שאלה לא קשורה

• פותח הנושא eig
  • פורסם בתאריך

eig

New member
שאלה לא קשורה

היי אנשים, מכיוון שקצת יבש פה עכשיו אני מרשה לעצמי לשאול שאלה לא קשור לתוכן הפורום, אבל באמת שלא מצאתי את הפורום המתאים לזה. למה תמיד כלים מפלסטיק לא מתייבשים במדיח? תמיד הם יוצאים מזיעים וצריכים להתייבש בחוץ?

een ogenblik

New member
אין לי מושג

אבל ניסיתי להפיץ את השאלה ברבים. אולי נקבל תשובה מיודעי חוכמת נסתר.

marik

New member
למה יש לך כלים מפלסטיק??

מה רע בנירוסטה משובחת?

een ogenblik

New member
פלסטיק זה הכרח

אמנם כלי האוכל של החתול עצמם מזכוכית כחולה, אבל המגש עליו הם מונחים עשוי פלסטיק. המגש עלה 35 סנט. מגש נירוסטה דומה התחיל מחמישה יורו. זה מגש לחתול, למען השם. אם אפשר למצוא ב-35 סנט, למה לקנות בחמישה יורו? אבל כאשר שוטפים אותו במדיח, וכל עוד הורי האיש כאן שוטפים אותו בתדירות גבוהה, הוא לא מתייבש!

ro99

New member
היפותיזה ../images/Emo132.gif

פלסטיק זה חומר porous (מורפיקס מלחשש באוזני שבעברית זה נקרא "נקבובי"). יכול להיות שהחום במדיח בשילוב עם לחץ המים מרחיב את הנקבוביות וגורם לכך שהפלסטיק עצמו יספוג מים. אבל אני כולה פסיכולוגית, אז נראה לי יותר מרצוי שמשהו עם רקע קצת יותר רלוונטי לסוגיה הזאת יתייחס לכך.

marik

New member
לפי דעתי ומנסיוני

העשיר בתחום הפלסטיקה המדיחית והקולינרית, אני מסיק כי הפלסטיק אינו אוגר חום כמו צלחות חרס קרמיקה וחרסינה. לכן המים אינם מתאדים מהם. אם תגע בצלחות הרגילות לאחר סיום פעולת המדיח - תראה שהם רותחות. המים התאדו מהם. הפלסטיקים לעומת זאת, חמימים עד קרים ולכן המים עדיין עליהם. תוציא אותם, שים אותם הפוך, ותוך 5 דקות הם מוכנים לשימוש.

eig

New member
לא ממש מדויק בחוויה שלי

הפלסטיקים לפי ניסיוני מתחממים מאוד, יוצאים מהמדיח חמים, ולא פעם מתחממים יותר מדיי עד שהם מתחילים להתעוות, ומקבלים צורות חייזריות. חצי מהמכסים היום לא מתאימים לקופסאות שלהם. מאידך גיסא, כל הצלחות החדשות המיוחדות למיקרוגלים (יש לי צלחות כאלה אבל אין לי בכלל מיקרו אני חייב לציין) נועדו לא להתחמם. ואלא אכן לא ממש מתחממות יותר מדיי במדיח אבל עדיין יוצאות יבשות. יו, כשהעלתי את נושא לא חשבתי שהוא יכול כ"כ להתפתח ולהשאיר את כולנו חסרי תשובות. אולי נעביר את זה לטיפול האקדמיה?

marik

New member
יש לך פלסטיקים מרדנים

אני בעד שתתנתק מהם ותחזיר לסורים. להחזיר את הפלסטיקים שלך לאלתר!!

