שאלה לגביי גיל גיוס

lora bel

New member
שאלה לגביי גיל גיוס

בעקבות שיחה עם משפחה נוספת שבנה בגיל גיוס (יש כבר תאריך גיוס ,בדיוק כפי שיש לבני ), הם גם מתכננים להגר לחו"ל, האם בעקבות עזיבתם את הארץ ילדם מקבל פטור מהצבא או אולי דחייה? והשאלה כאן לא בחוקיות ההגירה כי גם למשפחה השנייה יש אזרחות למדינה הספציפית.

גוזליה

New member
הם (ואתם) מעמידים את הילד בפני בעיה.

חובת השירות בצבא מוטלת על כל אזרח ישראלי, גם אם הוא מתגורר בחו"ל. פטור מכך הוא בן מהגרים- שעזב את הארץ טרם הגיעו לגיל 16 (ואני מבינה שאצלכם וגם אצלם לא כך הוא). לבן מהגרים (שוב, אתם לא עונים על ההגדרה) מותר לבקר בארץ למשך 120 יום בשנה, ועוד כלמיני נהלים רלוונטיים (שלא רלוונטיים לכם). אם מישהו עזב את הארץ לאחר הגיעו לגיל 16 , וחי עם הוריו בחו"ל, הוא יכול לבקש דחיית גיוס (עקב לימודים לצורך העניין)- אך מה שזה אומר זה שהסטטוס שלו הוא של עריק, וברגע שיתייצב בשערי הארץ, ייעצר על ידי משטרת הגבולות ויגוייס. הגיוס לא יבוטל בכל מקרה.

lora bel

New member
תודה, ענית בדיוק כפי שאמרתי

תשובתך היא בדיוק מה שאמרתי להורי הילד, אנחנו מן הסתם לא עוזבים טרם סיום התהליך והשירות. המשפחה הנוספת חושבת שזה אפשרי ושאני טועה.

dotandvir

New member
אני לא בטוח שאת צודקת

אני מכיר משפחה שעזבו עם הבן שלהם בגיל 16. נדמה שאפשר לסדר את העניין. דותן

Nobilis

New member
בעיקרון

בן אדם שקיבל כבר צו ותאריך גיוס לא יכול פשוט לעזוב את הארץ ולסיים את הסיפור בזה. כשלא יתייצב יחשב כעריק, ויעצר כשינסה לחזור לביקור. יהיה צורך להסדיר דחיית שירות מול רשויות הצבא, שתעמוד לו כל זמן שלא חזר לגור בארץ. אבל, וזה אבל חשוב - אין כל הבטחה שהוא אכן יקבל את הדחייה האמורה. בשלב בו הוא נמצא (צו ותאריך גיוס) זה כבר לחלוטין נתון לשיקול דעת של המערכת.

Solsikke

New member
נשמע לי מוזר

שישראל תכפה על ילד בן 16 שהוא גם בעל אזרחות זרה, להישאר בישראל לבד לעשות צבא, כאשר הוריו (שהם האפוטרופוסים החוקיים) גם הם בעלי אזרחות זרה ועוברים למדינה בה הם אזרחים. ההגיון אומר שניתן לקבל דחייה כל עוד הם גרים בחו"ל..

עוגייה

New member
זה לא המקרה

לבן שלה יש תאריך גיוס (צו) משמע אם הוא יוצא מהארץ הוא נחשב עריק במקרים בהם הילד יוצא מתחום הארץ בגיל 16 הוא אכן מקבל דחייה אבל אם הוא חוזר לארץ ליותר משנה (לדעתי זה שנה אבל מישהי כתבה 120 יום) הוא צריך להתגייס. כל זה עד גיל 24 או 25 אאל"ט, ע"ע מקרה של רופא צעיר שעבר לאוסטרליה בגיל 18 ולאחר 7 שנים חזר לארץ לביקור ולא הורשה להיכנס כי נחשב עריק.

Solsikke

New member
למה לא המקרה?

זה שיש תאריך גיוס עתידי לא אומר שהילד אינו קטין, ולכן אני לא רואה איך יכולים לא לאשר לו דחייה, כך שכל עוד לא ישהה בישראל מעל 120 יום בשנה ויגיש את הניירת לדחייה, לא צריכה להיות לו בעיה. ובכלל, אם כל כך חשוב להם לא לעשות צבא והם במילא עוברים מישראל, הם יכולים להפטר מהאזרחות הישראלית ולסגור עניין

DeMitri

New member
קודם כל זה צה"ל ובצבא אין הגיון

דבר שני, היא יכולה לכפות ועוד איך והיא תקשה על קבלת פטור. אני מכיר מישהו שהוא בן 30 כרגע ואומרים לו לחזור לארץ ולהתגייס.

למעלה