שאלה לבעלי הבננה

swift173

New member
שאלה לבעלי הבננה

מה הזוית שצריכה להיות בהגה גובה? ועל איזה חור בהורן אני אמור לשים את הברזל שמקשר לסרבו??

maayan i

New member
היי לכולם

ניסיתי לעזור לו, אבל לא מצאתי בתוכנית ולא בחוברת התייחסות למידת התנועה של ההגאים. האם מישהו כאן יכול לתת את מידת התנועה הרצויה- בס"מ או בזוית. בתודה מראש.

hifly

New member
קצת למעלה וקצת למטה

מה זה משנה ממילא אין לה מספיק כוח לטפס,והיא עפה עם הרוח.

maayan i

New member
אל תגזים

נכון שהיא עפה עם הרוח, אבל יש למנוע מספיק כוח כדי לטפס ב"מדרון" מתון. הייתה לי אחת, היא הייתה נחמדה אבל אחרי חצי שנה נשבר ממנה והתחלתי לבנות את הטריינר שישב בצד וחיכה.... הוא אומר שיש לו כ10 מעלות תנועה, לי זה נשמע די מעט...

hifly

New member
זה עדיין לא משנה

אפשרגם 20מעלותאבלהבננה תטפס רק"במידרון המתון" ממילא. זה חשוב בטיסנים אוירובטים כדי לשפר,או לכוון את הטיסן וכו,אבל כאן איןיותר מידי חשיבות.הרי גם עם ההגה יעלה 40מעלות היא לא תרחף. בקיצור 20 מעלות וסגרנו ענין. ריחוף(עם הרוח)נעים אמיר

maayan i

New member
אוקי - תודה אמיר

אני אנסה לעזור לו בהמשך. סה"כ זה הטיסן הראשון שלו, רק כדי ללמוד להטיס. אני מסכים שלתת 40 מעלות לא יעזור- להיפך היא תזדקר ותיפול כמו אבן.. אבל החשש שלי היה שהוא ינסה להרים אותה והיא תגיב ממש לאט אם בכלל. בסוף גם הוא יטיס מפלצת 4 פעימות כמו שלך... (בתקווה) ושיהיה לכולם יום נעים.

swift173

New member
בקיצור הדבר היחיד שהבננה טובה

בשבילו זה ךהתאמן על נחיתות?

ממש לא

אחרי יום הטסות של בננה ברוח של 50 קמ"ש אני יכול להגיד לך שהכל טוב ויפה כל עוד המנוע פועל ברגע הדלק נגמר הרוח לוקחת את הטיסן איתה. הוא טוב ללימוד שליטה באוויר וסתם כדי להשתעשע איתה כשמשעמם. יוני

hifly

New member
הבננה טובה כי היא...../images/Emo94.gif

מלאה ויטמינים,ברזל,ועוד דברים טובים,וגם שימושית לדברים אחרים..... חוץ מזה קונספט הבננה בתור טיסן מתחילים הוא טעות מיסודה,כיוון שאחרי שלמדתם להטיס אותה,היא עוברת עם השלט והמנוע הזעיר למדף העליון בבוידם,ועכשיו צריך לקנות הכל מחדש,מנוע,טיסן,ושלט 4 ערוצים,ובנוסף צריך ללמוד מחדש קורס מזורז להטסה עם מאזנות,שליטה על סל"ד מנוע,המראה ממסלול,ונחיתה על גלגלים...וגם ליסוע לאט ויפה על המסלול ....כל זה מחדש. אז למה טובה הבננה...חוץ מהויטמינים שיש בה??בננה
בננה| חוץ מזה בננה ב50 קמ"ש רוח מגיעה לחלק העליון של האטמוספירה ואפילו לא צריך שלט....

sgadasi

New member
לכל מי שחושב שבננה זה סתם ייצור...