Ani15

New member
תשובה (די) מדעית

סליחה על ההתפרצות, אני מהפורום השכן, אבל מרוב שעמום אני גולשת להנאתי ולא רציתי להשאיר אותכם באפילה: התשובה כנראה טמונה במתח הפנים (אנרגית השטח) של פלסטיק, שהיא מאוד שונה מזו של מתכת וקרמיקה/ זכוכית. אנרגית השטח הזו גורמת לכך שהמים "אוהבים" להידבק לפני השטח של הפלסטיק, הרבה יותר מאשר לפני שטח של החומרים האחרים (למען הדיוק, זה גם תלוי בסוג הפלסטיק). במדעית קוראים לזה "פני שטח הידרופילים". לכן, צריך להשקיע יותר אנרגיה (או לחכות יותר זמן כדי שהם יספגו יותר אנרגית חום מהסביבה) כדי לאדות אותם מהפלסטיק. אני מקווה שזה מסביר!

Ani15

New member
אה, וזה גם תלוי בסבון

יש סבונים למדיח שמכילים חומרים פעילי שטח שגורמים לפני השטח לדחות מים (במדעית זה "הידרופובים") ויגרמו לכל הכלים שלך (גם לפלסטיקים) להתייבש יותר מהר.

ro99

New member
עכשיו אני מתה מסקרנות

מאיזה פורום את? יש בתפוז פורום פלסטיק? או אולי אפילו פורום Tupperware או מדיחי כלים? תספרי לנו עוד דברים!

Ani15

New member
דווקא מהמאפיה של דורון (עוברים לארה

עם רקע של מדענית חומרים (עם עבר מאסיבי בפלסטיקים), כרגע בפוסטדוק בארה"ב, ומשועממת...

ro99

New member
אני לא יודעת למה אני זוכרת

פרטים כל כך סתמיים, אבל ברגע שהזכרת עבר מאסיבי בפלסטיקים, זה הזכיר לי סצנה מהסרט The Graduate (שממש שנים על גבי שנים עברו מאז שראיתי אותו לאחרונה). אם אני לא טועה, דאסטין הופמן משתכשך לו בבריכה בעוד שחבר של ההורים שלו מנהל איתו את השיחה הכי משעממת שאי פעם היתה. חיפשתי ומצאתי את הדיאלוג:
Mr McGuire: I want to say one word to you. Just one word. Benjamin: Yes, sir. Mr McGuire: Are you listening? Benjamin: Yes, I am. Mr McGuire: Plastics.​
וזה כל הציטוט שמצאתי. The future is in plastics זה מה שזכור לי. בטח עכשיו תברחי בבעתה מהפורום הזה ולעולם לא תחזרי יותר.
או שזה מה שהיה ההשראה שלך להכנס לפלסטיקים?

Ani15

New member
פאזת הפלסטיקים שלי היא קולות מהעבר

היום אני מתעסקת בדברים שקרובים למיקרואלקטרוניקה, כי, העתיד (ששש, אל תספרי לאף אחד) הוא באמת לא בפלסטיקים. וההשראה שלי לפאזת הפלסטיקים היתה דווקא מורה טובה במיוחד לכימיה (פעם היו כאלה), ולא הסרט (אני ממש גרועה בציטוטים, אף פעם לא זוכרת דברים כאלה, ואם לא היית מזכירה לי, גם את זה לא..).

ro99

New member
גם לי היתה מורה לכימיה מדליקה

וזה גם היה פעם, בשנות ה-70. היא עדיין קיימת ואפילו יצא לי לראות אותה לפני שנים מספר בעת ביקור בישראל. היינו מבלות הרבה זמן ביחד, מדברות על כימיה (שאף אחד אחר לא התעניין בה) ועל פמיניזם (כנ"ל) עד שכולם החליטו שיש ביננו משהו מעבר לשני הדברים האלו (לא).

ro99

New member
אה, ובסוף נהייתי פסיכולוגית ../images/Emo6.gif

לכי תביני. בעצם, אם משהו כבר צריך להבין אז זאת אני...

marik

New member
דיייייייייייייייי

היו מורות טובות פעם במערכת החינוך שלנו??? לא יאומן!!

eig

New member
האמת עכשיו אני יותר מבולבל

כזה היה נשאר רטוב, ולי היו רק סימני שאלה מסתבר שהייתי פחות מבולבל מלהבין על מה את מדברת :) :) כולה פלסטיק ! גם זה חייב להיות כ"כ מסובך ??? ואני אפילו לא בלונדיני

למעלה