שאלה לבעלי המכחול...

תמרוטמן

New member
שאלה לבעלי המכחול...

אחי היקר שב לו ארצה אחרי מסע של חמישה חודשים (ושבוע!) מסין (וכולם מוזמנים לשאריות של מזון שאמא הכינה לכבודו), ובתור אח נחמד - הוא קנה לי מכחול סיני נחמד לצבעי מים. ועל מנת שאני לא אהרוס אותו בשימוש לא נכון, ויש לי חשד שבגלל שזה סיני, יש איזשהו משהו מיוחד בזה, אני באמת אשמח לדעת אם יש אופן מיוחד שמציירים עם המכחולים האלו, טרם אבזבז ממוני על מכסת צבעים חדשה... :) (אני גם אשמח אם יש המלצה לסוג מסויים של נייר/בד שכדאי לצייר עליו - ושהוא במחיר סביר!! :) ) גמר חתימה טובה, תמר.

p o l i

New member
....

אני בטוחה שיש עוד דרכים... אבל פעם שלימדו אותי לצייר בסגנון סיני לימדו אותי שהסינים היו לוקחים פחם בתוך כלי מסויים שמים בכלי מים, משפשפים את הפחם במים ויוצרים צבע שחור נוזלי ואיתו מציירים. ועם המכחולים- משתמשים בקצה שלהם ותמיד כשהמכחול אנך לדף (ל
- ב90 מעלות לדף) מקווה שעזרתי

SC

New member
ישנם סוגים שונים של מכחולים תוצרת

סין, אשמח להביע את דעתי לו הייתי יודע באיזה מכחול מדובר. אם באפשרותך לסרוק את המכחול זה בהחלט יעזור. חוץ מזה, מה כבר יכול לקרוא למכחול אם תשתמש בו באקוורלים או באקריליק
לדעתי כלום, הקטע הוא איך תטפל במכחול לאחר השימוש. מים פושרים עם סבון לנקות את המכחול על כף היד או בתוך כלי חלק כאילו אתה מצייר ולא להכות במכחול. בשיטה זו אני שומר על מספר מכחולים תוצרת סין שיש לי כבר מספר שנים ואני משתמש בהם בציורי שמן (כמובן מכחול בשמן לא יהיה טוב למים).

תמרוטמן

New member
הרי לך התמונה הכי טובה שיצאה לה

חוץ מהכתוביות האלו בסינית לא כתוב שום דבר אחר (אחח. אפילו לא מייד אין צ´יינה.. :) ). מקווה שיעזור. ועוד תהייה, משהו שגיליתי קודם כשהוצאתי את המכחול החוצה, הוא חלול מבפנים, ויש איזשהם גרגירים בפנים, שעושים רעש ונורא כיף לשקשק את המכחול, אבל אם למישהו יש שמץ של מושג למה הסינים הנחמדים שמו בפנים גרגירים (ההשערה הכללית בטח תהייה למזל טוב.. :) ) - מה אודה לו! תמר.

danbros

New member
תלוי איזה מכחול..

כמו ששולי אמר, ישנם מכחולים שונים תוצרת סין. אם תצייני אם הוא עגול או שטוח או מאילו שערות הוא עשוי (סינטטי או לא) אולי זה יעזור לנו לעזור לך.. יש לי די הרבה ציוד לאמנות מסין, והאהוב עליי הוא מן מתקן כזה להניח עליו את המכחולים. אני אפילו לא יודעת אם אני "משתמשת" בו נכון, אבל זה לא חשוב.. הוא יפהפה בעיניי..

תמרוטמן

New member
הממממ...

סינטטי זה בטוח לא (זה מכחול לטיף כמו הכלב שלי.. :) ), אחי חושב שזה כנראה שערות סוס. ועכשיו.. עגול או שטוח?
הממממ.. אם אני אגיד שפיצי - זה יעזור במשהו? כי שטוח הוא לא, ועגול גם כן לא ממש... (אני לא בטוחה שרואים את זה בתמונה למעלה, ואני ברוגז עם המצלמה..) תודה! :)

SC

New member
המכחולים הסיניים שיש לי בבית עשויים

מזקן של תיש. עד כמה שניתן לראות זה דומה מאוד למכחול שקבלת. את יכולה בכיף להשתמש במכחול זה בדיו (יש בכל מיני גוונים, יש גם גוון אפור שחור כמו בציורים תוצרת סין), באקוורלים. אבל הכי חשוב הוא הניקיון, אלו מכחולים שמאבדים שיער במהירות וחייבים לנקותם במהירות.

למעלה