שאלה לגביי מתוקים

לימור119

New member
שאלה לגביי מתוקים

אני הריונית סוכרתית, ורציתי להבין: הדיאטנית הרכיבה לי תפריט ואמרה כי מותר לי ל"חטוא" ב-2 פתיבר ליום ובבמבה. רציתי להבין האם פתיבר נחשב להכי טוב לאכילה בכל הקשור למתוקים/בצקים? כלומר, האם יש תחליף אחר לפתיבר? האם לדוגמא בייגלה עדיף על פתיבר? ובכלל, אלו "מתוקים" אני יכולה לדעתכם להוסיף לתפריט שלי? חשוב לציין כי אני מאוזנת ע"י תזונה בלבד וכי אני אוכלת כמויות הרבה יותר גדולות ממה שהדיאטנית אמרה לי והכל תקין אצלי עד כה. אולם אני מקפידה לא לאכול מתוקים/בצקים/עוגות/עוגיות וכד'. איפה אפשר למצוא באינטרנט מידע על מה מותר לסוכרתיים לאכול? פשוט נמאס לי קצת לאכול רק פתיבר/במבה כ"ממתקים". אני אשמח אם תוכלו להוסיף לי. תודה - תודה.

בראשית כדאי להתיעץ עם הדיאטנית

אבל בעיקרון אפשר להחליף את הפתיבר בדברים אחרים כל שעליך לעשות זה להסתכל על התכולה התזונתית של מה שאת רוצה לאכול ולהשוות לכמות של הפתיבר שהדיאטנית התירה לך לאכול
. בעיקרון מותר לסוכרתים לאכול ה-כ-ל השאלה רק איזה כמות

דואגת1

New member
"הדיאטה" של הסוכרתיים

מצורף לינק למאמר שדן בנושא באופן מפורט, ולדעתי בצורה משכנעת מאוד ומבהיר הרבה דברים, בעיקר לגבי דעות מוטעות.

לימור119

New member
תודה לכן. ולא הבנתי שושן צחור:

כשאת כותבת שצריך להסתכל על התכולה התזונתית כוונתך למספר הקלוריות לאריזה? כלומר, נגיד שפתיבר 100 גרם זה 488 קלוריות אז אני צריכה למצוא תחליף אחר שמכיל גם פחות או יותר 488 קלוריות? תודה שוב.

לא !

מה שחשוב זה תכולת הפחמימות בד"כ מנה שוות ערך ל- 10-15 ג"ר פחמימות. את צריכה למצוא מזון שהכמות שאת אוכלת ממנו תהיה שוות ערך למנת פחמימות. נדמה לי שמשהו כמו 3 פתיבר נותנים את הערך הזה. מתמטיקה פשוטה של כפל וחילוק: כמה פחמימות יש ב-100 ג"ר מוצר X משקל החבילה\ למשקל הכמות שאוכלים.

למעלה