שאלה לא הכי קשורה..

lior wohl

New member
שאלה לא הכי קשורה..

יש לי מערכת (רגילה לא די ג'יי) שמחוברת למחשב, יש לה יצאות ל2 רמקולים. עכשיו השגתי עוד רמקול (אחד גדול) אז חיברתי אותו ועוד אחד רגיל אחד מהקטנים שמתי בארון
היום ניסיתי לחבר 2 רמקולים על אותו החור + 1 בנפרד, וגילליתי שזה עדיין עובד וגם נשמע יותר טוב. אולי זה יהיה נשמע יותר טוב אם היה לי באמת 3 יציאות אבל גם ככה זה טוב. אז השאלה היא אם זה יכול לגרום לנזק או משהו כזה למערכת / לרמקולים / לאיכות של מה ששומעים ? תודה.

Dj Sky

New member
נזק זה לא יגרום

מה שקורה לדוגמא שהמגבר הוא 80 וואט לצד הוא פשוט יחלק לכל רמקול 40 וואט אם תכניס לצד 8 רמקולים כל רמקול יקבל 10 וואט

Arkadon

New member
אדון סקי

האם אתה בטוח ב 100% בכל מה שנאמר על ידך הוא נכון ? אני לא מומחה וגם לא מהנדס אלקטרוניקה אבל לדעתי יש הבדל בין חיבורי רמקולים שונים ,ההתיחסות שלך לגבי הספק ב WAT אולי היא נכונה אבל נצילות של כל רמקול תיהיה שונה ,מה גם אתה לא יודע איזה רמקולים הוא מחבר ממה הם מורכבים מה נצילות הרמקולים והתנגדותם ,הרי חיבור רמקולים בעלי התנגדות שונה ואשר לא מותאמת לרסיבר או למגבר יכולה לגרום נזק גם אם לא מדובר בנזק ישיר לרכיב הגברה . כך למשל מערכת עם קלטת, רוב השרשרות במערכות אלו הם על בסיס חגורה שעשויה מגומי ולכן כתוצאה מחיבור רמקול לא תיקני רכיב ההגברה עלול להיתחם יתר על מידה דבר שישפיעה על החגורה ,כתוצאה מהחום שמפיק הרכיב חגורת הגומי מתייבשת ונקראת או נמתחת דבר שגורם לקלטת לא לעבוד. ואני כבר לא מדבר על רמקולים ומערכות בעלי הפרשים גדולים בהספקים. http://www.oznaim.co.il/articles/web_articles_show.php?article_id=81 תקנו אותי אם אני טועה.

