שאלה לאריה....

galitrabin

New member
שאלה לאריה....

שלום רב, לאחרונה קיבלתי זימון לבית משפט כדי לתת עדות, בעבר נחקרתי במשטרה וזאת מאחר שתלמידה שחינכתי ספרה לי על כך שדודה אנס אותה. יותר ממתן העדות בבית המשפט אני חוששת מההשלכות שיהיו לכך וזאת מכיוון שאני עובדת במקום קטן שבו כולם מכירים את כולם ומההיכרות הרבה שהיתה לי עם אותה משפחה - הם די אלימים. הדבר מעמיד אותי חשופה לכך. השאלה שלי היא האם משרד החינוך או ההסתדרות יכולים להכנס באיזושהי דרך לתמונה על מנת לתת לי עזרה או הגנה. משיחתי עם עוה"ד הבנתי כי אני חייבת להופיע לבית המשפט.

itu1

New member
זימון לבית משפט

כל מי שמקבל זימון לבית משפט לצורך מתן עדות חייב להתייצב בבית המשפט אי הופעה הינה בגדר בזיון בית המשפט ועלולה להסתיים בעונשים הקבועים בחוק. לגבי ייעוץ משפטי תוכלי לפנות ליועצת המשפטית של הסתדרות המורים באמצעות הסניף המקומי. לגבי החשש מאלימות כל מקרה שכזה מחייב פנייה למשטרה. בברכה אריה

מחזקת את ידיך

אין ספק שעשית דבר נכון בזה שהעברת הלאה את מה שהילדה סיפרה לך. זה שהיא בחרה בך , כאדם שבפניו היא רוצה לחשוף את הטראומה הזו, מראה כמה היא בוטחת בך. אל תקבלי רגליים קרות. ברור שאף אחד מאיתנו לא היה רוצה למצוא עצמו בסיטואציה הזו. ברור שעוברות עליך שעות לא קלות. מגיע לך ייעוץ משפטי ע"י משרד החינוך. יש למשרד יועץ משפטי העומד לצידנו בדברים הקשורים לעבודה. לעניות דעתי, המקרה שלך בהחלט קשור לעבודה ומכאן שמגיעה לך עזרה משפטית אני לא מבינה איך המנהלת שלך לא קישרה ביניכם כבר בתחילת הדרך. אבל לא מאוחר... את חייבת להופיע למשפט כי את אזרחית המדינה וככזו את חייבת לכבד את מערכת המשפט שלה, אבל אני חושבת שאת חייבת להגיע גם עבור הילדה שנתנה בך את בטחונה. את חייבת למצוא בך את הכוחות ולהמשיך איתה לאורך כל הדרך גם אם את כבר לא המחנכת שלה, גם אם את חוששת מתגובות הסביבה. ראי זאת כזכות מוסרית ברמה הגבוהה ביותר. אם תרצי, אשמח להיות איתך בקשר טלפוני, אשמח לבוא איתך לבית המשפט ו/או לכל מקום שתרצי בו תמיכה, ייעוץ וכו´. (אם תפני אלי למסר האישי, אתן לך את מספר הטלפון שלי). אני מצדיעה לצעד שעשית, אני מעודדת ומחזקת אותך לדבוק בו עד הסוף.

פזיתנ

New member
למורה הפונה

אין ספק שהדרך בה בחרת היא הדרך הנכונה. יותר מדי פעמים אנשים עוצמים את העיניים או לא מציעים עזרה כשזו כה נחוצה. אל תחששי, המשיכי בתמיכה שנתת לילדה. ו.. מצטרפת למה שחיה אמרה פזית

פזיתנ

New member
לחיה

אני פשוט מעריצה את נכונות הנתינה שלך שאין לה גבולות בכל פעם את עונה עם המון חשיבה משתדלת להתייחס לכל פרט, להציע עצה או עזרה. רעיונות נפלאים הבאים עם המון נסיון של שנים. מה אומר הרווחתי כשהכרתי אותך. תודה פזית

galitrabin

New member
תודות לכולם...

תודה לכולכם על המידע, העזרה והצעות התמיכה. מאוד מעריכה זאת. אם הובן מדברי כי אינני רוצה לתת עדות אז הרשו לי להבהיר את עצמי. נהפוכהו אני מאוד רוצה לעזור לאותה ילדה ואם עדותי תסייע לה אדרבא. אך יחד עם זאת מרחפת מעליי עננה כבדה של חשש מתגובת המשפחה, מה עוד שאני מחנכת את אחת מבנות משפחת החשוד. ושוב תודה תודה תודה ובמיוחד לך חיה

למעלה