שאלה לארז:

Tamir Eshel

New member
9 שנים החזיקה לך מערכת דורה אס 9...

לאחר 6 החלפות שילדה, 3 ידיים, תאונה קשה ואין לך כל נקיפות מצפון לנקוב באמינות כסיבה לא לרכוש שימנו!!! מעניין...

ולמען ההגינות אני חייב לציין ש....

צמיגי קונטיננטל גרנד פרי 4-SEASON הם אחלה אחלה של צמיגים. והם הבחירה האולטימטיבית שלי. DAA+Erezlevin חיים בהרמוניה מושלמת על הפינארלו שלי... מי אמר שאין תקווה???

kaisersoze

New member
נפילה אחת ימינה והלכה ידית האולטגרה

והיה צריך להחליף את שתיהן כי כאן לא מוכרים צד אחד בלבד .כמובן לא היה בארץ ב"סטוק" והמחיר היה שערורתי,ולכן סגרתי הזמנה זריזה באינטרנט. אני עובד על הזמנת אופניים חדשות שיהיו מאובזרות בקמפי!!!

בכל מקרה - אם לא הבנת...

מה שאני כתבתי על אותה מערכת דורה אייס היו מילים חמות. אתה חושב שהמצפון שלי צריך לסבול על זה? ובוא ונדייק - המערכת עברה שמונה שלדות ושתי ידיים ולא תאונה אחת. את התאונה עברתי עם מערכת חלקים של אולטגרה שלא חזרה לשימוש.

Infin1ty

New member
יום שבת נפלתי באיזה 30-40 קמ"ש

ולא קרה לי להילוכים כלום, יש שריטה ממש קטנה על הידית וזהו.. חוץ מזה שיש לי מלא פצעים עכשיו על הרגל ומזל שזה היה הרוב שדה קוצים, הכל בסדר.

LIOR Y

New member
פשששש....איזה כיף להתרסק לשדה קוצים

אתה רוכב כביש,נכון? יצאת בזול!

Infin1ty

New member
בטח שיצאתי בזול

זה היה עדיף על להתרסק על הכביש, אם הייתי מתרסק על הכביש הייתי שובר משהו 100%, מזל שהיה שם שדה קוצים, עדיף כמה עקיצות (כמה מאות) ברגל מאשר לשבור אותה!

קומפניולו מיראז' - האחד והיחיד !

אני מניח שעם הפינארלו אנג'לירו עברתי כ- 30,000 או (הרבה) יותר.לא סופר קילומטרים אבל...כדאי לדעת מספר עובדות מפתיעות:
השרשרת היא המקורית - לא הוחלפה ולא עושה רושם (אחרי בדיקה) שיש צורך בכלל לחשוב בכיוון. היא מטופלת,זה נכון,וביסודיות ואחרי כל רכיבה,ללא שום פשרות.
מערכות ההילוכים מבריקות ומתפקדות כאילו יצאו זה עתה מהאריזה. לא היה צורך בשום כיוון.
הבקרסים - כנ"ל - גומיות הבלמים עדיין מקוריים ומלבד כוון קל מאד של מתיחת הכבל לפני כשבועיים לא נעשה כלום וכפי הנראה אולי בעוד 30,000 אמתח בעוד שני מילימטר את הכבל... הקסטה,כמו חדשה,לא שחוקה וללא סימן בלאי כלשהו,הפלטות נוצצות.
וולוצ'ה,קורוס,רקורד, שימאנו דורה אייס
אני,אך ורק עם מיראז'. יורם

SC SL

New member
לטובת לא מביני הקומפי

מישהו מוכן לדרג את המערכות בקומפי? כל השמות האלו לא אומרים כלום.. אני רק יוד שרקורד היא הכי טובה

ido mazor

New member
כל מערכות קמפי...

התחתונה היא קסנון, מעליה מיראג', אח"כ וולוצ'ה, סנטאור, קורוס, והטובה ביותר היא רקורד. יש גם מערכת נפרדת לאופני מסלול (וולודרום) בשם פיסטה, או "רקורד-פיסטה", וקבוצת מוצרים לנגד שעון/נג"ש. לפרטים ראה באתר קמפיונלו.

MAAX

New member
הנה 2....

