שאלה לגביי משכורות!

שאלה לגביי משכורות!

אני עובד במקום מסויים ששם כמובן אני עובד עם תלוש משכורת. מרויח בסביבות ה 5000 ש"ח נטו!..אחרי כמובן הורדה של מס הכנסה,ביטוח לאומי ובריאות. עכשיו אני רוצה גם לשלב עוד עבודה בנוסף.(בבוקר,משהו חצי משרה כזה)...כי הכסף הזה לא מספיק לי והייתי שמח לעוד 2000-2500 ש"ח בחודש. השאלה שלי היא כזו: מה קורה מבחינת תלושי המשכורת?? 1. האם אני אקבל תלוש גם ממקום עבודה 1?? וגם ממקום עבודה 2??? 2. האם אני אמור לשלם ביטוח לאומי גם פה וגם פה?? 3. זה שווה לי בכלל לעבוד בעוד עבודה?? ז"א,אם אני מרויח היום 5000 ש"ח נטו! אחרי הורדות...ובעבודה השנייה אני ארויח נגיד 2000 ש"ח.(אחרי הורדות)..... אז יעשו לי את החישוב לפי 7000 ש"ח??? ואז בעצם אני אשלם יותר מס הכנסה נכון?? כאילו מבחינת מס הכנסה אני מרויח 7000 ש"ח?? למרות שאני קורע את התחת מהבוקר עד הערב (בשני מקומות עבודה??? זה משתלם בכלל?? אני מאוד אשמח להבהרות מאחד שמסוגל לעזור לי בזה. המון תודה

אמדר

New member
תמיד משתלם לעבוד

האופציה השניה זה לשבת בבית בלי לעשות כלום. פשוט תעשה תאום מס בין שתי העבודות.

אני לא הבנתי כלום

או שאני לא הבנתי אותך. אני בחור שכיר!! אני לא עצמאי..ואני לא פרילנס. אני לא מבין שום כלום בדברים האלה. אני לא יודע מה זה בכלל תאום מס??? יש אפשרות להסביר לי את זה כמו לבנאדם הדיוט?? (שלא להגיד מפגר??.חח) בהנחה שבתלוש היום אני מרויח 5000 ש"ח נטו!! (זה אחרי הורדה של 300 ש"ח ביטוח בריאות...ו 190 ביטוח לאומי..או משהו כזה....יכול להיות שזה הפוך..אני כבר לא זוכר! ואולי הסכומים לא מדוייקים.אבל זה בשביל ההמחשה. אז בהנחה שזה התלוש שלי כיום.,אם אני מתחיל לעבוד מחר בעבודה שנייה..ושם אני מרויח נגיד (20 שח לשעה.....) ויוצא לי 3000 ברוטו בחודש. אני מציין!! ברוטו!!...אז גם בתלוש הזה אני צריך לשלם (300 ש"ח ביטוח בריאות?? ו 190 לאומי....??? אני מצטער שאני מדבר כמו הדיוט--אבל באמת שאין לי מושג על מה דיברת בתשובה השנייה שלך אליי. אני מקווה שתענה לי או מישהו אחר.המון המון תודה

shlomiz100

New member
תשובה פשוטה

כיום אתה מרויח כ- 5896 ברוטו שזה 5000 נטו. אם תעבוד בעבודה נוספת שבה תרויח 3000 ברוטו ישאר לך מזה כ- 1879 ש"ח נטו (נקי ביד לאחר ניכוי מס הכנסה וביטוח לאומי) אתה צריך לגשת למס הכנסה שיעשו לך תאום מס- בעברית פשוטה הם יתנו לך אישור שבו יהיה כתוב כמה מס הכנסה צריך לנכות המעסיק השני שלך- כאילו שאתה עובד במקום אחד וההכנסה שלך היא 8896 ברוטו שזה 5896+3000 לשאלות נוספות שלח אימייל [email protected] מקווה שעזרתי

למעלה