שאלה לבנים

Namespace

New member
שאלה לבנים ../images/Emo197.gif

בספירת העומר כולם מגדלים זקן. בעלי הזקנים שביננו לא מרגישים את ההבדל, אבל אלו שמתגלחים, האם זה מפריע לכם פתאום? ברור שזה מוסיף "נופך" ללוק החרדי בו אנו ממילא לבושים... איך אתם מרגישים עם זה? לי אישית הזקן לא מפריע. כיף לי לשחק איתו אבל ברור שיותר נחמד להרגיש צעיר. כמו שאשתי אומרת לי אחרי הגילוח של ספירת העומר, שאני פתאום נראה כמו ילד. רק בשביל זה שווה לגדל זקן ולגלח אותו
להיות צעיר לנצח

פשוט סיוט!

חם, מגרד ומעצבן ברמות. אמנם עכשיו כבר פחות אבל יש באופק עוד את שלושת השבועות... מרגיש את זה במיוחד אחרי שהתחלתי לגלח עם סכין, שהפנים ממש חלקות, ועכשיו הזקן... עוד שבועיים נגמר. לא?

אשתך תהיה הראשונה להודות לך

פחות זמן. יותר חלקות. אני לא משתמש בקצף שאשתי לא תעשה סצנות למרות שאני בטוח שהיא יודעת (בערב פסח אמרתי לה שנחתכתי מהסכין). אני משתמש עם סבון. טיפ חשוב, תשתמש בסכין מאיכות טובה, הגילוח יהיה יותר מהיר

טיפים

קצף גילוח, לא סבון. בהתחלה עדיף גל גילוח, ו"לעור עדין" (הגל לדעתי יותר טוב מהקצף). לפני ששמים קצף, צריך להרטיב את הפנים. לא לשים קצף/גל על פנים יבשות. הסבון לרוב מייבש את העור ולא עוזר להרמת השערות. רק אם אין ברירה משתמשים בסבון. יש סכינים עם 3 להבים או 4, לטעמי זה עדיף, אך אני מכיר כאלה שניסו ואמרו שאין שום הבדל. יש הבדל. לפחות לי. בעקרון אמורים לגלח עם כיוון גידול השערה. עם 3-4 להבים ראיתי שאפשר גם נגד כיוון גידול השערה אך צריך להיות קצת יותר מיומנים (כדי לא להיחתך). יש למתוח את העור בעת הגילוח. הבעייה לא בלחיים אלא במקומות שיש קיפולים. הדרך הטובה להשתמש בסכין זה במשטח ישר ולכן צריך למתוח את העור. את מתיחת העור אפשר גם על ידי כיווץ הפה. אין הכוונה להשתמש ביד השנייה דווקא. אם נחתכים - להכיר את העקרון של עזרה ראשונה. לחץ על מקום הפצע גורם לעצירת הדימום. לחץ חזק (!) לדקה יוריד את הדימום למינימום. אחר כך אם שוטפים את איזור הפצע, כמעט ולא יישאר סימן. אם אין זמן להתעסק עם זה ליד הכיור - נייר מגבת מקופל עם לחץ על האיזור זה מעולה. לא נייר טואלט או טישו, רק נייר מגבת כי זה לא נדבק. מקווה שלא שכחתי כלום
איזה כיף לילדים חילונים שלומדים מההורים ולא צריכים להגיע לגיל מבוגר ולא לדעת איך להשתמש בסכין....

סוג ב

New member
לי יוצא יותר חלק

דווקא כשאני מורידה את הראש... הכל עניין של נוחות

לחוד

New member
מתי יבואו טיפים אלו לידי ואקיימם

בינתיים הזקן מצטרף אלי לכל מקום, בחינת היה במצרים זקנו עמו, היה במדבר זקנו עמו. הוא נמצא איתי כמין גידול ממאיר ששולך את שורשיו וענפיו לכל חלקה טובה (?) בפני. האמת, עדיין לא השלמתי עם העובדה שיש לי זקן. בעיני רוחי המראה שלי אינו כולל שריגי עבות מדובללים, ולא התרגלתי לדמות המשתקפת למול עיני במראה.

עץ שתול

New member
לי קשה עוד יותר

שפתאום רואים לי את כל השערות הלבנות ואני מזה נראה זקן....

עץ שתול

New member
בטח... ארוך ארוך

אני נוהג לגלגל אותו ולדחוף שם סיכה אממ.. רגע, אני מקוה שלגלגל ת'זקן מותר בספירת העומר

sec op

New member
אני, סופר ספירת העומר עד ל"ג בעומר

היום עשרים יום לעומר שהם שלש עשרה ימים לגילוח.

ינשוף25

New member
מה אני אגיד...

אני אומנם בן 40 עם זקן ארוך מאד.אין מה לעשות.זה מה יש...

עץ שתול

New member
לי לפחות יש מזל עם שער הראש

שאני כמעט לגמרי קרח, אני לא יודע איך זה אצליך במרומי גילך

למעלה