שאלה לבשלנים מנוסים

שאלה לבשלנים מנוסים

קודם כל, אני חיבת לכתוב שאני מאד נהנית לקרוא כאן ולומדת הרבה דברים חדשים. ישר כוח לכל הבשלניות והבשלנים שמבשלים כאן מטעמים!!! ולשאלתי, קראתי באיזה אתר על תחליפים אפשריים לביצים במאפים מתוקים ומלוחים. ניסיתי להחליף את הביצים בעוגת גזר פשוטה. פעם אחת החלפתי בבננה (חצי בננה לכל ביצה), ופעם שניה ברסק תפוחים (רבע כוס רסק לכל ביצה). העוגה יצאה לי בשתי הפעמים דביקה מאד ורכה מבפנים. יש למישהו רעיון מה אפשר לשפר? המתכון: 5 גזרים מרוסקים כוס שמן כוס סוכר חום כוס סוכר דמררה 4 ביצים / 2 בננות / כוס רסק תפוחים 2 כוסות קמח מלא 2 כפיות קינמון 2 כפיות א. אפיה כפית סודה לשתיה

clcl

New member
תחליפי ביצה

תחליפי ביצה התפקיד של ביצים במאפים ובקציצות הוא להדביק את חלקי התערובת. כאשר מדובר במתכונים המכילים ביצה אחת, אפשר ברוב המקרים לוותר עליה או להוסיף שתי כפות נוזלים, מבלי שהמאפה או הקציצה יתפרקו. במתכונים המכילים יותר מביצה אחת, מומלץ להמיר את הביצים במוצרים צמחיים: 60 גרם מחית שעועית מבושלת המעורבבת במעבד מזון עם מעט מים 60 גרם מחית תפוחי-אדמה מבושלים, המעורבבת עם מעט מים 60 גרם טופו המעורבב במעבד מזון עם מעט מים 60 גרם חמאת בוטנים המעורבבת עם מעט מים 60 גרם טחינה המעורבבת עם מעט מים תערובת של כפית קמח חומוס או סויה עם כף מים תערובת של שתי כפות קמח, כף וחצי שמן, חצי כפית אבקת אפייה ושתי כפות מים חצי בננה מרוסקת במעבד מזון רבע כוס רסק תפוחי-עץ או פרי אחר כל אחת מהתערובות שלעיל שקולה לביצה אחת. יש לזכור כי המוצרים מעניקים גם טעם למתכון, ולכן יש להתאים אותם לסוג המאפה או הקציצה – למאכלים מתוקים מומלץ להשתמש ברסק פירות, ולמאכלים מלוחים מתאימים כל היתר. מחית הטופו וחמאת הבוטנים מתאימות לכל סוגי המאכלים. מקור: אנונימוס

זה בדיוק מה שעשיתי

אבל עדיין העוגה יצאה דביקה רציתי לקבל תובנות ממנוסים....

clcl

New member
../images/Emo207.gifטבלת מזונות חליפיים

טבלת מזונות חליפיים להלן רשימת תחליפים שניתן להחליף במרשמים סטנדרטיים במטרה לעשות שינוי הדרגתי לדיאטה יוגית/ טבעונית מזון תחליף יוגי גבינה מגורדת פתיתי שמרים גבינת קוטג' טופו בפרורים ביצים – כחומר מחבר 1 כפית חמאת בוטנים, טחינה, או טופו מעורב במקום ביצה, או כפית אחת קמח סויה ביצים – כחומר התפחה אבקת אפיה או יוגורט עם מים מינרלים ביצים – כמקור פרוטאין טופו (עם קצת כורכום, אם רוצים) מאכלי בשר טופו, טמפה, קטניות חלב חלב סויה, חלב אגוזים וגרעינים, חלב שיבולת שועל, חלב אורז. בצל כרובית, סלרי או לפת חומץ מיץ לימון מקור: שיבננדה

למעלה