שאלה לגביי מרתף

fireman

New member
מדד המחירים לצרכן הוא אחד המדדים

הכי פחות רלוונטיים לענף הבניין ענף הבניין מושפע בעיקר משינויים בעלויות חומרי הגלם שבתקופות קצרות יכולים לזנק בעשרות ובמאות אחוזים וממדד הבניה שמושפע ממגוון דברים כמו עודף\חוסר בעובדי בניין מקצועיים. כאשר היום המדינה מצמצמת בצורה קיצונית את כמות העובדים הזרים והעובדים הפלסטינים אתה לא יכול לצפות מקבלן להעסיק עובד יהודי בשכר דומה לעלות שכרו של פועל ערבי או פועל זר. היום לצורך העניין יש חוסר בעובדים מקצועיים בענף.

bines

New member
לפי מדד תשומות הבניה

השינוי שחל הוא בבטון המובא שהתייקר ,שאר הענפים היו ירידות דווקא ,שכר עבודה ,אביזרי חשמל ,ברזל . לגבי עובדי בניין מקצועיים ,אין לי נתונים כרגע ,אני מניח רק ששכרם לא יגיע לעובדי היי-טק.

fireman

New member
ירידות?

כנראה קראת את הכל הפוך. כשהאלומיניום עולה ב110% ב7 חודשים ואתמול הוא ירד ב2% זה עדיין אומר שהוא גבוה במחיר שלו. אני לא יודע מתי עודכן מדד תשומות הבניה אבל אם אתה חושב שבשנה האחרונה היו ירידות אתה כנראה מדמיין. אגב, שכרו של פועל יהודי כפול משכרו של פועל זר אם לא יותר. יש לך נטייה שלא להעריך את הקושי שבעבודות הבניה ולכן אתה טוען שמדובר בקבלנים תאבי צבע.... נסה לעבוד יום אחד בבניין ואני מבטיח לך שאתה תגיד שפועלי בניין צריכים להיות מתוגמלים בשכר הגבוה מזה של העובדים בהיי טק.

bines

New member
כל עבודת כפיים היא

קשה ,לעבוד במפעל זה גם קשה ,והשכר 4,000 ש"ח . אני מעריך כל עבודה ,למה אתה מסיק אחרת ? לגבי האלומיניום ושאר חומרי גלם אני אפתח שרשור אחר

fireman

New member
בשורה התחתונה...

במחירי חומרי הגלם בלבד אתה לא יכול לבנות שום דבר.

bines

New member
fireman ,לפי הבנתך ולפי נסיונך

כמה ימים דרושים לבנות מרתף של 100 מ"ר ?

fireman

New member
לא בניתי מרתף מעולם

אני מניח שמרכיב החפירה עלול לשנות את משך הביצוע (סוג הקרקע) 3-4 שבועות לדעתי ואני אשמח אם יתקנו אותי

למעלה