שאלה לבריטים

תחבורה ציבורית

בנוייה לתוך העיר והחוצה. תנסה להגיע מסט' ג'ונס ווד להייגייט ותגלה שזה לוקח 20 דקות ברכב ושעה וחצי בתחבורה ציבורית. קניה שבועית בסופר, אם אתה לא אוהב להוציא הרבה מאד כסף אצל הגזלן המקומי; קולנוע; רהיטים; כל הדברים שלא נמצאים בטווח היד. אפילו להגיע לעיריה צריך 2 אוטובוסים ושעה או 10 דקות ורכב.

yo1311

New member
St John's Wood to Highgate

take the 31 to Camden Town and change for the tube to highgate- not such a long trip
Public transport in London is fairly good- despite the national pastime of moaning about it all the time. There is a clear divide between those who think that a car is a must and those who can perfectly well manage without one. in central London, where I live, we are well catered for with the likes of Tesco supermarkets, John Lewis, and even IKEA would deliver to your door- if you take the bus and tube to their megastores. Ditto for other services. The real killer in central london? the congested roads, the pollution and the lack of parking spaces. Yet I know enough people here who wouldn't be seen dead on public transport- or worse still- actually walk! [I remember vividly the congestion charge debates we had in our area] I suspect we will have to agree to disagree; looking forwards to some cool air and some rain too​

mayush63

New member
C11 מסוויס להייגייט ווסט היל

ושם לטעת אוהל ולהישאר, ממילא האזור של הייגייט טיוב משעמם :) (אם מתעקשים אפשר לסוע עד archway ומשם לקחת אוטובוס שמספרו זרח מפרחוני, או תחנה אחת בטיוב).

we're splitting hairs

נסיעה מאבי רואד (NW8) לצ'סטר רואד N19 לוקחת לפי ההערכות האופטימיות של TFL שעה מינימום או 20 דקות ברכב, מדוד. אפשר להיסחב עם 20 שקיות מטסקו אם רוצים, כל אחד חפשי לעשות את מה שהוא בוחר וגם המשלוחים הביתה מאיקאה, טסקו וג'ון לואיס לא בחינם וצריך גם לשבת בבית יום שלם לחכות להם. לחלופין, נסיעה קצרה, העמסה על הרכב ונסיעה קצרה חזרה. אגב, גם לחכות בקור המקפיא ל-189 שיטרח להופיע לו זה לא אידאלי. לכל משימה יש את התנאים שמתאימים לה, את הנסיעה לעבודה בקנרי וורף לא הייתי מחליף ברכב (למרות שכל מי שגר על קווים פחות נוחים כמו מי שגר בווד גרין, מגיע עם רכב ומחנה בבילינגסגייט. יקר, אבל לוקח חצי זמן). אבל לקניות או לבקר חברים בערב לא הייתי מתברבר עם אוטובוסים רכבות, מסע כומתה ברגל ושוב רכבות.

mayush63

New member
גם אני עם אוטו מהיום הראשון

והיו תקופות שאפילו שניים, כשזה כלל נסיעות יומיות צפון מזרחה של הבנזוג א; אבל אני מניחה שכשאתה גר בזון 1 אפשר להסתדר גם בלי. זה גם יותר קל כמובן כשאין ילדים. עניין של סטייט אוף מיינד וזה תמיד מפתיע כמה מהר מגיעים ברגל ממקום למקום. דווקא הטיוב- למרחקים קצרים- זו המשאבת זמן הכי גדולה מבין האופציות.

אשנתי

New member
מאיוש טוב שבאת

שאלה קצת חטטנית כמה אתם מוציאים על דלק בחודש? או בשבוע? בערך... אני מנסה לתכנן תקציב כדי להבין כמה תהיה עלות המחיה כדי שאפשר יהיה לדעת כמה שכר לבקש... (ת'כלס כרגע בונים על רילוקיישן מהארץ, אם זה לא ילך נעשה את זה לבד ואז בטח יהיו לי עוד מיליון שאלות) אנחנו (כרגע לפחות) מתכננים על רדינג, העבודה בסלאו, הוא יסע בתחבורה ציבורית ואני אסע עם הילדות באוטו... אם נראה שצריך ואי אפשר להגיע לכל מקום ברגל. ת'כלס, אם יש הורים שמסיעים יומיומית בתוך העיר וקצת בסביבה (אנחנו בחינוך ביתי - כך שלא מדובר על הסעות לגנים אלא למפגשי חנ"ב, זה לא יומיומי אבל למרחקים משתנים) שאולי אתם מכירים ואפשר לתחקר אותם זה יהיה ממש נס מבחינתי...