בננה זה הטיסן הכי שווה להטסה מכמה סיבות: א.כל פעם שהיא מתרסקת קונים בלזה בשלושים שקל ובונים חדשה. ב.כשמחברים לה כנף מאזנות אפשר להגיע לביצועים מדהימים לטיסן כזה קטן(בניתי לבננה כנף מאזנות שטוחה עם פרופיל סימטרי) ג.חברו לבננה שלכם מנוע OS LA 10 ונראה מי יצחק על הבננה שלכם ד.אם תחברו ותבנו כל מה שאמרתי תגיעו לתוצאות מדהימות ולבננה ארבעה ערוצים...שווה!

sgadasi

New member
ההגיים צריכים לזוז...

ההגיים צריכים לזוז 25 מעלות למעלה ו25 מעלות למטה,לפי מה שזכור לי שכתוב בחוברת הוראות

sgadasi

New member
לסיום

הטסתי שלוש טיסנים בכל ההיסטוריה שלי: בננה -תיארתי לכם אותה מקודם אנפה-כנף עילית דיי גדולה סנונית-מנוע 46 אווירובטי עם כנך תחתית שטוחה ופרופיל סימטרי הבננה זה הטיסן הכי טוב שהיה לי ובו היה שווה להשקיע....במיוחד בגלל שאפשר להטיס אותו בכל חור,והתיקונים עולים מקסימום 30 שקל... C YA

hifly

New member
אוי בננלה בננלה../images/Emo13.gif../images/Emo94.gif../images/Emo65.gif../images/Emo6.gif

maayan i

New member
מסכים בהחלט

אבל לצורך העניין לאסף היה אותה קומפלט זרוקה בבית, יש לו שלט 4 ערוצים. וכמעט כל הכלים כדי להטיס אותה סוף סוף. אני קיבלתי אותה לבר מצווה יחד עם הEAGLE15T. היא באה עם שלט ומנוע והכל- רק היתי צריך לקנות מנוע ודלק- השקיעו בי
היא שימשה לטובה כי איתה למדתי איך לצפות בעזרת מגהץ, ובכלל ה"איגל" לא בא אם הוראות הרכבה, בניגוד גמור לבננה- בשבילו אכן קניתי שלט חדש, סטרטר ואת כל הציוד הנלווה , אשר משמשים גם היום. למרות שהייתי בחוג טיסנאות- יש הרבה הבדל בין בניה של גילשון לבין בניה של טיסן רדיו. מע´ הרדיו של הבננה משמשת היום את המכונית והיא עצמה זרוקה במעלה הארון- אין בויידם... בימנו יש טיסן בשם- אינדיקטור- זה שם מוצלח יותר. אם אתה יורד מהעניין לפחות לא השקעת המון כסף... אבל בשורה התחתונה- אמיר צודק לחלוטין.

maayan i

New member
לי?

COX 0.049 המנוע סחב אותה יפה, אבל אי אפשר להשוות אותה לטיסן טרינר אחר. לי היו במהלך השנים 2 מעבר לבננה. הבננה קטנה מאוד, קלה מאוד וברוח היא מתעופפת. נכון קל מאוד לתקן אותה אבל עדיין אני לא ממליץ להתחיל איתה בדיוק מהסיבות שכתב אמיר. לי אישית הספיק ממנה מהר מאוד. היא הייתה יותר על הריצפה במאמצים להתניע מאשר באוויר וגם באוויר היא ממש לא מרגשת. הוספת כנף ומנוע נורמלי מעלה אותה לתו מחיר של טרינר 4 ערוצים טוב. אם אתה נהנה ממנה- יופי, אני שמח בשבילך.

sgadasi

New member
עם המנוע הבננה ממריאה מהמסלול

עם המנוע הבננה ממריאה מהמסלול...חיברתי לה גלגל אחורי שנשלט על ידי ההגה כיוון...

leef

New member
נראה לי שאתה לא יודע

אז אלך לי לשאול קוף אחר קבל זאת בהומור ידידי

למעלה