שאלה לאנשי קדימה

bhnadav

New member
../images/Emo26.gif

רונית תירוש לא הגיעה סתם כך לתפקיד מנכ"לית משרד החינוך. במקור היא מורה לערבית, סגנית מנהל בבית ספר יסודי ואח"כ בבית ספר תיכון בתל אביב. לאחר מכן הייתה מנהלת תיכון בתל אביב במשך 8 שנים, ונתמנתה למנהלת מינהל החינוך התרבות והספורט בעיריית תל- אביב -יפו.ב שנת 1992 זכתה בתואר מנהלת מצטיינת מטעם משרד החינוך במחוז תל אביב. מדובר באשת חינוך מקצועית וראוייה, שבסיטואציה אחרת הייתה יכולה ליפול על תקופה טובה יותר כמנכ"לית משרד החינוך.

טשאפק

New member
זה לא ברור לי

מנהלי בתי ספר יש בשפע. חלקם גם לא רעים בתפקידם. מנכ"ל זה תפקיד בכיר מאד. האחריות למדיניות ולתוצאותיה משך ארבע שנים היא עליו. הוא לא "נופל על תקופה" הוא מעצב תקופה. ואם היו בעיות עם השרה, היא תמיד יכולה היתה לעזוב.

bhnadav

New member
אתה רוצה להמשיך לפשפש?

אני אישית רואה את רונית תירוש כאשת חינוך מקצועית ראוייה מאוד, אתה לא. אני מחפש את הדברים שמלמדים על כך, אתה מחפש את אלה שאינם מלמדים על כך. זה לא ייגמר.

טשאפק

New member
היא היתה מנכ"לית משרד החינוך

משך ארבע שנים. זה התפקיד המרכזי שמילאה ועל זה צריך לשפוט את יכולותיה. את דעותיה קשה לשפוט, כי לא ברור אם יש לה: בבחירות הקודמות, לטענתה, אפילו לא הצביעה.

bhnadav

New member
ומה אתה רוצה לומר לנו, בהקשר זה,

ובצורה עניינית ומוכחת?

טשאפק

New member
אתה בעצמך הודית שהקדנציה

האחרונה היתה כשלון. זה לא מסתדר עם היותה ראוייה במיוחד.

bhnadav

New member
זה דווקא כן מסתדר.

אל תשלוף לי חלקי משפטים, קרא את הדברים שכתבתי במלואם. וגם כשאמרתי "הכישלון של הקדנציה", אני לא בטוח עד כמה ניתן לבסס זאת, והדבר אכן מוסבר בהמשך הדברים שלי.

טשאפק

New member
איזה עוד הסבר אתה צריך?

מוסכם שאת יכולותיה של תירוש צריך לשפוט בעיקר לפי הישגיה כמנכ"לית משרד החינוך. הרי אנחנו לא בוחרים פה מנהל לבית ספר. אם אתה טוען שהיא נפלאה ואיכותית, אתה זה שצריך להוכיח זאת על סמך הישגיה בארבע השנים האחרונות. מעבר ליכולות, על הדיעות הלא ברורות שלה (לא ידעה למי הצביעה בבחירות האחרונות... מאיש ציבור מצפים למינימום מודעות פוליטית, לא?) כבר דיברתי.

bhnadav

New member
אני שמעתי אותה היום,

מדברת על שלל נושאים - כלכלה, חברה, חינוך, ביטחון, עניינים מדיניים. לאישה יש ידע רב, עמדות מאוד ברורות, ואני סבור שהיא תוכל לתרום המון בכל הקשור לענייני החברה. האישה בקיאה במה שקורה במערכת החינוך יותר מכל אחד אחר. היא אמרה היום דברים שמביעים את אותו הרעיון שכתבתי כאן מספר פעמים. רונית תירוש קיבלה את מערכת החינוך במצב קשה, תוצר של שנים והזנחה - גם מממשלות ביבי וברק. ואני מוסיף - על פי מה אנו קובעים את ההישגים של תירוש? ע"פ מבחני המיצ"ב של כיתות ח' שנערכו בשנה השנייה להיכנסה לתפקיד? האם על פי תוצאות מבחני הבגרות, שנערכים היום על פי שיטות זכאות ישנות ולא נכונות? על פי תוכניות שלא היא אחראית להם? האם ככה בוחנים הישגים בתחום החינוך? אני סבור שממש לא. בנימין נתניהו, מסיבות שונות שעל חלקן אני מסכים, החליט לקצץ בכל. בכל - גם בחינוך. 17 מיליארד קיצצו בתחום החינוך. רונית תירוש עצמה אמרה שהיא לא הייתה מצביעה בעד התקציב שהוצג אז, עם הקיצוץ המאסיבי. אני רואה את רונית תירוש כאשת מקצוע מעולה, שיכולה לתרום המון. הקדנציה האחרונה התאפיינה במסע של ארגוני המורים נגד לימור לבנת והגורמים במשרד החינוך, וכן - הרבה מזה זה בגלל הקיצוצים שלבנת ותירוש כלל לא אחריות אליהן. נעשה ניסוי להביא לרפורמה, שדרושה. אף אחד מאיתנו לא יכול לומר שדוברת הוא כישלון. אף אחד מאיתנו גם לא מכיר את דוברת, שהרי הוא לא ייושם כמעט! רפורמה תבוא, אולי רפורמה שונה, והתהליך ייבנה לטווח הארוך. אני התרשמתי ממנה מאוד, ומבחינתי - בזה תם הסיפור לגביה בדיון הזה. אני הצגתי את דעתי, אתה את דעתך, וכל אחד מאיתנו בא לא רק ממניעים ענייניים.

