שאלה לבקר 12

יעל פרל

New member
שאלה לבקר 12

היי , עזרת לי מאוד לא מזמן עם המידע לגבי הדרכונים (אשתו של אזרח) אני מבקשת לחדד שאלה רגע לפני שאני ניגשת למילוי הטפסים (עורכי דין נורא יקרים לי) לבד. איזה דרכון עלי לבקש כאשר בעצם אני לא באמת מעוניינת לעבור או בכלל לטוס בקרוב לאנגליה? אני רוצה לקבל ויזת כלשהי בזמן שאני בארץ ללא מחוייבות למלא בטפסים תאריך טיסה ומקום מגורים עתידי (כן יש באפשרותי לספק לפחות 3 כתובות של קרובי משפחה אם זה עוזר במשהו) מה אתה אומר? תודה, יעל

בקר12

New member
שלום לך יעל

השאלה לך קצת לא ברורה לי ואת מבלבלת קצת בין מושגים שונים. דרכון של מדינה מקבל אזרח של מדינה. עד כמה שאני זוכר את נשואה לאזרח בריטי ולכן אינך זכאית לאזרחות ודרכון בריטי אלא אם כן תגורי מספר שנים בבריטניה. האם את שואלת (כמו פעם שעברה?) על איזה ויזה את יכולה לעבור עם בעלך והילדים לבריטניהן? אם כך אז אין בבריטניה ויזה שנותנת לך זכות להגר מתי שאת רוצה בעתיד. בכל ויזות המשפחה יש לך זמן קצוב לעבור לבריטניה כך שויזה מוציאים אם ורק כאשר מתכוונים להגר. פשוט אין אפשרות אחרת. מי שבעצם רוצה "ויזה קבועה" לבריטניה צריך להיות או אזרח בריטי או אירופי. כלומר, אם את יכולה למשל לעשות אזרחות של מדינה אירופית כלשהיא באיחוד האירופי אז תהיה לך תמיד יכול להגר לבריטניה באופן מיידי (כל עוד האיחוד האירופי וכלליו נשמרים). אין מענה לנושא ה"טפסים", הדרך היחידה היא לתת לעורך דין או יועץ הגירה למלא אותם עבורך וגם ככה תיצטרכו לספק חלק מהמידע.

אשנתי

New member
בעיקרון

אין דבר כזה לבקש ויזה בלי לתכנן לבוא. אין ויזה "על תנאי". הטפסים דורשים תאריך טיסה? לדעתי, אם אתם עדיין לא בטוחים אם בכלל תבואו, ספקי כתובת של קרובים ובואו לביקור (ארוך), כך לפחות השעון של הפז"ם ידפוק (בהנחה שלא תהיו אח"כ בארץ יותר מכמה חודשים ספורים, אני לא יודעת בדיוק כמה) לטובת בקשה עתידית למגורי קבע.

בקר12

New member
את מטעה. ביקור מקדים לא יקצר

את משך השהות לתושבות קבע עתידית כי השעון לזה מתחיל לתקתק כשמחתימים את ויזת ה SPOUSE. ביקור מקדים על ויזת תייר לא יעזור. אם היא נשואה מעל 4 שנים היא עדיין יכולה לקבל ויזת ILE ואז יש לה מיידית תושבות קבע מיד עם המעבר ואז גם ביקור מקדים גם לא יעזור. ביקור מקדים יכול כן לקצר את משך הזמן לקבלת אזרחות בריטית בכמה חודשים אבל חבל להשקיע בזה אם יש ספק שבכלל מהגרים.

אשנתי

New member
לא הבנת

וחבל שאתה מבלבל בלי לקרוא כמו שצריך. הביקור הארוך שאני מציעה הוא על הויזה של בתזוג (כלשהיא) לא על ויזת תייר. אם היית קורא את ההודעה שלי כמו שצריך היית מבין. חבל.

בקר12

New member
אכן לא הבנתי אך קראתי אותך בעיון ואני מציע

לך גם לקרוא את מה שכתבת בעין יותר ביקורתית. אם אני לא הבנתי אז תניחי שיש מצב שגם אחרים אולי לא הבינו. היית צריכה להבהיר על איזה ויזה הביקור המקדים יהיה. בכל מקרה, היא מנסה לחסוך את בלבול המוח והעלות הכרוכה בהוצאת ויזת בת זוג ואת בעצם ממליצה לה אולי להוציא כזאת כדי "לשמור" את הזכות להגר לשם בעתיד הקרוב. הבנתי עכשיו נכון? אם ככה, למה לעבור את בלבול המוח ולהיכנס להוצאות (כולל טיסות ומגורים באנגליה) אם לא בטוח עוברים? תמיד אפשר יהיה לקבל ויזת בת זוג כשיחליטו לעבור. אמנם התנאים לויזה יחמירו עם הזמן אך לדעתי ספק אם זה מצדיק את בלבול המוח וההוצאות הכרוכות בויזה ובביקור באנגליה.

אשנתי

New member
הבנת נכון

הבלבול מוח לגבי העתיד הקרוב הוא כי איך שאני מבינה את המצב כרגע הם כן רוצים להוציא ויזה, אבל הם לא סגורים על עצמם שאכן יממשו בסוף את התוכניות להגר. מכיוון שהכיוון הכללי הוא כן לעבור וכל הסיפור הוא רק כדי לשמור את האופציה להשאר בישראל פתוחה, נראה לי הגיוני כן להשקיע ובמקרה הכי גרוע להגיע לביקור ארוך בלבד (בסופו של דבר יש פה משפחה, זה לא שהם יסעו "סתם") מכיוון שגם מדובר בויזה מהסוג שטוב לכל החיים (אלא אם לא משתמשים בה במשך שנתיים?), עדיף להוציא אותה עכשיו מאשר להיווכח עוד חצי שנה שזה בלתי אפשרי...

בקר12

New member
יש הגיון בדברייך אם הם כנראה מתכוונים להגר

בזמן הקרוב כיוון שיש מצב שויזת ה ILE תעלם כבר באפריל 2012. יש לזכור שויזת ILE תקפה רק לשנתיים מחוץ לבריטניה (כלומר, מהרגע שיוצאים מבריטניה) ונדמה לי שצריך לעשות מבחן LIFE IN THE UK לצורך הפעלת הויזה אחרי ההגעה הראשונית.

למעלה