mayush63

New member
זו רק אני כרגע

ואני נוהגת מעט יחסית זאת לא שאלה שממש אפשר לענות עליה, כי זה תלוי כמובן במכונית שתקנו, בכמה תנהגו, סוגי הכבישים, מחירי הדלק באזורכם, וכיוב"א אני גם לא מכירה את רדינג בכלל, גרוע מזה- מעולם לא הייתי שם! בסלאו יש בתי חרושת של מרס, טונרטונס ושאר יצרני ממתקים, לדעתי, אז מוכרחים להיות שם וייבס חיוביים, ואולי האוטו יוכל לסוע על דיירי מילק, ו-וויייניז בר. טוב ברצינות- בבדיקה קצרה- כמעט 20 מיילים (30 קילומטר). אם תקנו אוטו עם צריכת דלק בינונית (אני מתעצלת לנחש מה תקנו ולגגל צריכת דלק ממוצעת אז נעשה חישוב סופר אומדני), הייתי אומרת שזה בערך טנק לשבוע. טנק בפולו, שזה אוטו נפוץ- עולה בערך 40 פאונד, תוסיפי עשרים אחוז לאוטו יותר גדול + נסיעות עם הילדים, 50 פאונד לשבוע על דלק נראה לי סביר ואפילו אולי נדיב. אבל זה בערך כמו לשאול אותי כמה עולה בננה בינונית בקמצ'טקה, ברובלים. אין לי מושג. (אנא- אם למישהוא יש סבלנות לתקן אותי ולגאול אותי מיסורי...) ואם כבר מכוניות, כמה עצות על קצה המזלג: קודם כל, ממליצה לשניכם, לצור קשר עם ה- DVLA כשאתם מגיעים, לבקש שישלחו לכם Provisional License; לקחת שיעור שניים (או יותר) עם מורה לנהיגה, כדי להתאפס על הנהיגה המקומית. אנגלים נוהגים שונה מישראלים (הרבה יותר טוב), יש כמה קודים שמומלץ לדעת (למשל כשבארץ מישהוא מרים לך אורות- הוא נוזף בך, ואילו כאן- הוא נותן לך זכות קדימה (יחי ההבדל)). ההתנהגות בכיכרות היא חשובה (תמיד זכות קדימה למגיע מימין) בכבישים צרים להשתדל לתת זכות קדימה לרכב שבא ממול, אלא אם אין לך שום מפרץ להדחף אליו כמובן. בערים קטנות ובאזורים כפריים, נהגים יצפו באופן טבעי שתכירי את הכללים, ובשביל השקט הנפשי, שלא לומר בטיחות, רצוי להתאפס על העניין איי אס איי פי. לעניות דעתי כמובן. בנוגע לקנייה, אני מניחה שיתווכחו איתי- לדעתי כדאי לקנות אצל דילרים. בהנחה שתקנו אוטו משומש (בעצם גם אם לא). התמחור פה שונה מאשר בארץ. לפחות בלונדון- מכוניות קטנות עשויות להיות יותר יקרות מגדולות, ומכוניות משומשות מאד זולות (אבל לא כמו בארה"ב). את תבכי מאושר כשתראי כמה עולה פה אאודי משומשת או סאאב. ההבדלים מתהפכים חזרה כשמוסיפים עלויות אחזקה. הביטוח יותר קר למכוניות גדולות, מסים, דלק כמובן (הן גם מזהמות יותר מן הסתם) וכיוב"א. בקיצר ממליצה להשתחרר מהחשיבה הישראלית שגדול זה טוב, ולהתפשר על האוטו הכי בינוני (בגודל) שיתאים להיקף המשפחה שלכם. אבל זו רק דעתי כמובן, ואם תקני סאאב 9000, אני אבוא לרדינג לקחת סבוב. ביטוח זה קל- עושים סקר- כי יש הבדלים גדולים בין החברות, וההבדלים משתנים בהתאם לאזור המגורים. בלונדון, למשל, Privilege היתה הכי זולה פעם אחרונה שבדקתי, אבל זה לא תקף לאף מקום אחר. אלוהים יודע כמה אני משלמת להם, ממש לא זוכרת, יכול להיות שבסביבות 100 פאונד לחודש, ויכול להיות שאני לגמרי מגזימה. גיגלתי זריז ונראה שיש רכבת ישירה מסלאו לרדינג (Great Western) קחי בחשבון שהתחבורה הציבורית פה יקרה באופן בלתי סביר וחסר סיבה אמיתית (זה בכלל טרנד שתמצאי לעתים קרובות בממלכה, למרות שמאז המיתון, המחירים ירדו משמעותית) וכרטיס עונתי למסלול הזה יעלה לכם כמה מאות פאונדים לדעתי (הערכה- אין לי מושג) זה פחות או יותר מה שעולה לי בראש בנושא. אם אזכר בעוד משהוא- אוסיף. מצטערת שהכל הערכות גסות, מניחה שזה לא עוזר במיוחד

