שאלה לארז:

yossi113

New member
שאלה לארז:

אני מקווה שאני לא מכשיל אותך, אבל הייתי שמח לשמוע ממך מה הסיבה להעדפתך המוחלטת של קומפניולו על-פני שימאנו. הייתי שמח אם היית יכול לתת סקירה על שני הדגמים הנפוצים (יחסית) - הוולוצ'ה והמיראז' - ולהשוות אותם לדגמים המקבילים (פחות או יותר) של שימאנו. מצד שני אם מי מאוהדי שימאנו מעונין לתת את העמדה הנגדית - אשמח לשמוע גם אותה.

ארז לא יכול להתייחס לשאלה הזאת...

מכיוון שהוא קשור מסחרית לאחד מהם. שאל אותו בדרך אחרת.

yossi113

New member
אני יודע

אבל במקרה הזה - נראה לי שבמגבלות הנכונות - הדברים שלו יכולים להיות בעלי ערך רב לבאי הפורום. אני מציע שבאופן חד-פעמי נפתח את השרשור גם לסוחרים - ושבמקביל לארז - גם אנשי שימאנו (לצערי אני לא מכיר מספיק אנשים בסצינה ע"מ לנקוב בשמות - אבל, למשל, תמיר אשל יכול להוות "דובר" של שימאנו אם בא לו) יציגו את טיעוניהם. כל זה באוירה מכובדת. אני מאמין שכולנו נצא נשכרים.

yossi113

New member
טוב, אז אם לא סוחרים

יש כאן מספיק חבר'ה שרוכבים על המערכות הנ"ל - מישהו מוכן להרים את הכפפה?

הנה...

עלה כבר לפני כחצי שנה. ראה בכתבה השוואה מעניינת בין דורה אייס לרקורד. שורה תחתונה: In my opinion, if we search the closer to perfection groupo avalaible today, that one is the Campagnolo Record. A cog more, close to the same weight, carbon levers, faster shifting... In my opinion it is the best thing avalaible if you have to race כאחד שרכב על שימאנו בעבר ורוכב היום עם קומפנילו אני חושב שאין מה להשוות בכלל. קומפנילו עיפה בעיני בכל תחום כמעט, למעט תג המחיר הגבוה יותר, שגם הוא למרות זאת, נותן תמורה גבוהה יותר.

yossi113

New member
האם יצא לך לרכב גם על המערכות

של העניים? קרי: מיראז', וולוצ'ה.

רק בקשר למערכות ברמה 3-5

אני רוכב על קומפניולו קורוס מודל 2001. עד אז רכבתי במשך 10 שנים על שימאנו 105, אולטגרה ודורה אייס. לפני כן רכבתי על שימאנו 105 או אולטגרה וקומפניולו קורוס ומערכת אטנה הישנה והטובה. על צירים של כל הרמות רכבתי גם. על דורה אייס 10 רכבתי 20 מטרים ועל האולטגרה 10 רק קראתי במגזינים ולכן לא הביעה דעתי. ככל שהרמה נמוכה יותר יש לקומפניולו יתרון גדול יותר. לקומפניולו יש יתרון אחד ענק על שימאנו - מערכות הוולוצ' ברמה איכותית של הקורוס אך כבדות יותר. יותר מזה - למערכת הוולוצ' 10 הילוכים והיא המקבילה (במיספור הרמות) ל 105 שעדיין עם 9 הילוכים. בצד הנוחות מערכת הוולוצ' הייתה נוחה לי יותר מהדורה אייס 9 והאולטגרה. מערכת המיראז' הייתה נוחה בדיוק כמו הוולוצ' אך רגישה יותר למכות ( כמעט ולא ראיתי ידית מראז' ששרדה מכה בנפילה ישירה). אני מעדיף את המערכות של קומפניולו אך יש לי הסתייגות הנובעת מניסיון. במהלך שנות ה 90 היה לשימאנו יתרון גדול על הקומפניולו. במהל אותה תקופה לא רציתי אפילו לשמוע על קומנולו משום שבכל פעם שמערכת כזו נפלה על השלדה שלי היו ק"מ של רכיבה עם בעיות מאשר שקט תעשייתי. בשנת 2001, שקניתי את פרינססה הראשונה, התעקש היבואן שאנסה קומפניולו והבטיח שאם לא אהיה מרוצה הוא יחליף לשימאנו. מאז אני לא רוצה לחזור לשימאנו למרות שניסיתי את ה 105 והאולטגרה במסגרת מבחני דרכים שביצעתי והם היו רחוקים מאוד מהרמה של מערכת המיראז', אותה גם ניסיתי במבחני דרכים. לקומפי יתרון באורך חיים של שרשרת ובעלות תיקונים. מערכת הקורוס שברשותי כבר פועלת יותר מ 50 אלף ק"מ ולמעט מספר תקלות שתוקנו בעלות מאוד נמוכה היא מתפקדת כחדשה. במהלך 3.5 שנים החלפתי ארבע שרשראות ואת האחרונה לפני שבוע משום שהקודמת נקרעה לאחר תקופה קצרה והיבואן החליפה בחדשה במסגרת האחריות וללא תשלום.

yossi113

New member
תודה רבה!

