שאלה לבנים פה

• פותח הנושא ro99
  • פורסם בתאריך

ro99

New member
שאלה לבנים פה

קראתי את המאמר הזה היום, ולמען האמת זאת פעם ראשונה שאני שומעת את זה. יש לי חברים קרובים הומואים (אנגלים והולנדים) שמדברים בפתיחות ענקית על סקס ואף פעם לא קלטתי שום קטע דומה קשור לפסיביות, אלא פשוט whatever turns you on is great. זה קטע קשור למאצ'ו הישראלי או שיש לי פשוט חברים מוזרים? (את השנאה העצמית העצומה נגד כל דבר שיותר מדי אוחצ'ה בקהילה בארץ כבר קלטתי בבירור הרבה פעמים - עד להאשמות מוטחות נגד משהו שעבר gay bashing שבטח דיבר בקול יותר מדי נשי וכך הביא את זה על עצמו ושילך לעזאזל ויפסיק לקלקל את זה לכולם, ותאמינו לי שאני הפעם ממש לא מגזימה!)

TrigATUSA

New member
לא כל כך קיצוני

אבל קיים אני נוטים פחות שלא להיזהות כ"bottoms" גם בארה"ב לפחות גם בגלל איזושהיא סטיגמה וגם בגלל התחרות העזה :)

Woking

New member
מההבנה המצומצמת שלי בנושא

לענין הפעוט הזה משקל גדול מאוד בתופעת ההומופוביה. עבור גבר הטרוסקסואלי האפשרות שהוא יהיה, בא נקרא לזה, on the receiving end, היא פשוט בלתי נסבלת. לדעתי זה קשור גם לאיך האישה נתפשת בחברה הגברית ההטרוסקסואלית. ככל שהחברה מצ'ואיסטית יותר, האישה היא יותר ויותר אובייקט מיני ופחות ופחות אדם. כמובן ניתן גם לנחש שיש קשר בין מצ'ואיזם להומופוביה. עבור גבר הטרוסקסואלי הרעיון שהבחור שעבר לידו בבר לפני שניה חשב לעצמו "I would give him one", כל כך מאיימת על הדימוי העצמי שלו, שההומופוביה היא מפלט בטוח. אם ממשיכים בקו המחשבה הזה, אז כל גבר שמרשה "שיעשו לו את זה" הוא בטח פגום באיזושהי צורה. לא מן הנמנע שדפוסי המחשבה האלו פעפעו גם לתוך החברה ההומוסקסואלית, אבל כאן אני באמת נסחף בתאוריות שלי, והסליחה עם רו על כך שהורדתי את מדעי החברה לרמה של רפואת כשפים.

eig

New member
שמרני, שובניסטי וגם מאצ'ואיסטי

בארה"ב בשל הערכים השמרניים כאשר היו נתפסים בחורים מבצעים סקס במקומות לא נאותים כמו צבא, מוסדות להשכלה גבוהה וכו וכו.. בד"כ הפסיבי שבחבורה קיבל עליו את הגזירות העונשים וההשלכות... מכיוון שהוא היה ה"הומו" האמיתי בסיפור. ואני אפילו מכיר סיפור אחד ממקור ראשון כך שזה לא עניין של מאות שנים. לכל מדינה והסיבות שלה, בישראל וודאי למאצ'ואיזם, כי אין בישראל שמרנות מינית לפחות לא ביחס לצפון אמריקה אני משוכנע שבאירופה הכל יותר פתוח. מצד שני, כאן בקנדה לא הרגשתי אף פעם שמישהו מחבריו מפחד להצהיר על "פסיביותו" ולא פעם מנפנפים בזה. אבל מה אני יודע על חיי מין וקהילה... :)

ciccio

New member
זה דפוס מאוד ימתיכוני

זה לא רק בישראל, בכל אגן הים התיכון דפוסי התרבות והמצ'ואיזם זהים למדי, לפחות בעניין בפסיביות שנתפסת כדימוי נחות או מתמסר ונשי מרתיע בעיקר גברים ונשים כאחד כדפוס התנהגות לא גברי, לא טיפוסי ופגום... מכאן שעד היום הומו זו קללה, ומי שעוד מבין משהו רואה בפסיביות תת דרגה אצל ההומואים, אוי תרבות הזויה ודפוקה... לקח לי זמן לצאת מתסביך הפסיביות הזה. החברים שלך רו מגיעים מרקע אחר, נאור יותר, פתוח יותר, לפחות בנושא הזה, ההתייחסות למין ומיניות שונה מאוד בין צפון אירופה ודרומה.

ArchiTomer

New member
../images/Emo45.gif מה שהוא אומר

זו בעיה ידועה אצל הומואים ישראלים... (אבל הקישור לא עולה לי)

ro99

New member
תודה לכולם על התשובות

סוף סוף נהיה לי ברור לגמרי מדוע יש לי סלידה ורתיעה כל כך עמוקים מתרבות המאצ'ו בכלל וגברים מאצ'ואים בפרט... הטימטום האיום שמאפשר לאנשים להתעלם מעובדות פיזיולוגיות פשוטות: מקומות בגוף שבהם חשים תענוג.
ואולי משהו כבר יוריד את הפרסומת המגעילה הזאת לסרט "מת לדייט"? נדמה לי שאני יודעת על איזה סרט מדובר פה, אבל להצליח להוריד סרט כזה לרמה אפילו יותר נמוכה ב"הומור" מפגר כזה זה ממש כשרון מיוחד.

למעלה