Sunlight Theory

New member
הרבה זמן לא הייתי כאן , אבל

בדיון הזה , עם העייפות שבי , ארצה להגיב . לרמקול (פאסיבי) קיים נתון הנקרא התנגדות חשמלית . התנגדות חשמלית היא התנגדותו של מוליך חשמלי (רמקול , מכל סוג שהוא ולא חייב להיות דינמי , הוא אכן נחשב כמוליך חשמלי) למעבר זרם חשלי (אלקטרונים) בו . ככל שההתנגדות החשמלית גבוהה יותר , כך הזרם החשמלי יהיה נמוך יותר (כל זאת בתנאי שלא השתנה שום נתון אחר , שאצלך במערכת דבר אחד קבוע והוא מקסימון המתח החשמלי אותו היא מסוגלת לספק , וזה גם לא חשוב מה הוא לצורך ההסבר) . ולהפך , ככל שההתנגדות החשמלית נמוכה יותר , כך הזרם החשמלי יהיה גבוהה יותר (עד גבול מסוים) . הרמקול , שהוא מקור להתנגדות חשמלית , מהווה התנגדות כלפי יציאות המגבר (מערכת הסטירוא היא מגבר הספק , גם רסיבר) . אם תחבר יותר מרמקול אחד ליציאה אחת במגבר ההספק (במערכת סטריאו קיימות לפחות 2 יציאות - וכך כתבת שאצלך , למעט מקרים חריגים) , ההתנגדות החשמלית כלפי אותה היציאה תתחלק בין הרמקולים והיא תפחת . אם לדוגמא כל רמקול הינו בעל התנגדות חשמלית של 8 אוהם (אוהם היא יחידת SI למדידת התנגדות חשמלית , בדיוק כמו מטר , ק"ג , ליטר וכו') , כאשר תחבר כשני רמקולים על אותו הערוץ ההתנגדות החשמלית כלפי אותו הערוץ תפחת ל-4 אוהם . כתוצאה מכך שההתנגדות החשמלית כלפי אותו הערוץ פחתה , הזרם החשמלי גדל . הספק חשמלי , הנמדד ביחידות (W)-וואט , הוא מכפלה של המתח החשמלי (V) בזרם החשמלי (A) . ככל שההספק החשמלי אותו מספק מגבר ההספק לרמקול גדול יותר , כך הרמקול עובד "קשה" יותר . כל עוד מגבר ההספק אינו מספק עוצמה חשמלית גבוהה מהעוצמה החשמלית איתה הרמקול מסוגלל להתמודד לפרק זמן מתמשך , הרמקול יתמודד עם ה-"קושי" הזה (כל זאת בכפוף לתנאי אחרים כמו אות נקי מעיוות בעקבות תרחישי Clip) . כתוצאה מכך שפחתה ההתנגדות החשמלית כלפי אותה היציאה , הזרם החשמלי מאותה היציאה גדל . היות וזרם חשמלי הוא אחד ממרכיבי ההספק החשמלי וככל שהוא גדול יותר כך גם ההספק החשמלי גדול יותר , ההספק החשמלי גדל גם הוא . אבל , קיים גבול . הגבול הזה הוא עד כמה ההתנגדות החשמלית כלפי אותה היציאה במגבר ההספק יכולה להיות נמוכה . אם היא תהיה נמוכה מידי , מגבר ההספק יתאמץ יותר ויהיה עלו להיגרם לו נזק (ויתכן גם לרמקולים) . כעת אתה אמור להבין , שאתה כן עלול לגרום נזק למערכת הסטריאו . אך לרווחתך - מרבית הסיכויים שבהתנגדות החשמלית שהתקבלה בעת שחיברת את 2 הרמקולים לאותה היציאה במערכת הסטריאו שלך , לא תהיה למערכת הסטריאו בעיה לעמוד . * כל הנכתב בכפוף לכך שביצעת חיבור פרללי , במקביל (שני מוליכים מהמרמקול לצד אחד של אותה היציאה ושני המוליכים השניים , הרי כל כבל הוא בעצם שני מוליכים , לצד השני של אותה היציאה) . * אחרי יכל מה שקראת - עשה ניסוי , בדוק אם באמת שומעים טוב יותר עם רמקול נוסף מאשר עם שני הרמקולים המקוריים . לעתים , דווקא הוספה של רמקול פוגעת באיכות השמע (לדוגמא , כתוצאה מכך שכעת הרמקולים אינם מגיעים לניצול מלא ואינם "נפתחים") .

dj kobkob

New member
נראה לי שקצת

הגזמת בפירוט כי הוא לא באמת מבין במושגים אבל אתה צודק בהחלט

Sunlight Theory

New member
ציטוט ממילון מורפיקס

פוֹרוּם, מקום מפגש לדיונים; (אינטרנט) פוֹרוּם, אתר המשמש את הגולשים לפרסום דעות ותגובות בנושאים שונים . ראשית , הציטוט נועד להבהיר לך שתגובות משתמש בפורום אינן פונות לפותח נושא המקור בלבד (כלומר , לשואל) - על מרבית הודעותי נשלחים מסרים אישיים המבקשים מידע נוסף ומקורות מרחיבים . שנית , כסיל הוא האדם שמסתמך על תשובות ללא נימוק (וחכם הוא האדם שאינו מסתפק בתשובתו של מקור אחד , והולך לוודאות את הנאמר במקורות מקבילים כמו ESP) .

dj kobkob

New member
אני אגיב לך על זה בפרטי

ולא צריך לכתוב חמישים עמודים לפעמים הסבר קצר ודל יכול להיות יותר מובן ומענין מהסבר ארוך ומשעמם בכל זאת מקווה שעזרת לו

למעלה