שאלה לבינא

bel1bel

New member
שאלה לבינא

יש לי בעיה כנראה שקשורה בחוק ולא בבנייה עצמה,אולי תוכל לעזור מניסיונך. אני בונה עם קבלן מפתח או יותר נכון חברה לבנייה (חברה קטנה,אני לא מעוניין כרגע לחשוף את שמה), חוזה המכר בינינו מבוסס על חוק המכר לפי התקדמות הבנייה. שילמתי כבר 60% ואבן הדרך הבאה היא 30% לאחר הגמר ולפני ריצוף,ה 10% האחרונים בעת קבלת המפתח. הבעיה: הקיר האחורי של הבית בנוי על גבול המגרש עם בית אחר שכבר מאוכלס,כדי לבצע הרבצה+טיח צריך להעמיד פיגומים בשטח הבית האחר, בעל הבית האחר לא מוכן שיכנסו לו לשטח כדי לעבוד ודורש פיצוי מהקבלן (סוחט אותו), הקבלן הבטיח לי פעמים רבות שהוא פתר את הנושא אבל למעשה עד היום לא ביצע, הבית שלי במצב של טיח חיצוני גמור חוץ מקיר שלם אחורי. יש לציין שהקבלן בנה גם את הבית האחר ולמעשה מדובר באותו מגרש וחלקה (תתי חלקות). הקבלן דורש ממני כבר תשלום על האבן דרך של הגמר (30%) בטענה שהוא אוטוטו פותר את הבעיה, הבהרתי לו שהוא יקבל תשלום רק לאחר ביצוע הטיח גם על קיר המריבה, הוא טוען שמדובר בחלק קטן ואני לא יכול לעכב לו תשלום,והוא כבר מערב את החשב של החברה כדי לשלוח לי הודעת קנס + הצמדה (הוא שלח לי מכתב שהוא סיים את העבודה עוד ליפני החג,אבל למעשה הקיר עדיין בלוקים בלבד.) מה אתה מציע ? מצד אחד אני לא רוצה להיכנס למלחמות עם אף אחד ומעוניין להתקדם ולסיים, מצד שני אם אני מעביר לו את האבן דרך הזאת אני למעשה ישלם לו כבר 90% מערך העיסקה,ואז אני מאבד את הכח. לא ברור לי מה החוק אומר, מקווה לטוב (כמו תמיד).

msvnk

New member
איפה הדילמה בכלל ?

הוא סיים את העבודה ? לא ! למה שיקבל כסף ? טעות קלאסית. אלא אם כן יש לך ערבויות מספיקות ויכולת להפעיל סנקציות אפקטיביות. בכל מקרה שלא יפחיד אותךעם דיבורים על חשב וקנסות ועניינים - הוא זה שלא עומד בחוזה, ואין פה בכלל מקום למחלוקת. בנוגע לעיכוב ולמי אחראי לפתור אותו זה כבר משהו אחר. אני לא מצוי בחוק, ולא יודע אם אתם פועלים לפיו בדיוק או רק מתבססים עליו או לא יודע מה, אבל אני מניח שזה מוגדר על מי האחריות במקרים כאלה, אבל בודאות זה לא מקנה לקבלן את הזכות לאנוס אותך לשלם לו תשלומים שעדיין אל מגיעים לו. אל תבהלי מהדיבורים שלו, זה סתם זיבולים של קבלנים שמנסים להפחיד לקוחות. צלמי את המצב של הבית כדי שיהיו לך הוכחות לכך שלא השולמה העבודה ונסי במידת האפשר להקליט אותו (אפילו בעזרת הפלאפון) כשהוא טוען את טיעוניו המפוקפקים.

bel1bel

New member
זה ההגיון הבריא

אין ספק בכלל, העניין הוא שאני לא רוצה להכנס למלחמות... יש פה איזה עוה"ד בפורום שיוכל לעזור לי ???

msvnk

New member
תנסי פה

http://www.lawforums.co.il/ או בפורומים המשפטיים של תפוז. אני חושב שאת ממש לא צריכה עו"ד, ושבצורה מובנת הדיבורים שלו קצת מכניסים אותך ללחץ. דבר ראשון שעליך לעשות זה לדבר איתו בצורה אסרטיבית ולבהיר לו שהזיבולים שלו לא מפחידים אותך ושאת יודעת טוב מאוד שהטיעונים שלו לא מחזיקים מים. לפעמים דפוקים כאלה נרגעים כשמראים להם שאי אפשר לטפס עליך. ובכל מקרה, אין פה בכלל מחלוקת - הוא לא סיים את העבודה ! זה אפילו לא הגיון ! "כמעט סיימתי" זה לא סיימתי ואי אפשר להתווכח עם העובדות !

Z ליאור

New member
דווקא אני חושב שיש כאן...

בעיתיות זה לא שהקבלן לא רוצה לסיים את העבודה ,הוא רוצה ופועל ועושה פעולות חיוביות ע"מ לפתור את הבעיה . הבעיה כלל לא באחריותו או לחילופין נמצאת באזור האפור . זו שאלה שהתשובה עליה קשה וממש לא חד משמעית ,למרות שאני מניח שבחוזה שלך עם הקבלן יש סעיף האומר שהקבלן ראה ובדק את השטח , את התוכניות ואישר את יכולתו לעבוד בתנאים אלו . במחשבה נוספת אני חושב שמכתב מעו"ד (של הקבלן) לשכן בו הוא מאיים שבמידה ותוך X זמן הוא לא יתן לו לעבוד הוא יתבע אותו על נזק ועגמת נפש.

רשר

Well-known member
מנהל
איני עו"ד אך חי במצב דומה

בית על מגרש אחד (מחולק) עם קיר משותף (גם אם נבנו בזמנים אחרים) או מה שנקרא "דו" הנו "בית משותף" עפ"י החוק, אי לכך לא יתכן מצב בו אין לקבלן גישה לצידו החיצוני של הקיר מחצרו של ה"דו", כמוצא זול וראשוני פנו עם הנירות ל"מפקח על הבתים המשותפים" (בדקו כתובת קרובה ברשת) לנ"ל יש סמכות שיפוטית בתחום, ידע רב ונסיון עצום בריב שכנים, חשוב להדגיש את תשובת השכן לפניתכם, מומלץ להקליט את דרישותיו בתקווה שיהיו מרובות ודמיוניות בהגזמה כי הן יפעלו כלפיו כבומרנג, בהצלחה

בינא

Member
מסכים עם רשר ועוד...

אם עוד לא עשה רצוף מגיע לו מכסימום 60%... מה שאומר ששילמת מספיק... לא ברור לי איך כתוב "לאחר הגמר ולפני הריצוף" בהסכם... איך ניתן לגמור משהו לפני בצוע הריצוף? הרצוף הוא חלק בלתי נפרד מהגמר ואחריו עוד עושים פנלים, תיקוני טיח ושליכט שחור מעל לפנלים ו-3 שכבות צבע... רוצה להיות ממש "בסדר"? שלם לו עוד 10% ותודיע לו בכתב שעד שימלא את כל הסעיף בהסכם זו המקדמה שאתה מוכן לשלם.

למעלה