אלו השגים היו לתירוש

לא מבינה על סמך מה אתה טוען כי היא אשת מקצוע ראויה?

bhnadav

New member
כמו כל מנהל בית ספר מצליח,

במשך שנים רבות, שזוכה גם בפרסים על תפקודו המבורך - כך גם תירוש. אני בהחלט רואה את מנהל בית הספר שלי כאיש מקצוע ראוי, שמבין, תורם ועושה, והדבר מתבטא גם בפרסי מנהל מצטיין שהוא מקבל. בתור איש מקצוע, אני בהחלט מעריך אותו. אני שמעתי היום את רונית תירוש, וראיתי אישה שמבינה בצורה מעולה את נושא החינוך, בקיאה במערכת, מכירה את כל הקשיים, ביקרה בכל המקומות הבעייתיים בארץ, מבינה את מצוקתם של המגזרים הלא יהודיים, יודעת מה המשמעות של קיצוצים בתחום החינוך. היא בהחלט אשת מקצוע ראוייה, שיכולה לתרום.

לורליי43

New member
אשה שתמכה בצרת החינוך הגרועה בכל

הזמנים, שלא ידעה להביע דעה עצמאית. שבכתה כשרצו ממנה קצת תשובות. לא ברור למה מישהו רוצה אותה באיזהשהוא מקום מלבד כדי לנופף בסדין אדום מול לבנת החבלה שנשארה בליכוד.

bhnadav

New member
איזה סדין ואיזה נעליים?

הקיצוצים במערכת החינוך היו נרחבים (והם לא היו רק בחינוך, אלא גם בבריאות וברווחה ובגמלאים ובנכים ובקצבאות הילדים), היה צריך להתמודד עם זה, הדבר היה קשה ומורכב. אז כן - הייתה קדנציה קשה להתמודדות, דווקא בתקופה בה רונית תירוש - כיהנה כמנכ"לית המשרד. לא מדובר באיזה רעה, לא מדובר באיזה טיפשה, לא מדובר באישה שרצתה להגיע למצב הזה, לא מדובר במי שהואשמה על ידי ארגונים המורים כצרה שלהם. מדובר באשת מקצוע טובה מאוד שהצליחה בתפקידים בה עסקה בתחום החינוך, בתוספת מה שכתבתי למעלה לגבי הקדנציה שלה כמנכ"לית המשרד. אשת חינוך שרוצה להמשיך ולתרום גם בתחומי החברה השונים, שיש לה עמדות ברורות גם בנושאים מדיניים, שקיבלה פנייה מראש הממשלה להצטרף לתנועה ולתרום את הידע והיכולת שלה גם בפוליטיקה. ההתקפות שלכם חסרות כל בסיס ונובעות רק מהרצון למצוא שעיר לעזאזל מתוך הרשימה שיש מה לומר עליו. כי אני, למיטב זכרוני, עניתי בכל הצורות האפשריות על אותה השאלה. הגבתי בצורה זהה - לכל סוגי ההתרסות למיניהם, ובזה תם הסיפור מבחינתי.

לורליי43

New member
אז כנראה שאתה היחיד שמסוגל ללמד

עליה זכות, כולם חוץ ממך רואים את הדברים אחרת.

bhnadav

New member
אנשים בהחלט ראויים.

גדעון עזרא היה סגן ראש השב"כ, מתמחה בתחום בטחון הפנים, היה המנכ"ל של חברת "איתוראן", סגן השר לבטחון הפנים, שר התיירות וכיום השר לביטחון פנים. מדובר באדם עם ניסיון רב, הן פוליטי והן מקצועי בתחום הביטחון. הוא מסוג האנשים שבהחלט אני שמח שנמצאים מקדימה. לדליה איציק גם כן היסטוריה עשירה, הן בתחום המקצועי שקשור להשכלתה, הן בתחום המוניציפלי - סגנית ראש עיריית ירושלים טדי קולק והאחראית על תחום החינוך, והן בתחום הפוליטי, כשרה במספר קדנציות. אומנם פופולריותה לא בשמיים, אבל מדובר באישה רצינית שיכולה לתרום. ובנוגע לזאב בוים, אני מניח שציפי תתנדב לכתוב עליו

טשאפק

New member
אתה מרוצה ממצב בטחון הפנים?

המצב על הפנים. הפשיעה גואה והמשטרה לא מתפקדת. השר עזרא לא ממש שיפר אותו. וגם לא קודמו הנגבי. גם לגבי מעלותיו המוסריות יש ספקות: למשל, הוא התקשר לשב"ס כדי שישחררו לחופשה חשוד ברצח שבמקרה הוא בנו של חבר מרכז. נכון שכרגע אין חברי מרכז, אבל עזרא לא השתנה פתאום.

למעלה