שאלה לאנשי קונג פו....

Ze Colmeia

New member
שאלה לאנשי קונג פו....

בעיקבות זה שבאימון האחרון שלי בא חבר של המורה שלי שהוא אמן קונג פו עלתה לי השאלה כמה אימונים יש לכם בשבוע, וכמה אתם מתאמנים בבית
כי לפי מה שהוא סיפר לי ב10 שנים הראשונות שהוא למד היה לו כל יום אימון, ורציתי לדעת איך זה פה אצלכם.

קוזושי

New member
שאלה של מינון

לכל אחד מתאים להתאמן בתדירות שונה, אני בעבר הייתי מתאמן פעמיים בשבוע וכל הזמן חלמתי על אפשרות להתאמן כל יום, וכשסוף סוף התאפשר לי לעשות את זה, מצאתי את עצמי יורד ברמה ולא עולה, כי האימונים שחקו וגמרו אותי. בסופו של דבר הגעתי למינון הנכון של שלש פעמים בשבוע. אני מכיר עוד חברה שאמרו לי את אותו הדבר, אך בכל זאת אני בטוח שיש כאלו שמסוגלים פיזית גם ליותר. וזה מאד תלוי בגיל וביכולת הפיזית של כל אחד ואחד. זה גם תלוי מאד באמנות הלחימה שאתה עושה ובצורת האימונים שלך, יש סגנונות שהעבודה בהם יותר קלה ולכן אפשר להתאמן בהם בתדירות גבוהה יותר, למרות שגם כאשר היה סדנא של אייקידו שהאימונים שם יותר קלים (פיזית) מבג´ודו והתאמנו בה שבוע שלם רצוף פעמיים ביום זה היה קשה מאד ואני בטוח שלא הייתי עומד בזה לאורך זמן.

5 פעמים בשבוע בבית הספר, בשאר

הימים לבד או עם חברים. אבל קוזושי צודק, עודף אימונים לפעמים שוחק אנשים שיכולים להתאמן פחות ולהחזיק מעמד יותר זמן.

למעלה