שאלה לבנות שביניכם...

מרקרית

New member
שאלה לבנות שביניכם...

מה עשיתם בקשר לשרות הצבאי? אני מבית מסורתי, אך לומדת בבי"ס חרדי ועכשיו אני מתלבטת אם ללכת לצבא או לעשות שירות לאומי. בשאלה שלי היא כזאת- האם עשיתן צבא, ואם כן איך בדיוק שילבתן בין הזימונים וכאלה לבין ביה"ס? כי אצלי למשל, אם בבי"ס יגלו שאני רוצה ללכת לצבא יעשו לי בעיות ואפילו עלולים לסלק אותי. חוץ מזה, שמעתי שאם עושים פטור ואז באים לצבא, אז עושים בעיות ויורדים לך לחיים. אז מה בדיוק עשיתם? דרך אגב, אני בכיתה י"א. תודה למגיבים!

מסורתית בבית ספר חרדי

רק זה זו בעיה בפני עצמה.בטח אם ידעו יתנו לך בעיטה בתחת הכל תלוי בך מה את בעצם חרדית.מסורתית.חילונית בפוטנציה.... לפי ההגדרה תדעי לאיפה ללכת אם את רוצה.

מרקרית

New member
זה דוקא לא בעיה...

אני לא היחידה מבית לא הכי "חזק", ושם יוצאים מגדרם לקרב את הבנות הללו. סה"כ, בסוף התיכון אני חושבת שאצא סופית.

justchip

New member
תשובה

אני עשיתי פטור כלומר עשו לי פטור בבית ספר יחד עם כולם ואח"כ ביטלתי אתו לא עשו לי שום בעיות מלבד העובדה שהגיוס שלי התעכב בכמה חודשים לכן עם הבית ספר מרכז את העניין תצטרפי ותעשי פטור עם כולם כדי שלא תמצאי את עצמך בחוץ ואח"כ טפלי בעניין בעצמך אז כבר לא נראה לי שיהיה לבית ספר דרך לגלות.

damtiela

New member
כמה חברות שלי השיגו פטור והתגייסו

ולא היו להן בעיות. אני לא מכירה את הבעיה בבית הספר שלך, אצלי באולפנא קצת לחצו על שירות לאומי, אבל לא פגעו במי שהחליטה על צבא. שירות לאומי היה בשבילי מושלם. מסגרת פתוחה מספיק, תורמת, ודירה רחוקה מהבית של ההורים. קל לעבור מקום במידה ולא מסתדרים ולא לוחצים יותר מדי. על הצבא יש לדסדס פה דברים טובים להגיד, היא די נהנתה. מה שמתאים לך יותר - לכי על זה!

yaniv1216

New member
אני לא חושב שתהיה איזושהי בעיה

להוציא פטור ואח``כ להתגיס. כי את מוציאה פטור על עצם היותך דתיה. כו`.. ואם את באה ואומרת ``אני לא דתיה. חזרתי בשאלה. ואני רוצה לעשות צבא`` אני לא רואה שום סיבה שלא יתנו לך. זה לא שהוצאת פטור על סעיף נפשי נמוך או רפואי... בכולופן. ברוכה הבאה. ובהצלחה.

דסדס

New member
כמו שאמרו

לא ידוע לי על בעיות שעושים עם גיוס אחרי פטור... אבל אם את רוצה גיוס רגיל רק שתדעי, בדרך כלל אין הרבה זימונים אולי 2-3, ואני לא חושבת שזה קשה להיות "חולה" פעמים בשנה... יודעת לאן רוצה להגיע בצבא? או בשירות לאומי?

פטור ואז גיוס

זה עושה בעיות אם אתה רוצה להגיע לתפקיד שדרושים אליו מיונים. אחרי ביטול הצהרה מאוד מאוד מאוד קשה להשיג מיונים. חות מזה, במידה והתפקידים הנ"ל לא מעניינים אותך, זה ממש לא בעיה לבאל הצהרה.

justchip

New member
לא מדוייק

קבלתי זימונים למבדקים למקומות מעניינים הבעיה שחלק מהם היו לאחר תאריך הגיוס שלי כך שאם לא אכפת לדחות קצת את הגיוס או מבטלים די מוקדם לא צריך להיות בעיה.

rigoletto111

New member
איך הבית-ספר אמור לדעת מהעניין?

בית הספר בודק שהוצאת פטור? אולי תסבירי בלשכת הגיוס שאת מתכוונת להתגייס אך מעוניינת לשמור זאת בסוד מבית הספר.

maaiaa

New member
גם אני בת 17, כמעט, אבל...

אני מאמינה שאני אעשה שירות לאומי. לא מפריע לי להצהיר, אני מכירה כ"כ הרבה שעשו את זה וכל קשר בינן לבין הדת הוא מקרי בהחלט. בשירות, לפי מה שהבנתי מחברות, הסביבה הרבה יותר פתוחה, הרבה יותר נוח ללכת בדרך שלך. אפשר ללמוד לימודי ערב לפסיכומטרי. אני לא מבינה מה החיזור אחרי הצבא? כיף שם מאוד, זה נכון, אבל אם בבי"ס יעשו לך על זה בעיות, לא שווה לעשות שירות לאומי? (וכד"א, רוב הבנות תורמות בשירות לאומי הרבה יותר...) אני מצטערת אם אני מנסה לשכנע אותך, תעשי מה שטוב ונכון לך. בכל מקרה, מה שמזכירים לי כל הזמן, שזו סה"כ שנה.

