שאלה לגביי הרפס

Sandro

New member
שאלה לגביי הרפס

אם יש לי הרפס בשפתיים ש"תוקף" פעם-פעמיים בשנה, האם הוא יכול להדביק בכל עת? אפילו משתייה מכוס משותפת וכו'? האם מותר לי לקיים יחסים אוראליים בזמן שהוא "רדום" כלומר, לא תוקף ואין שום תסמינים לתקיפה שלו..? האם יש טיפול מונע?

הרפס

הרפס הינו נגיף מאוד מדבק. ישנם מספר סוגי הרפס, הרפס סוג 1 (הנפוץ), שמתפרץ בדר"כ סביב השפתיים, בצידי האף והעיניים. הרפס סוג 2, שמופיע באיזור איברי המין והרפס זוסטר (שלבקת חוגרת), שהינו סיפור אחר לגמרי, מתפתח על החזה והבטן... אדם שנדבק בהרפס, ישא את המחלה כל חייו. הוירוס נמצא בתוך הנוזל שבשלפוחיות ועובר במגע ישיר. במידה וקיימתם יחסים בזמן הופעת הנגעים ישנו סיכוי גבוה להדבקה. במידה ומדובר על הרפס רדום, הסכנה להדבקה, הינה בין 5%-10%. לגבי קיום יחסי מין, ממליצה על אמצעי מניעה ללא קשר להרפס, ישנן מחלות קשות ממנו. לגבי יחסים אוראליים, קשה לי להאמין שתוכל להמנע כל חייך מהעניין, המלצתי היא להמנע לחלוטין מיחסים אוראליים בזמן הופעת הנגעים ובין לבין, לדאוג לטיפול מונע ותזונה מתאימה. הטיפול המונע יכול להיות בצורת טיפולים משלימים (דיקור, צמחי מרפא, הומאופתיה ועוד...). בנוסף, ישנו טיפול תזונתי פשוט ובטוח, ישנן שתי חומצות אמינו, האחת מעודדת התפרצות הנגיף והשנייה מדכאת התפרצות הנגיף. ארגינין - מעודד התפרצות המחלה. ל-ליזין L-Lysine - מדכא התפרצות המחלה. תוכל לעיין בזמנך הפנוי ולחפש מזונות מתאימים. רפואה שלמה מיכל אמיתי אמיתי רפואה משלימה

למעלה