שאלה לגביי מרתף

רורק

New member
שאלה לגביי מרתף

אמרו לי שאם אני בונה מרתף בשלבים הראשונים של הבית כל הסיפור למרתף 100מ"ר הוא 10000$ האם זה נכון? כי אח"כ זה הרבה יותר יקר?

ענתש

New member
מהמעט שידוע לי אז לא.

מרתף עולה הרבה יותר מבית מבחינת "בניה למטר" כי צריך לחפור יותר עמוק וצריך איטום ממש טוב וצריך יציקות והרבה. בקיצור - סיפור יקר מאד. ואם עושים בו "אזורים רטובים" (מקלחת שירותים ומטבח וכאלו) אז עוד יותר. אם כבר שטח גדול אז מעדיפה עליות גג על מרתפים.

fireman

New member
אם 100 מ"ר מרתף

היה עולה 10 אלף דולר הייתי בונה גם מתחת לבית של השכנים בלי שידעו...... מה שבינא אומר יותר ריאלי (להוסיף עוד 0 למחיר)

mol3

New member
100 מ"ר מרתף...

בחישוב גס מאג, אם ניקח קירות בעובי 30 ס"מ, רצפה בעובי 15 תקרה בעובי 20. היקף קירות 40 מ' גובה 3 מ' = 120 מ"ר = 36 קו"ב. רצפה = 15 קו"ב תקרה = 20 קו"ב -------- 71 קו"ב. למיטב זכרוני עלויות כוללות ליציקת 1 קו"ב זה בערך 2,500 ש"ח (תקנו אותי אם אני טועה אבל זה המספר שרץ לי בראש). כבר קיבלנו כ- 40,000 $. אם הקירות הם קירות תומכים וצריך לעשות חפירה מאסיבית, אנחנו קופצים למעלה באופן דרסטי. אז אולי לא 100,000 $, אבל בהחלט באיזור 60,000 $ זה רק בחישוב גס בלי באמת לרדת לעלויות. ו.... תקנו אותי אם טעיתי

fireman

New member
מחיר של קוב בטון

כחומר צריך להתווסף לעלויות שאיבה, עבודה, טפסנות, ברזל זיון זה לא שאתה מקבל את המיקסר, שופך על הרצפה ונהיה מזה מרתף.

fireman

New member
60 או 40 או 100

בכל מקרה 10 אלף דולר רחוקים מאוד מלהיות עלות ריאלית למרתף של 100 מ"ר. אם בחפירות מאסיביות הגעת ל60, תוסיף את האיטום, בידוד, צנרת (ביוב, מים, חשמל,טלפון ועבודה של כל אנשי המקצוע, עלויות ריצוף וחיפויים אם נדרשים, טייח, צבע, חלונות דלתות וכוליי.... אפשר בהחלט להגיע גם ל100 אלף דולר.

mol3

New member
צודק

בכלל לא לקחתי בחשבון עלויות גמר. בחישוב "קליל" עוד 300 $ למ"ר וכבר אנחנו באיזור 100,000 $ בלי שום בעייה.

bines

New member
עלויות ההחומרים הם זניחים

עיקר העלות הוא העבודה וזהו העניין ,ואם הולכים לפי מחירון של רמדור 10000$ סביר בהחלט !

לפני שנתיים קבלן רצה 500$ למ"ר

מרתף , זה כולל רק ריצוף דלת ואולי חלון או 2 . היום זה בודאי יותר יקר , יש בום של מחירים כפי מעלה

bines

New member
האדם הפשוט ,זה שהקבלן רוצה

להרוויח בגדול זו זכותו ,התמחור של מ"ר בניה הוא לא נכון ,החומרים מסך עלות הבניה מקסימום 20% והשאר (80% ) זה העבודה. הבונה התמים או הפשוט (הרי זהו רוב המוחלט ) לא יכול לדעת את כל הנוסחאות. זה כבר תלוי בך מהו הרווח של הקבלן !

יש מחיר שוק נתון לתקופה

מסויימת פעם מחיר עבודה לשלד היה 50$ ללא חומר , נו אז מה ? בגלל זה אני והשכן שלי רוצים לבנות את השלד בעצמנו ללא קבלן שלד , המחירים שהקבלנים רוצים היום הם מעל השווי האמיתי של העבודה . זו עובדה ואיתה צריך לחיות היום או לדחות את הפרוייקט לזמן יותר טוב .

bines

New member
נשאל בצורה ישירה

הזמנת קבלן שלד לבניה של 200 מ"ר ,אורך הבניה חודשיים ,האם 50,000 ש"ח +מע"מ ,הכנסתו אחרי כל הוצאותיו ,סביר או לא ?

שחר פאר הטניסאית , עשתה כבר

מליון דולר עד כה , כמה זמן היא עובדת ? סביר או לא ? מחיר השוק היום גבוה מעל השווי האמיתי של העבודה

bines

New member
טעות ,למראית העין

לחשוב שמחיר השוק היום גבוה מעל השווי האמיתי של העבודה ,עלות העבודה לא השתנה עלות החומרים לא השתנו ,תאוות הבצע אולי גדל ,לא יותר . המדד המחירים לצרכן לא השתנה שנים דווקא ההפך במגמת ירידה .

למעלה