אני יתחיל דווקא מהיופי שפה זה לזכות קמפי לפי דעתי,שתאמינו זה פרמטר חשוב גם כן. לקמפי יש מספר יתרונות על פני שימנו וגם להפך: -נתחיל מהאורך חיים כאשר לקמפי יתרון על פני שימנו די מכובד. -העברת הילוכים בשימנו בין 105 לDA ההבדלים די מורגשים באיכות השיפטר, בקמפי לדוגמא המנגנונים בידיות זהים* וההבדלים במשקל חומר וגימור (מVELOCE).הרי איכות ההעברה משפעת לרוב מהשיפטרים. -אופן העברת ההילוכים בקמפי שונה לטובה ולרעה,אתה יכול להוריד מספר הילוכים רב בהרבה בבת אחת(לעומת אחד בשימנו) אך החיסרון הוא דיוק בהילוך הרצוי (לדוגמא בספרינט אתה מעוניין להוריד הילוך ופתאום יורדים שניים או שלושה עקב לחץ ריכוז וכ"ו לא כל כך נעים לרגליים). לעומת זאת בשימנו כל קליק ירד הילוך. -מיקום ידיות הלעת ההילוכים וההורדה (לא יתיחס להלעה כי מבחינת מיקום הידיות, פחות או יותר נוח בשני המערכות לכל מצב) יתיחס לידיות ההורדה בספרינטים, וכאשר הידיים על הידיות בעליה (שלבים קריטיים בתחרות) בספרינט למשל יש יתרון לקמפי כי אתה נשאר עם 4 אצבעות צמודות לכידון ואם העגודל מוריד הילוכים ע"י נגיעה בידית הבולטת למרכז הכידון כך שהאחיזה בכידון חזקה תמיד, לעומת זה בשימנו על מנת להוריד הילוך אתה צריך לשחרר אצבע או2 מה שפוגעה באחיזה שלך בכידוןובאיכות הספרינט. כאשר ידיים על הידיות פה היתרון לשימנו כי פשוט אתה אם אצבע בלי תזוזה מוריד הילוכים,לעומת זה בקמפי הידית הורדה נמצאת כאילו מאורי הכף יד מה שמעלץ לעשות פעולה של ללכת אחורה עם בעגודל ולהוריד הילוך.*תלוי בצורת ההחזקה!. -במקרה של תקלה בשיפטר בקמפי אפשר לתקן הרבה מהמקרים כי השיפטר מתפרק לכ200חלקים קטנים=חלקי חילוף,לעומת שימנו ששם אם יש תקלה או בלאי אין מה להחליף כמעט אלא אולי קפיץ. -הפיכה מ10-9 הילוכים בקמפי בעבודה של 5דקות אם הידית מפורקת. -רקורד קל מדורה אייס,מחיר=אותו מחיר פחות או יותר בחו"ל ללא קראנק קרבון. -יתרון לקמפי ערך אספנות! -שחכתי רמות:לפי דעתי דורה אייס=רקורד\קורוס אולטגרה=סנטאור\ולוצה 10(תראו למה גרם עוד הילוך1) 105=ולוצה 9 -אישית אני רוכב על קמפי ישן 95-96 מעורבב.ואוהב סחורה איטלקית. -אשמח אם מישהוא יוסיף יתרונות של שימנו!! ****הלוואי וסראם יוציאו מערכת כביש משלהם כדי להוסיף קצת תחרות לשוק!! אין להתייחס לנאמר כהמלצה מסוג כל שהוא.

דני כ

New member
השואה בין קמפי לשימנו

קישור לאתר http://www.rodcycle.com/articles/ergo_vs_sti.html מאמר מאד עניני של בונה אופנים מסיאטל ארה"ב על היתרונות והחסרונות של כל חברה. תכנסו ותראו לבד מה ההעדפה שלו. אגב, אתר מענין באופן כללי.

רק דבר אחד ממש אינו מתאים לארץ זבת

המחירים. בישראל אפשר למצוא קומפי טוב על אופניים שעולות פחות משימאנו טוב. אני לא כותב את זה לאחר סקר אלא מזיכרון. אם ניקח את מיראז' ו 105 כמערכות טובות -נדמה לי שאופניים עם 105 עולות החל מ 5500 ואופניים עם מיראז' עולות פחות משמעותית. וזאת בלי להתייחס לרמת השלדות.

arieleco

New member
כמעט בכל המערכות בארץ זבת

המחירים אצל א_ז ל_ין יותר אטרקטיביים לטובת קו_פ_יו_ו

levinerez

New member
מאוד מעניין - הדפסתי בכדי שלא אצטרך

יותר לעולם לענות על השאלה הזאת יותר!!! פשוט אתן לאנשים לקרוא את המאמר - מאלף מבחינתי (אם כי לאנס גרם לשימאנו ליישר קו בכל הדרוש במערכת ה-10 הילוכים ויתכן כי נצטרך לבקש מהברנש השוואה חוזרת) ארז

למעלה