מרקרית

New member
תודה לכל המגיבים!

הרגעתם אותי- עכשיו אני יודעת שאין בעיה עם זה וזה ממש משמח אותי. בכל אופן, אני מתכוונת ללכת לעשות פטור ואז יהיה לי זמן להתבשל עם ההחלטה הזאת. אני שמחה שהאפשרות של הצבא נשארת פתוחה. השיקול שלי הוא שעכשיו אני סגורה בתוך החברה הזאת- אין לי חברות חילוניות וכו' ואם אני הולכת לצבא אז זה חושף אותי יותר לחברה הזאת- מה שאני לא בטוחה שיקרה בשרות לאומי. מצד שני- אני מודעת לזה שבנות בשירות לאומי תורמות הרבה יותר מרוב הבנות בצבא, אבל אני מאמינה שאם אחליט להתגייס, אשתדל למצוא איזה תפקיד מועיל או משהו כזה. בקיצור- תודה לכולם, הרגעתם אותי...

rigoletto111

New member
נסי להסביר לאנשים בלשכת הגיוס

את מצבך. אולי תכיני צילום של מכתב בקשת הפטור שלך ותבקשי מהם לשים עליו חותמת, מבלי שתגישי אותו. בנות שלא עושות כלום יש גם בצבא וגם בשירות לאומי. ולהיות פקידה את יכולה בשני המקומות.

מרקרית

New member
כבר החלטתי

שאני הולכת לעשות פטור, ואני אחשוב על זה עוד במשך השנה, במידה וארצה להתגייס אתחיל להזיז את העניינים לקראת סוף השנה. תודה בכל אופן על העצה!

זה שאת מכירה

המון אנשים שעשו את זה, זה לא הופך את זה למוסרי. את מצהירה על דת שבעצם את לא דתייה, זהו שקר גס שלא הופך אותך ליותר טובה ממאיה בוסקילה בר רפאלי וחברותיהן. מה החיזור אחרי הצבא? לא כל הבנות בהכרח מתעניינות בחינוך ודברים כגון אלו שהם הרוב המוצע בשרות הלאומי, ולכן מחפשות תפקידים בנושאים שונים, אל אף שזה כמובן לא הסיבה היחידה. אני מורה חיילת שזה עיסוק בחינוך נטו, אבל בכל זאת בחרתי להתגייס מכיוון שהיה חשוב לי להיות חלק מצה"ל, מכיוון שלי כן הפריע ללכת כנגד ערכי המוסר הבסיסיים (יושר ואמון) ולהצהיר על משהו שקרי ומכיוון שאני מאמינה בחינוך כדרך חיים. בנוסף, יש לי השגות לגבי הערת האגב שלך- "כד"א, רוב הבנות תורמות בשרות לאומי הרבה יותר". שרות לאומי זה חשוב וזה עבודת קודש, ואני מכירה לא מעט בנות שלא תורמות כהוא זה ומחפשות להסתלבט כל היום. כנ"ל לגבי הצבא. אז ההכללה הזאת הייתה מיותר מעט לטעמי. וגם את כמובן מוזמנת לעשות מה שטוב לך, כל אחד וסדר ההעדיפיות שלו (מוסר מול נוחות). בהצלחה.

maaiaa

New member
אם כבר דנים במוסר,

אז לשקר להורים במשך שנים זה לא חוסר יושר בעייניך? ברגע שאני לא אצהיר מהבחינה של "אני לא דתייה", בבי"ס הציוני הגשה ירדו, (כן, עושים את זה אצלנו), וההורים שלי יתכסחו איתי לחלוטין. מצטערת, אני לא מחפשת את זה. זה לא חוסר יושר בעיניי, את מצהירה על עצמך כ "שומרת מסורת". אני שומרת מסורת, לפחות בעיניי. ובקשר להערת כד"א, כן, לדעתי זה נכון, יש המון בנות שמקבלות םטור מהצבא מהסיבה הפשוטה כי לא היה לאן לשבץ אותן כי יש יותר מידי בנות. (אני אישית מכירה אחת כזו ושמעתי על עוד כמה). ויש כ"כ הרבה בנות שהן פקידות, ברור שכל תלוי בבחורה עצמה, אבל לפי מה שהבנתי, "בת עמי" לא נותנת לבנות השירות שלא לפעול. ואת מציגה את זה בצורה ממש שגויה, כי נוחות ומוסר, הם לא ערכים שמתנגשים.

מותר לי

New member
אני עשיתי פטור

וכמעט שלא עשו לי בעיות, וממש לא ירדו לי לחיים... אז הם שואלים אם רצית להתגייס למה הוצאת פטור, את מסבירה להם את הסיבה, הם אומרים לך שלא בטוח שיגייסו אותך, אבל בסוף מגייסים... חכי לסוף י"ב ואז תעשי מה שבא לך בלי להתסכן בהעפה טוטאלית...

rigoletto111

New member
לא הבנתי למה לחכות...

רגע, אם באמצע י"ב היא תיגש בדיסקרטיות ללשכתא דגיוסא ותבקש להתגייס, צבאנו המהולל ילשין על כך לבית הספר?

למעלה