אשנתי

New member
וואוו, תודה על ההשקעה

באמת ענית לי על כמה שאלות שתכננתי לשאול, כמו איך ממירים את הרשיון ואיך מתרגלים לסוע בצד שמאל. חשבתי על הרעיון של שעורי נהיגה ואני שמחה לשמוע שזה הגיוני וסביר ולא יחשבו שאני מוזרה. לגבי הרשיון - ראיתי שיש כל מיני דרגות - איך יודעים מה מקבלים? עשיתי השוואות לגבי ביטוחים באתר של פרקר'ס )http://www.parkers.co.uk/#( ועל הדרך גם קלטתי את מחירי המכוניות, אכן משמח... אנחנו עם 3 בנות כך שהאוטו אכן יהיה גדול, אבל מהסוג המשעמם... סי4 פיקאסה או משהו דומה... לא הבנתי מה 20 מייל, אבל האומדן שלך לדלק נשמע לי סביר, אני חושבת שהוא דומה לאומדן שאני עשיתי - האיש טען שאני מגזימה... לגבי התחבורה הציבורית - אכן שמתי לב לטרנד הזה, גם בביקורנו האחרון, אני לא יודעת אם מוצדק או לא (חברי הירוקים יטענו שזה המחיר האמיתי של השרות, כי משלמים כראוי לעובדים וכו') - אבל אכן מבאס. משיחה עם חבר מהעבודה (שעובד שם) הבנו שלא משתלם לקנות כרטיס עונתי כי יש הרבה נסיעות לחו"ל (או בתוך הממלכה - אבל במטוס) במסגרת העבודה, כך שאין נסיעה יומיומית לעבודה. את דווקא כן עוזרת! ונעים לשוחח איתך. תודה

לגבי רשיון

אין העברה אוטומטית של רשיון ישראלי לרשיון מקומי. צריך לעשות תיאוריה וטסט מקומיים. מקבלים את הרשיון בדרגה שבה עושים טסט, כמו בישראל, דרגה B. יש שני סוגים של רשיונות, קבוע ו- provisional כשהאחרון בעצם רק מרשה לנהוג בזמן לימודי נהיגה (קצת רחב יותר מזה אבל זה העיקר). אפשר לנהוג בלי טסט מקומי ועם הרשיון הישראלי עד שנה. שימי לב שבשנה הזו תצטרכי להשוות טוב את הביטוחים כי חלק מהמבטחים לוקחים מחירים שערורייתיים אם אין לך רשיון מקומי.

אשנתי

New member
לעבור דרך רשיון ארופאי יעזור?

כניסיתי לקבל הצעות מחיר לבטוח, היו כל מני אפשרויות לבחירה כמו "רשיון אנגלי מלא" רשיון אוטומטי מלא ועוד כל מני... לא זוכרת... לא ידעתי מה לכתוב... בסוף כתבתי בינ"ל, אכן קיבלתי הצעות יקרות... כמה עולה תאוריה וטסט? שמעתי שממש קשה לעבור טסט באנגליה... זה נכון?

לא יעזור

אף מדינה באירופה לא ממירה רשיונות בלי מגורים במדינה המדוברת. (למיטב ידיעתי המוגבלת כמובן). כמו בישראל אפשר להוציא רשיון נהיגה מלא על ידני ואוטומט או רק על אוטומט. אני לא חושב שקשה לעבור טסט בבריטניה, יש טכניקה שונה ותרגילים שעושים בטסט שלא עושים בישראל ויותר מזה, למי שנוהג כבר כמה שנים יש הרגלים שצריך לשכוח. ההמלצה שלי היא לקחת כמה שעורים לפני הטסט (אני לקחתי 4), המורה ילמד אותך בדיוק את הטריקים שצריך כדי לעבור טסט (כמו להסתכל במראה בהפגנתיות עם תנועה של כל הראש ולא רק לזרוק מבט).