סקירה מאלפת. מעניין מה קרה בתחילת העשור לקומפניולו שעלו על דרך המלך.

cipo 1

New member
למה הוויכוח שימנו VS קומפי מזכיר לי

איך כשהינו טנקיסטים צעירים אני היתי שוטניק - צנטוריון, מתוכחים עם החברה מהמג"חים - פטונים עד כלות איזה טנק יותר טוב אז אני מציע: חדל אש !! כי הוויכוח הזה לא יגמר לעולם גם אני יכול לספר כאן על נפלאות מערכת ה -D/A 9 הקודמת שלי שעברתי אתה עשרות אלפי K ורק החלפתי שרשרת בדקדקנות ייקית אפילו כוון הילוכים בודד אחד לא בצעתי. אין לווכוח הזה סוף כל אחד יבחר לפי שיקוליו הוא. יום טוב !! עודד

עודד בוא ונלך צעד אחד קדימה

מזמן כתבתי, אמרתי וחזרתי וכתבתי - אני תמיד עושה כל מאמץ לנהל דיון ולא ויכוח. אם יש מי שמולי, בהחלפת הדעות, הלוקח את דבריי למקום של ויכוח או התלהמות זו בחירתו ואני רק יכול להצטער על כך. מצידי אני חולק ניסיון ועוד יותר שמח לשמוע צד אחר ולספוג מדעתו, ניסיונו והידע שלו. ולעניין החלקים של שימאנו וקומפניולו - גם אני רכבתי על מערכת דורה אייס 9 כמה שנים והיא עברה משלדת קרבונפרמס לשלדת קנונדייל, חזרה לשלדת קרבונפרמס ושוב לקנונדייל ועלתה על קאלפי (השם החדש של קרבונפרמס) ומשם לקנונדייל שוב ולאחר התאונה לדגם של קנונדייל כביש עם בולם קדמי ומשם לג'אינט. יש מערכות שרק מכמות המעברים היו מתפרקות. והמערכת הזו הייתה של מודל 1995 והיא שרדה בצורה כמעט מושלמת עד שמכרתי אותה על שלדת הג'יאנט (בשנת 2001) ומשם המשיכה להיטחן עד דק על ידי אחד הטריאתלטים המובילים בארץ זבת שמכר אותה רק לפני כמה חודשים (פחות משנה). הנה אמרתי מילה טובה + על דורה אייס כדי שלא אשמע חד צדדי אך אדבוק בדעתי כי היום הייתי מעדיף קומפי ברמה של קורוס או סנטואר ואולי אף וולוצ' על פני הדורה אייס. בהעדפה שלי אני משקלל גם מחיר ולכן לא ציינתי את הרקורד.

oferlev9

New member
יאיר- קצת קיצוני

נראה לי קצת קיצוני - שלא לומר לא הגיוני - לכתוב שהיית מעדיף וולוצ'ה על דורה אייס.

עופר, תקרא שוב -

הנה המשפט שכנראה התייחסת אליו - " בצד הנוחות מערכת הוולוצ' הייתה נוחה לי יותר מהדורה אייס 9 והאולטגרה" א. כתבתי כי המחיר נכנס לכל שיקול. ב. לעולם לא אקנה מערכת דורה אייס מאותה הסיבה שלא אקנה מערכת רקורד - המחיר לא מסתדר, לי באופן אישי, עם השפיות המנטאלית שלי ונותרה לי מעט מזו. אם ביל גייטס יחליט שאני יורשו האחד והיחיד העדיף לשים את הכסף על דברים אחרים כמו מיליוני מערכות מיראז' או 105 על מליוני אופניי ילדים ונוער כדי לבנות תשתיות במדינות נכשלות - ארץ זבת חלב לדוגמא
ושני דברים חשובים - 1. כל שנכתב אינו לפרשנות ללא הבהרות שלי והבנה מלאה כי זו הייתה כוונתי 2. אפילו שהוא רוכב על שימאנו - נשבע שאני אוהב את ארמסטרונג

oferlev9

New member
התיחסתי למשפט אחר:

