שאלה לבעלי שלט של ESKY

avivik

New member
שאלה לבעלי שלט של ESKY

האם אפשר לחבר שנאי לחיבור של הטעינה בשלט וכך להפעיל את השלט ללא סוללות? האם זה דורש חיווט מחדש כלשהו? כל עוד אני מתאמן בבית חבל להטעין כל פעם סוללות אם אני פשוט יכול להתחבר דרך שנאי.

mol3

New member
עם ידע בסיסי אפשר להתקין שקע

ניתן להתקין שקע לטרנספורמטור, שינטרל את המעגל של הסוללות בעת חיבור מתח חיצוני. אבל זה מצריך ידע בסיסי באלקטרוניקה. אם אין לך ידע ואתה רוצה בכל זאת לנסות, פתח טרנזיסטור או מכשיר אלקטרוני אחר שיש בו אפשרות לסוללות או שנאי חיצוני. ראה איך החוטים מחוברים בין מעגלי הזרם השונים. הבן את אופן הפעולה. כשתהייה בטוח שהבנת, תוכל לעשות התקנה דומה לשלט. רק לשים לב למתח ולזרם זהים. כדי לבצע זאת צריך מלחם, שפיץ פלאייר, שקע למתח חיצוני ורצוי מברגה לקדוח חור בפלסטיק למיקום השקע. וכמובן, שקע + חוטים

mol3

New member
סליחה !!!! לא שמתי לב שכבר יש

לא שמתי לב שכבר יש שקע. אחרי שכתבתי טרחתי להביט בשלט שלי. אז לגבי השאלה שלך אם זה יעבוד כאשר הטרנספורמטור מחובר... אני מניח שכן, זה לא שקע טעינה, זה שקע למתח חיצוני.

avivik

New member
זה כן שקע טעינה

ואני מבסס את זה על העובדה שכתוב CHARGE ליד השקע
בכל מקרה עשיתי את השינוי ע"י ניתוק השקע מההלחמות שלו למעגל הטעינה, וחיבורו ישירות לקונקטור שאליו מתחברים החוטים שמגיעים מהסוללות. את המתח אני מכניס מהשנאי של המטען שהגיע עם המסוק שהוא גם 12V. הוא רק 800mAh, אבל חשבתי שזה יספיק. בתכל'ס זה עובד, אבל משום מה הסרוואים רוטטים כמעט כל הזמן כמו הפרעת רדיו כזאת. עכשיו כשאני חושב על זה, אולי 800mAh זה לא מספיק חזק ואני מקבל התנהגות כאילו המסוק התרחק מהשלט יותר מדי? מצד שני אני כן טס בלי בעיה כמה מטרים מהשלט ואין לי ניתוקים או התנהגויות מוזרות מהמסוק. ובתכל'ס היצרן לא מגדיר למיטב ידיעתי את עוצמת הסוללות שאמורים לשים במשדר. יכולתי גם להשתמש באיזה פאק של NiCD 350mAh וזה אמור היה לעבוד. אז האופציה הזאת אולי פחות באה בחשבון. מה שעוד יכול להיות, ופה אני רק מנחש, שהחוטים שהעברתי מהשקע לקונקטור של המתח, עוברים מעל רכיבי רדיו או מוליכים אחרים וגורמים להפרעות.

dekelziv

New member
יש לי קצת ידע באלקטרוניקה

ועדיין הייתי מאוד מפחד לעשות כזה דבר, שים לב לכל הנושא של אחיות יצרן, בד"כ כתוב שם שהם לא אחראים לשינויים שנעשו במע' אז הייתי חושב פעמיים בברכה

למעלה