שאלה לא מוגדרת

sengoku

New member
שאלה לא מוגדרת

בשביל לשאול את השאלה שאני רוצה לשאול נראה לי שעדיף שאתאר לכם מה קורה לי לפעמים. לפני מספר ימים הרגשתי קצת לחוץ מפוחד חסר בטחון שזאת ההרגשה שיש לי בדרך כלל.. לא בא לי לפנות לתקשר עם אנשים "נמצא בראש ובפחדים שלי" כולם מעצבנים אותי. בקיצור החלטתי לשפוך את זה ביומן ורשמתי איך אני מרגיש ואת התסכולים שאני נמצא בהם כרגע עכשיו גם הכנתי משפט כמו הדמות הזאת שאני מחזיק בראש היא לא אמיתית בכלל והיא כמו אמונה טפלה שאני "מאמין" לה. מה אני אגיד לכם ההרגשה שלי השתפרה בצורה מדהימה המחשבות והפחדים כמעט נעלמו לגמרי ויצאתי לבית קפה והתחלתי לתקשר עם אנשים, גם יום אחרי זה רשמתי ביומן בבוקר וישר אחכ התפנתי לשירותים (בדרך כלל יש לי עצירות) והיום שלי היה אחלה. היום קמתי עם כאב ראש עצירות פחדים אלרגיות לא בא לי לדבר עם אף אחד ניסיתי לרשום ביומן אבל זה לא עוזר אני מרגיש שאני שוב כלוא בדמות הזאת וקשה לי להשתחרר ממנה. אני יודע שזאת שאלה מורכבת אב למשהו פה יש רעיון מה יכול לעזור לי?

גרא.

New member
sengoku,אתה מתאר בדיעבד,מעבר מסצינריו

של חשיבה שלילית,לחשיבה חיובית,ותחושת ההקלה שאתה חש אפשר להבינה על סמך ההנחה של נבואה המגשימה את עצמה,כך באותה מידה חשיבה שלילית גורמת לחששות ופחדים.אם הבינותי אותך נכון,אתה מחפש דרך בצורה מטאפורית לשנות את הדיסק עם הדמות הלחוצה,המפוחדת,חסרת הבטחון.לדיסק עם דמות חיובית,חסרת פחדים חברותית ומתקשרת.תקן אותי אם אני טועה, ואם אתה יכול לכוון אותי יותר למעבר שלך דרך החשיבה ממצב חרדתי למצב הפוך.הכוונה כזו תעזור להבין יותר מה קורה לך.

sengoku

New member
אני חושב שהבנת בדיוק את המצב שלי

קצת קשה לי להסביר מה קורה אבל כאשר אני במצב השלילי אני בחרדה מהתגובות שלי ליד אנשים ואני נמנע מלדבר איתם (לדוגמא אנשים בעבודה) ואני משדר משהו כמו "אל תתקרבו אלי" ובאמת אף אחד לא מתקרב, כאשר אני מרגיש פתוח וחיובי אנשים ניגשים לבד גם ואני רוצה לתקשר. במצב החרדתי אני נמצא במעין דיאלוג שלילי עם עצמי כאשר לדוגמא אני מדבר עם מישהו מלווה בהרגשה של פחד או משהו רע

גרא.

New member
sengoku,סביר להניח שאתה סובל גם מחרדה חברתית,

מה שמשתמע מדבריך האחרונים,ואם זה המצב,קשה מאד להתמודד ולהתגבר על חרדה חברתית בעבודה עצמית. באופן מקרי התארגנה בימים אלה קבוצה לטיפול בחרדה חברתית באזור המרכז (מצ"ב קישור למידע),ההתמודדות עם הקשיים שלך בקבוצה כזו,עשוייה לתת לך כלים מעשיים להתגבר עליהם.כדאי לבדוק. http://www.tapuz.co.il/communa/userCommuna.asp?communaID=40090&r=1

למעלה