שאלה לבעלי canon 300D

zohar_o

New member
שאלה לבעלי canon 300D

היי האם יש צילום קליפים במצלמה ? הבנתי שניתן לצלם רק דרך העינית ולא דרך מסך ה LCD שהוא לתצוגת תמונות בלבד האם זה נכון? והאם זה לא מפריע? תודה מראש

jshippin

New member
תפסיק לחשוב P&S...

אי אפשר לצלם קליפים, כמו כל DSLR אחר (שאני מכיר) ואין כמו לצלם דרך העינית.. הרבה אנשים גם לא מסתכלים אחרי שצילמו, אלא רק על ההיסטוגרמה.

LazyGecko

New member
תפסיק לחשוב DSLR

סתאאם... דמיין אותי על הברכיים, דוחף את הקולפיקס שלי לתוך שיח כדי לצלם צפרדע מפוחדת ומודה למי שהמציא את המסך המסתובב. עיינית זה אחלה אבל לפעמים גם LCD זה דבר גדול.

jshippin

New member
אוקיי - שכחתי את הצפרדעים ../images/Emo6.gif

כמובן שאתה צודק וLCD גם עוזר. אבל ניראה לי שההבדל הוא בין תמונות מושקעות לבין תמונות שאתה "יורה מהמותן" - מה שלא בהכרח רע, יש תמונות שאתה חייב. למשל ניראה לי שהיה מאוד עוזר מסך LCD נישלף\מסתובב כשצריך להרים את המצלמה מעל הראש ולצלם (כשאתה לא הצלם היחיד \ בתוך המון אנשים מנסה לתפוס את ראש הממשלה או בריטני ספירס..)

LazyGecko

New member
תשובה

היי האם יש צילום קליפים במצלמה ? לא. אין באף DSLR, אי אפשר לדגום את החיישן כל כך מהר. הבנתי שניתן לצלם רק דרך העינית ולא דרך מסך ה LCD שהוא לתצוגת תמונות בלבד האם זה נכון? זה נכון, שוב, זה ככה בכל ה DSLR ונובע ממבנה המצלמה. והאם זה לא מפריע? זה תלוי בצלם. לי זה יהיה חסר. זה מה יש.

maxos

New member
סתם בשביל הידע הכללי,

למעשה כן אפשר לדגום מהר. אולם במצלמות CMOS זה כולל תרנזסטור נוסף שיעלה את הרעש ויפחית את כושר הרגישות. במצלמות עם חישני מעבר פריים או פריים מלא (לא הגודל, הסוג) לא ניתן לקבל תצוגת וודאו בכלל (כל סדרת D של ניקון, D1 של קנון, אולימפוס E1, וכו...) אולם, הD100 למשל, יכולה בהחלט להביא צילום וודאו- זאת כנראה שאלה של מהירות (FPS). מבחינה מעשית זה אומר שיהיה זמן המתנה רב בין הלחיצה לצילום עצמו (החישן צריך "לשטוף" את עצמו מאנרגיה) אחרת תהיה ירידה גבוהה באיכות.

למעלה