mayush63

New member
אישית מאד ממליצה לקחת כמה שיעורי נהיגה, אבל-

זה לחלוטין תלוי בנהיגה שלך כמובן, וממש לא חובה. יש נהגים שקולטים את כל העניינים הלרבנטים לבד, וגם צ'יק צ'ק; אני מכירה מישהוא שעבר טסט מבלי לקחת ולו שיעור נהיגה אחד, אבל מכירה יותר כאלה שניסו- נכשלו, לקחו כמה שיעורים ואז עברו, תתחילי לנהוג ותראי איך את מרגישה בעניין. תקראי גם את ה- Highway code (ספר התאוריה), ממילא את צריכה לעבור את המבחן הנל כדי להרשם לטסט מעשי. בגדול אני פשוט חושבת שמעבר לעניין הבטיחות, ולעובדה שנהגים אחרים יתרגזו עליך אם לא תכירי את הכללים (לא לתת למישהאו זכות קדימה כשמגיע לו- זה בערך משול ללעקוף מישהוא בתור, פשוט לא עושים את זה ;)), הגישה הבריטית לנהיגה היא טובה יותר, וכך תצאי מושכרת מכל הבחינות אם תאמצי את ההרגלים האלה מוקדם. (אישית הייתי מעבירה את כל הנהגים הישראלים טסט אנגלי, באמת חבל שלא שואלים אותי!
:) בכ"א- sorry if i'm labouring the point... :) לא קשה לעבור טסט (וגם לא חובה לבוא עם חצאית מיני אדומה), כל עוד את מקפידה. הטסטרים יסודיים, אבל אין להם איזה אינטרס אישי או יצר נקמנות, אז אין מה לדאוג :) כאמור Provisional License מאפשר לך לנהוג עד שאת עוברת טסט, זה לא רשיון שאת אמורה לנהוג איתו מעבר לתקופה זו. אולי יהיה זול לבטח אתכם ע"ב רשיון ישראלי למשך התקופה הזו, תבדקי עם חברת הביטוח. 20 מייל התייחס למרחק בין רדינג לסלואו, בדיעבד זה כמובן היה אידיוטי מצדי (מוקדם בבוקר!) כי אתם מתכוונים דווקא את הנסיעה הזו לעשות ברכבת. מכאן שהוצאות הדלק השבועיות שלכם עשויות להיות הרבה יותר זולות מהתחשיב שלי. בעניין המחירים- הנקודה היא שגם המשכורות שלכם יהיו בהתאם (כלומר קצת גבוהות יותר מרבות מן הארצות אחרות), כך שלהגיד שיקר פה זה להציג רק חצי מהתמונה. זה פשוט משהוא שמכה באנשים כשהם מגיעים מחו"ל, ואותי אישית זה גם תמיד משעשע איך האנגלים מצליחם לגבות יותר מאחרים על שרותים/מוצרים זהים לגמרי (זה בייחוד היכה כי הגעתי לכאן אחרי תקופה ביפן, שם המחירים גם גבוהים, אבל התמורה...... אך התמורה.....
) אחרי שתתרגלי לזה, זה כבר יפסיק להראות לך מוגזם, וזה אכן בעיקר בגלל שכח האדם לא זול (מה שסוגר את המעגל) בסופו של יום רמת החיים פה סבירה לגמרי, זה פשוט תלוי נקודת מבט, ולכן ציינתי. זהו בהצלחה עם כל הסידורים וכו!

../images/Emo45.gifצודקת 100%

רגע עכשיו אני צריך להסביר איך אמרתי אישה ... נהיגה..... צודקת באוטו משפט
בכל מדינה יש הרגלי נהיגה והתיחסות שונה לחוקי הנהיגה למשל זכות קדימה ואלו ואם לא הולכים לפי רצון הרוב במקרים האלו זה יכול להסתיים בתאונה לא נעימה נניך מי ניכנס לכיכר ולמי זכות קדימה בצומת ושטיות כאלו (אני חטפתי דוח כי עקפתי בכביש מהיר מצד ימין היתם מאמינים
) אני לא עברתי קורס אבל מדי פעם אני מצטער שלא במיוחד שאני חוטף מתח קללות עשישים ואני לא מבין מה עשיתי לא טוב הכי חשוב נהיגה בטוחה

למעלה