. אבל מה זה כבר חוק בשבילך? ההשוואה להכנת פצצה לא במקום? למה בדיוק? ולסיום: אני יודע שהייתי מרגיש הרבה פחות בטוח ברחובות תל אביב לו היה נשק חם ברשותך וברשות שכמותך.

shellyland

New member
פעם, לפני כמה שנים

הבוס שלי דאז שלף עלי נשק בטעות (סיפור ארוך, הוא חשב שאני פורץ) ומאז באמת שאני נגד להחזיק נשק סתם. גם קודם הייתי די נגד, אבל אחרי שראיתי את הדבר הזה כמה סנטימטרים מהפרצוף שלי, הבנתי שזה ממש לא טרקצייה.

אמות מידה שנקבעו באופן שרירותי ..

ואללה צודק! בכלל החוקים האלה רק מסבכים את החיים: למה לפנות לבית משפט כשאפשר לעלות עם טרקטור על מטע הזיתים של השכן ולהוסיף עוד כמב דונמים לישוב שלנו? למה לקרוא לשוטר כשאפשר לתת לבנאדם אגרוף ולשבור לו כמה שיניים? למה להתמודד עם הפגנות של הצד השני כשאפשר פשוט לירות להם בראש? (מדובר רק במפגיני שמאל, נכון?) מזל שמשרד הפנים לא נתן לך רשיון להרוג... סליחה, רשיון לנשק.

הזוֹעם

New member
את לא סומכת עליו?

הוא יכול לספר שהוא גר בשטחים, הוא יכול לספר שהוא סרן בצנחנים (ולא איזה ג'ובניק), והוא יכול לספר שזה להגנה עצמית: מסוכן להסתובב בתל אביב עם כל השמאלנים שם.

אתה

מטיף לרמאות ברגע שאתה מציע לבן אדם לרשום את עצמו כמי שגר בכתובת שאיננה כתובתו האמיתית (ועוד בשביל מה?! בשביל להשיג רשיון לנשק?!)

dana2909

New member
ולענייננו

חיפשתי, בדקתי, אך צר לי, ולא מצאתי אף מקום שאליו אני יכולה לכוון אותך.

freedom rider

New member
תשובה לשאלה המקורית

עליך לפנות למשרד הפנים הקרוב למקום מגוריך, ושם ימסרו לך את כל האינפורמציה הדרושה לך.

במצב הכלכלי של היום זו לא בעיה

אם אתה מוכן לעבוד מעל יום מלא תמורת שכר מינימום, בעבודה שוחקת על הרגליים כל היום ועדיין להשאר ייצוגי - לך לעבוד כמאבטח בקניון. הם כבר ידאגו להוציא לך רשיון נשק. באותו שכר אבל טיפה יותר מעניין - ליווי טיולים. ההבדל העיקרי - שם תקבל קרבין.

הם לא

הם דואגים לך לרישיון זמני כלשהו שתופס רק כל עוד אתה עובד אצלם ומשמתמש בנשק שקיבלת מהם. אתה לא יכול לרכוש נשק משלך עם הרישיון הזה.

_alon_

New member
בקשר לנשק, שקרים וחברה חמושה

* ההצעה על שינוי כתובת מגורים לא תתפוס, כי צריך לגור שם לפחות כמה חודשים ולהציג אישורים שאתה גר שם ובחידוש הרשיון הבא ילקח ממך הנשק אם לא תגור שם. * חברה חמושה יכולה להיות גם חברה יותר מאופקת, מעיין מאזן אימה בחימוש גרעיני. אני לא אומר שצריך לתת לכולם נשק, אני רק אומר שיש כמה פנים לעניין. בכל מקרה אולי אפי תשאיל לו את אחד מאקדחיה (עם כוונת ליזר ומשתיק קול).

את נושא "חברה חמושה היא חברה

מנומסת" (היינלין, אאז"נ) כבר טחנו. אין לאמירה הזו סימוכין היסטוריים.

מעניין לציין, אגב, שזהו הסלוגן

הרשמי של הNRA. אם להביא שתי דוגמיות נגדיות - אפגניסטן וסומליה. נשק לכל דיכפין - והאיפוק?

למעלה