דף פרטי שירות וחישוב פנסיה
דף פרטי שירות מקבלים מכוח אדם בהוראה במחוז, אלא שיש מחוזות שמסרבים לתת דף פרטי שירות או תיק שירות. יחד עם זאת אפשר לקבל כרטיס עובד שזה מאוד דומה ומדף זה אפשר לעשות חישוב גם כן אלא שקצת פחות מדויק. לכרטיס עובד לא יכולים לסרב לדף פרטי שירות כן.
המחוזות הבעייתיים הם תל אביב ומרכז.
כמו כן יש לקחת בחשבון שלוקח זמן לקבל דף פרטי שירות וכרטיס עובד צריך להוציא מהמחשב. בכרטיס עובד צריך לבדוק אם השנים הראשונות שלפני המחשוב של משרד החינום 1985 מופיעות בדף ידני בנוסף.
החישוב במשרדי הסתדרו ת המורים נעשה על ידי פקידה חיצונית בדרך כלל, וזו יהודית בלנק. היא מחשבת נכון לעכשיו את הפנסיה לפי העולם הישן בלבד למרות שיש כבר נוסחה מדויקת לחישובי שנות אופק חדש ואפילו משרד האוצר התחיל בחודש יולי האחרון לשלם לפי אופק חדש. כמו כן אין מחשבים שם את המענקים של עידוד פרישה ומענק פרישה מהאוצר וגם לא את ימי המחלה והתשלומים החד שנתיים של יובל הבראה וביגוד.
יש לקחת בחשבון שהיעוץ החשוב לגבי פרישה הוא לא הסכום כמו ההפסד העתידי וחישובי כדאיות על עבודה מול פרישה כולל מיסוי על מענקים, כולל פטורים ממס מגיל פרישה ולא מפרישה מוקדמת, תשלומים לביטוח לאומי מפנסיה ועוד כהנה וככנה. החישוב המדויק הוא זניח לעומת כובד קבלת ההחלטה מבחינת הכדאיות מול חלופות הכנסתיות או הורדת רמת חיים.
בכל הרשום מעלה אני מתמחה במתן יעוץ אישי שאני נותנת למורים המתעתדים לפרוש. אפשר להיכנס לאתר האינטרנט שלי.