שאלה לאש שלהבתיה

motiml77

New member
שאלה לאש שלהבתיה

ב"חתימה שלך" רשום שרבי נחמן מברסלב אמר שכל מי שנוגע בו יש בו קדושה משהו כזה...עכשיו השאלה שלי,זה לא קצת התגאות?! (עם כל הכבוד,בלי לנסות לפגוע בו חס ושלום)

asaf2000

New member
אולי תשלח לה מסר?

השאלה שלך היא אישית ולא שייכת לנושא הפורום.

תשובה

ברור הדבר שרבנו היה מוכרח לדבר ולגלות את האמת בעניין גדולתו וכמו שמצינו בהרבה מקומות בתור ובש"ס בענין גדולת הצדיקים מה שהם בעצמם הודיעו על כך: -בן עזאי אמר כל חכמי ישראל דומים עלי כקליפת השום רשב"י זצ"ל אמר ראיתי בני עליה והם מועטים אם שניים הם אני ובני הם שלמה המלך משבח את עצמו שהוא חכם כי אמר על עצמו" איש מסכן חכם" וכן רבנו הקדוש אמר על עצמו דברים גדולים ונוראים להודיע לעולם מה שצריך להודיע והשומע ישמע והחדל יחדל ואנחנו את נפשינו הצלנו לנצח נצחים שהרי אמונת חכמים היא יסוד כל התורה וגם אמרו חזל במסכת נדרים שמותר לתלמיד חכם לומר אני תלמיד חכם במקום שלא מכירים אותו וכך נפסק גם בשולחן ערוך והואיל רבנו הקדוש בא לעולם הזה וכאן לא מכירים אותו ולכן הודיע על גדולתו לעם ישראל. אנחנו מדברים על צדיקי יסוד עולם שאצלם אין שייך גאווה...הגאווה היא אצלנו משום שאין אנחנו רוצים לקבל את אמונתם..שיש בכחם לתקן אותנו ... הם פשוט אומרים את הדבירם לטובתינו לא בשביל גאווה..

עוד משהו :

רבינו לפני שהתפרסם הסתיר את עצמו מאוד מאוד,ודאג שאפילו חותנו לא ידע מקצת מגדולתו... אחר זמן כשראה שהפרסום שלו יכול להציל נפשות ואם לא ידעו ממנו נשמות ישראל זה יהיה בחי' "מונע טוב מבעליו" הוא החליט להתפרסם,רק כשביטל את מידת הגאווה לגמרי. רבינו בסוף ימיו יכול היה לשבת עם תלמידיו ולדבר איתם שעות רבות ממעלתו ומעלת המתקרבים אליו וממעלת תורותיו...שעות! הרי אם אין לנו פקפוק שהוא היה צדיק עצום במעלתו,ושזה הרבה מעל ההבנה שלנו... איך תוכל להיות לנו איזשהי הבנה בהנהגותיו?אתה יכול להבין מה זה שילד בן 6 זוכה לשבר את תאוות האכילה? אתה מכיר ילדים בגיל הזה? אתה מבין מה זה שילד בגיל הזה בקיא כ"כ בכתבי התורה עד כדי כך שמסוגל לכתוב ספר? ספר המידות... אין לנו הבנה בהנהגותיו הקדושות של רבינו ומזה נתחיל. אבל הרי אם לא היינו שומעים וקוראים את כל הדיבורים האלה לא היתה לנו התלהבות וחשק עצום כ"כ להתקרב לצדיק, כי אנחנו מלאי פגמים ותאוות...אנחנו לא יכולים לקרוא את תורתו ולהתלהב...כי אנחנו לא מבינים בה... אנחנו לא יכולים לשמוע לעצותיו אם אין לנו מדד על מה מדובר...ישתבח שמו שזכינו לפלא כזה, אין עוד רבי שזכה להתפאר בענווה שלו...שזכה לדבר דיבורים קדושים כאלה על עצמו, רק כך אנחנו יכולים להיות בטוחים שהוא צדיק האמת... מלבד זאת...רבינו היה פרוש מתאוות הגוף לגמרי. גאווה היא אחת מתאוות הגוף...רבינו חי במציאות של נשמה בלבד. כל מה שהוא הכיר בעולם היה במציאות הזו...הוא התייחס אל אנ"ש כאל נשמות ולכן ידע לראות איך הגוף מונע אותם מלהתקרב אל הקדושה. לכן כל דיבוריו כשאמר "אני" היו "הנשמה שלי"...ובכלל לא "אני-נחמן-גופי"... הוא סיפר על מעלת נשמתו, וזו לא יכולה להיות גאווה כי כידוע הנשמה היא חלק מאלקותו ית', נמצא שכשאתה מהלל ומשבח את נשמתך אתה אומר שירות ותשבחות לה' ית'... אשרינו שזכינו להתקרב לצדיק שכזה...

קראתי בספר עליו

שכשהיה ילד היה הולך ברחובות שעה סתם בשביל שיחשבו שהוא בטלן. מראה כמה ענו היה.

אופירA

New member
מנהל
גאווה זה פרסום עצמי שלא לצורך

אם אני מפרסם את עצמי ואת מעלותי כדי למצוא עבודה - זו לא גאווה, זה שימוש בידיעת הערך העצמי. אם צדיק מפרסם את עצמו ואת מעלותיו כדי להורות ליהודים דרך בעבודת ה' - זו לא גאווה, אלא שימוש בערך האמיתי כדי להדריך יהודים. אם משה רבינו מקפיד על כבודו כדי להסיר מחלוקת מעם ישראל ולמנוע מהם טעות, ולהוכיח להם את צדקתו כדי ש"יאמינו בה' ובמשה עבדו", ולשם כך אף גורם לקורח להיקבר באדמה יחד עם כל עדתו, כולל תינוקות - זה לא גאווה אלא שימוש בערך האמיתי כדי להדריך את עם ישראל. כל אימת שאין צורך להקפיד על כבודו - הריהו משפיל את כבודו ללא הרף. אם היה מקפיד על כבודו ללא צורך - זו היתה גאווה!

למעלה