שאלה לגביי דיספיוט

SABONIS

New member
שאלה לגביי דיספיוט

שלום לכולם. יש לי בעיה: קניתי ממוכר מסוים לפני כחודש ימים חולצה. הוא שלח לי את החולצה וקיבלתי אותה לאחר שבועיים, אבל למרבה הפתעתי היה כתם על החולצה. שלחתי לו תמונות של הכתם והוא רצה שאני אכבס אותה, אשתמש במסיר כתמים וכ"ו, עשיתי כדבריו וכלום לא ירד, שלחתי לו תמונות של החולצה לאחר כל הפעולות הנ"ל. הוא הציע שאני אשלח לו את החולצה בחזרה והוא יזכה אותי על מחיר החולצה (50 דולר), אני טענתי שאני לא רוצה לשלוח לו כלום ואני לא רוצה לבזבז זמן וכסף (למרות שהוא הציע לשלם על המשלוח החוזר של החולצה) ולמה זה בכלל הגיוני שאני אבזבז זמן ואתאמץ אם הפאשלה היא שלו? זה תודעת שירות? הרי בחנות רגילה בחיים לא הייתי קונה חולצה כזו וזאת אחריותו לבדוק שהחולצ חדשה ונקייה, אולי הוא בכלל מכר לי חולצה משומשת? בכל מקרה התכתבנו דיי הרבה במיילים ולבסוף הוא הציע לבטל את המכירה ואז הוא ישלח לי ההחזר.הוא רצה לבטל את המכירה באיביי כדי לקבל את העמלות שלו בחזרה. אני קראתי באינטרנט וראיתי שאסור לבטל את המכירה לפני שקיבלתי ממנו את הכסף, הוא לא רצה והציב את הביטול כתנאי למתן ההחזר הכספי. אני התעצבנתי ופתחתי נגדו דיספיוט. שטחתי את כל טענותיי בפייפאל, הוא מצידו טען שהוא הציע לי לשלוח את החולצה בחזרה ולקבל עליה החזר, אני טענתי שאני לא רוצה לבזבז זמן ושהוא איים עליי עם הביטול מכירה, ולבסוף הפנתי את התלונה לבירור של פייפאל (ESCALATE). לאחר מספר שעות פייפאל החזירו לי תשובה שהם בחנו את הנושא ושעליי לשלוח את המוצר בחזרה למוכר, שכל הוצאות המשלוח הם עליי ואם אני אציג מספר משלוח אני אקבל החזר של 50$. נשאלת השאלה מה עלי לעשות? מדוע אני צריך לשלם על המשלוח ולעמוד בתור ולשלוח לו את החולצה ומדוע פייפאל פסקו בצורה כל כך הזויה? הרי זאת בברור אשמתו של המוכר והקטע המסריח שהוא עשה עם ביטול המכירה רק מוכיח זאת, אז מדוע הם לטובתו? הרי אפילו קודם לכן המוכר הציע שהוא ישלם על המשלוח בחזרה וכעת הם כותבים המשלוח באחריותי ואני משלם עליו, אז איפה אן הצדק? יש משהו שאני יכול לעשות מעבר ללשלוח לו את החולצה בחזרה? יש אופציה לבטל את העסקה דרך חברת האשראי ושפייפאל והמוכר ילכו לחפש אותי? תודה רבה מראש לעונים.

panayotiss

New member
ההצעה שלו היתה יותר מהוגנת

הוא שלח לך בטעות או במתכוון חולצה מוכתמת, לאחר התכתבות ארוכה הוא הסכים לשלם לך על המשלוח חזרה ועל המוצר שזה הרבה יותר מנדיב. שתבין הפסיקה של פייפאל ברורה מראש, ככה הם תמיד פוסקים, יכולת לשאול פה קודם והייתי אומר לך מראש מה הם יפסקו. תמיד דמי המשלוח חזרה מושתים על הקונה. אין מה לעשות. אני רכשתי מוצר בארץ והתברר שמקולקל, ביקשו שאשלח להם אותו , ברור על חשבוני והמשלוח של התקין בחזרה היה עליהם. ככה זה עובד תמיד. גם בפייפאל. איפה הצדק אתה שואל? צדק זה כוכב.

SABONIS

New member
תודה על התשובה...

מדוע הם פסקו ככה? הרי זה בכלל ללא לטובת הקונה אלא אך ורק לטובת המוכר, איפה המוכר נענש כאן על הטעות שהוא עשה? מדוע אני צריך לשלם על הטעויות שלו? למה הם לא התייחסו לכך שהוא התעקש לבטל את העסקה וק אח"כ לתת לי החזר? בכל מקרה, האם יש אפשרות לבטל את העסקה דרך חברת האשראי ולבקש את הכסף בחזרה? כלומר לבטל את הדיספיוט ואח"כ לבטל את העסקה דרך חברת האשראי? עוד דבר, האם פייפאל מבקשים רק את המספר מעקב של החבילה שאני שולח או שהם ממש מחכים עד שהחבילה תחזור למוכר כדי לזכות אותי? תודה.

למעלה