שאלה לביולוגים

צבצבה

New member
שאלה לביולוגים

לאחר חשיפה של מספר שעות לאויר עם 0.1 אחוז של co יהיו חצי מאתרי הקשירה של ההמוגלובין בגופו של אדם קשורים ל co, מה שיביא למוות. לעומת זאת, אנשים עם אנמיה חרמשית לא דומיננטית מסוגלים לחויות ולבצע את רוב הפעולות וגם אצלם כחצי מאתרי הקשירה של ההמוגלובין "לא פועלים". כיצד ניתן לישב את הסתירה הזו? תודה מראש על כל תשובה עם דמיון והגיון.

הממ...../images/Emo108.gif

יש לי רעיון. *אני לא סגורה על זה, זה רק השערה, אז אל תקחי את זה יותר מדי ברצינות* האנמיה החרמשית זה רק הצורה של ההמוגלובין, ואולי עצם העובדה שחלק מאתרי הקשירה שלהם לא פועלים ממילא, מחזקת את השאר, ואולי זה מגביר את קצב הייצור של אתרי הקשירה, אולי יש איזה עמידות לחולים רצסיבים של אנמיה חרמשית. *עד כאן, נגמרו לי הרעיונות*

רעיון

עד כמה שאני יודע משיעורי ביולוגיה שלי מלפני שנתיים וחצי פלוס (כך שאני לא ממש מקור מוסמך), כאשר אדם נמצא בסביבה שבה אחוז החמצן נמוך יחסית, במשך תקופה ארוכה, הוא מייצר יותר כדוריות דם אדומות (אלה הנושאות את החמצן בזכות ההמוגלובין שבהן), או שאולי היה מדובר בכדוריות עם יותר מולקולות המוגלובין. בכל אופן, ייתכן|סגדש| שמה שקורה אצל בעלי אנמיה חרמשית לא דומיננטית, הוא שאומנם רק חצי מאתרי הקשירה של ההמוגלובין פעילים, אבל בגלל שיש להם יותר כדוריות דם אדומות, אין להם בעיה של חוסר ספיקת חמצן.

למעלה