התיחסתי למשפט: "אך אדבוק בדעתי כי היום הייתי מעדיף, קומפי ברמה של קורוס או סנטואר ואולי אף וולוצ' על פני הדורה אייס." . לא מוזכר במשפט זה שום דבר על מחיר ומשתמע ממנו שאולי אף וולוצ'ה טוב יותר מדורה אייס

משפט שנכתב בכוונה כנה לגמרי

אני מעדיף את הנוחות, האמינות ואורך החיים של מערכות קומפניולו על פני השימאנו. וכדי לסבר אדגיש שוב כי לא רכבתי על דורה אייס או אולטגרה 10. אני העדיף, ללא התחשבות במחיר, את הקורוס והסנטואר על פני הדורה אייס עליו רכבתי ( 9 הילוכים המודל האחרון שיצא טרם ה 10). אני העדיף את הוולוצ' על פני אותו דורה אייס גם משום ההפרש הבלתי הגיוני במחיר והעובדה כי זו מערכת 10 ולא 9. השוואה של דורה אייס 10 מול הוולוצ' 10 מחייבת התחשבות במחיר משום שלא ניתן להתעלם מההפרש. ולאחר שהתרגלתי לאסטטיקה של כבלים מוסתרים מתחת לסרט הכידון... בעצם זו כבר העדפה שאינה קשורה לאיכות.

ומשפט המשך ששכחת כנראה לקרוא, עופר

"בהעדפה שלי אני משקלל גם מחיר ולכן לא ציינתי את הרקורד " הוא מופיע מיד לאחר המשפט שהבאת.

oferlev9

New member
צריך לשים דברים על דיוקם

נכון שדורה איים יקר יותר מוולוצ'ה אבל אלו שתי מערכות שונות ברמתן ולא הגיוני להשוות בינהן. באותה מידה לא הגיוני להשוות בין רקורד ל 105. ברור שרקורד טוב יותר מ 105 כמו שברור שדורה אייס טוב יותר מוולוצ'ה. אם רוצים לעשות מבחן השוואתי רציני הוא כנראה יהיה בין 105 לוולוצ'ה או כמובן בין רקורד לדורה אייס.

העדפתי את ה 105 במשך שנים

גם על פני האולטגרה ומערכות קומפי של אותה תקופה. ולאחר שרכבתי על הוולוצ' לא מעט אני לא מוצא בסיס להשוואה בין ה 105 של שימאנו לוולוצ' של קומפי. אולי משהו במחיר. איכות אינה פרמטר להשוואה בין שתי המערכות. דעתי האישית בלבד.

Mr Hunt

New member
השוואה טכנולוגית בין DA10 לקמפי

גם אני רוכב על קמפי דיטונה וחוץ מזה שזוהי באמת מערכת מעולה לאחר 14000 ק"מ לא נגעתי בכלום והיא מתפקדת מושלם. לפי דעתי הדורה אייס 10 החדש מציב כמה יתרונות טכנולוגיים שקמפי יצטרכו לענות ומהר, הקרנק האינטגרלי, נכון שהם לא היו הראשונים קנונדייל התחילו לפניהם אבל הרעיון תודו נראה טוב ויחסית שילוב של קרנק עם ציר מרכזי שוקל פחות. אני מודה שקמפי רקורד נראה פי 1000 יותר יפה מהדורה אייס אבל בעלות גבוה יותר, מעביר אחורי עולה בסביבות 250 דולר ואילו מעביר דורה אייס עולה בערך חצי, נכון שהוא שוקל איזה 10 גרם יותר אבל מי סופר. נכון שלקמפי יש יתרון בכל מה שקשור חפיתוחי קרבון ואמינות אבל שימנו מה לעשות נמכר הרבה יותר. היום היתרון הכי מרכזי למה להעדיף רקורד על דורה אייס זה משתי סיבות: 1) תחזוקה שוטפת, נפלתם עם דורה אייס ונשברה ידית ימין תתכוננו להחליף את כל היחידה או אפילו לקנות זוג ידיות במחיר גבוה מאוד. מה שבקמפי ניתן לגבור באיזה 10 דולר. 2) אמינות גבוה בהרבה נכון שבמחיר גבוה אבל עדיין הבלאי אפסי אולי בעזרת שימוש בחלקי קרבון והמון טיטניום. מילה אחרונה לגבי השיפטרים, לקמפי המנגנון הרבה יותר נוח לשימוש חוטים חבויים ושיפטרים הרבה יותר קלים וגם נראים סקסיים מהבלוקים של שימנו.

למעלה