שאלה לא קשה

Morp5

New member
שאלה לא קשה

אני צריך אלגוריתם להצגת המחלקים הראשוניים של מספר כלשהוא כלומר על 60 אני מקבל 2 2 3 5 אני יודע שאני צריך להתחיל עם חלוקה ב2 עד שהמספר לא מתחלק ולספור כמה פעמים הוא התחלק ואז לעבור למחלק הראשוני הבא, אבל איך אני עובר למחלק הבא?? מחכה לתשובה במיטוטא תודה

DNile

New member
כיוון כללי לפתרון:

א. מצא מחלק של המספר(אפשר לבדוק את כל המספרים מ2 עד 60) ב. הדפס את המחלק שמצאת, וחלק את המספר במחלק שמצאת ג. קיבלת מספר חדש, 60 / 2 למשל, פשוט תריץ את האלגוריתם הזה שוב פעם, כשאתה מדפיס את המחלקים של המספר החדש שנוצר לך. הסבר דוגמאתי: 60 - מתחלק ב2. תדפיס 2, ותדפיס את המחלקים של 30. 30 - מתחלק ב2. תדפיס 2, ותדפיס את המחלקים של 15 15 - לא מתחלק ב2. מתחלק ב3. תדפיס 3, ותדפיס את המחלקים של 5. 5 - לא מתחלק ב2, לא מתחלק ב3, לא מתחלק ב4, מתחלק ב5, תדפיס 5, ואל תדפיס את המחלקים של 1.

DNile

New member
אידיוט, זה לא כיוון כללי,

ממש פתרת לו את הבעיה.

Morp5

New member
אני יודע, אחרי זה בדיוק נתקעתי, איך

אני עובר מ 2 ל3 וכך הלאה? הרי אי אפשר לעשות לולאה לכל מחלק.

Morp5

New member
../images/Emo12.gif האם דיברת עם עצמך כרגע?

תודה אבל ההודעה שלך לא חידשה לי הרבה

Morp5

New member
יש רק 5 מחלקים ראשוניים?

מה עם 7 11 13 17 לא נחשבים?

עידו123456

New member
השאלה היא כזאת

האם אתה מסתפק בפתרון פשוט לבעיה (כמו זה שהציע DNile) או שאתה מעלה את הסיבוך של השאלה לרמה של לקבוע האם מספר הוא ראשוני או לא (שזה אלגוריתם בפני עצמו) השאלה השניה מתחלקת עוד פעם לכמה תת-שאלות: האם אתה מחפש פתרון פשוט (לבדוק האם מספר n מתחלק באיזשהו מספר בין 2 ל (sqrt(n) אלא שאז לא חסכת כלום בבעיה המקורית. או שאתה מחפש פתרון יותר מסובך כמו אלגוריתמים הסתברותיים (Rabin-Miller לדוגמא) או אלגוריתם דטרמיניסטי כמו ה - AKS החדש. שני הפתרונות האחרונים (אלגוריתם הסתברותי/דטרמיניסטי) מעלים את הסיבוך בפתרון לרמה מאוד גבוהה, אלו לא אלגוריתמים פשוטים - בהחלט בכמה רמות מעבר לרמת השאלה המקורית.

אין פתרון יעיל לבעיית הפירוק לגורמי

בכל מקרה, אין סיבה לבדוק עבור כל מספר בדרך האם הוא ראשוני או לא, שכן הוא בכל מקרה לא ייבחר כגורם (כי אם נקבע כי מספר לא מתחלק בראשוניים שקנים ממנו אז הוא ודאי לא מתחלק בו...).

עידו123456

New member
את צודקת

אבל אני לא בטוח שמהסיבה המתאימה (לא כל-כך הבנתי את מה שכתבת) אין סיבה לבדוק אם מספר הוא ראשוני או לא, כי הבדיקה האם מספר i הוא גורם של n היא פשוטה יותר ( (O(1 לכל i ) מאשר לבדוק קודם האם i הוא ראשוני ( (O(log n בחזקת משהו לכל i בשיטות המהירות) ורק אז לבדוק האם הוא גורם של n. יש טעם לעומת זאת להכין מראש טבלה קצרה של ראשוניים (משהו כמו 20 המספרים הראשוניים הראשונים) ולעבוד לפיה (כלומר לבדוק האם המס' מתחלק באחד מ- 20 המספרים הנ"ל - ורק אם הוא לא אז להתחיל לעבור בצורה איטרטיבית על שאר המספרים האי זוגיים)

eyalbd

New member
אלגוריתמים לא חסר

מצורף קישור. רק תיזהר לא לטבוע שם. השיטה של DNILE טובה אבל עבור מספרים ענקיים דרוש משהו יותר מתוחכם. מתימטיקאים המציאו הרבה שיטות אבל אין אחת general purpose שטובה יותר מהשאר.

Morp5

New member
למה מספרים ענקיים? מה עם 121

הרי לא הגיוני לכתוב לולאות עד שאני מגיע ל 11 חששתי שאין דרך פשוטה ל"דלג" בין המחלקים לכן נתקעתי.

Morp5

New member
OK מצאתי פתרון תגידו לי מה אתם

חושבים מתחילים ב2 ובכל לולאה אני מגדיל את המחלק ב1 והלולאה מתבצעת אם השארית של חלוקת המספר במחלק החדש שווה 0 וגדולה מ-1. זהו נראה לי פשוט הרצתי ואין בעיות

Morp5

New member
טוב כמובן שטעיתי, אני מגיע למספרים

לא ראשוניים.... יש לי את התוכנית מוכנה בקובץ EXE איך אני פותח אותו ב ms vc כדי לראות מה כתוב בקוד שלו?

למעלה