שאלה לאנשי פלוטו

גד יצחק

New member
שאלה לאנשי פלוטו

מעת לעת אתם מבצעים הפרדה בין שתי מטוסים הטסים באותו נתיב באותו גובה אחד אחר מישנהו. האם המכ"מ שלכם לא נותן לכם את מהירות המטוסים ואת הסיכוי ואו הסתברות לקרבה מסוכנת.מכ"מ כזה מותקן בכל אונית סוחר אזרחית. מדוע אתם שואלים את הטייס מה המהירות בה הוא טס ואם הוא מוסר נתון מאוד שגוי אתם לא מבקשים שיבדוק עצמו גם אם מדובר במטוס המוטס בידי ח"א?

טל ר

New member
מכ"מ אינו נותן מהירות אויר...

איני איש פלוטו זה זמן רב למדי, אולם כאשר ישנם שתי תנועות זו-אחר-זו, קשה לדעת במדוייק את מהירותם, קל וחומר מהירותם האוירית (שהרי המהירות הקרקעית משתנה עפ"י הרוח וכו'), בעוד דיווח מהמטוס לרוב הינו מדוייק יותר לגבי הסיכויים לתנועה המשיגה להדביק את זו שלפניה.
&nbsp
לדעתי, אין נוהל המחייב בקר לוודא את נכונות דיווח המהירות, למרות שזה הרגל לא רע. נשמע שאתה מכוון למקרה ספציפי, למה שלא תשתף אותו פה?

גד יצחק

New member
אפשרות התנגשות

מה שמעניין בסוף זה מהירות ההתכנסות בין המטוסים.כך שמה שחשוב זה מהירות קרקעית זה שבסוף יקבע התקרבות ואו ההתרחבות של המטוסים.גם בים יש רוח גלים וזרימה שמשפיעים על כלי השייט.
איני מעוניין להעלות מקרה ספציפי אך נראה לי שאם מדווח מהירות רק כדי לקבל קדימות פלוטו אמור להבין ולא לשתף פעולה .

גדי, נבחן את זה מנקודת מבט אחרת

תראה, לא רק לפלוטו, לכל תחנות הבקרה בארץ, יש את כל המטוסים בתחומו וגם רחוק יותר על המכ"ם, אם יש למטוס מוד S, אזי גם אות הקריאה של המטוס מופיע אצלו על המסך.
בכלל, יש בישראל 2 וחצי נתיבים בהם מתנהלים 3-4 מטוסים וברור שכנראה יחס הבקרים/מטוס (לא במלחמה) די גבוה לעומת המקובל במדינות מערביות.

אבל, וזה העיקר, אם לא היו שואלים אותנו את המהירות, או לא היו מקבלים מאיתנו דיווח כל 3 וחצי מייל ימי, אנחנו לא היינו מדברים בכלל בקשר!
ואז אף אחד לא היה יודע על הקיום שלנו!
נראה לך שזה היה מצב נסבל?
מזל שיש עדיין מישהו ששואל אותנו משהו בתעופה

גד יצחק

New member
תשובה של ישראלי

אני טייס "מלך העולם" לפי הפרלמנט שלנו פתאום מגיח מטוס קל של ח"א מאחורי ושולחים אותי למעגל המתנה כדי שינחת לפני למרות שאם נמשיך בטיסה רגילה אגיע אנחת הסיע לחניה ואז הוא יגיע לפינל. מה האגו שלי לא נחשב?? וזה כבר קרה לי מס פעמים!!

ואולי הפקח היה פחות מנוסה, שהבין והחליט אחרת ממך?

ואם כן, לדעתי זה סביר.
בכדי, שאפשר יהיה להגיב על כך באופן יותר רציני, צריך תמונת מצב מדוייקת ומושלמת ברמה שרק רזציק יכול לדרוש ולקבל (שכנראה אתה לא תוכל לספק לנו)

אני מסיק, אם נקשר להודעתך בתחילת השרשור,שהמטוס הצבאי דיווח מהירות גבוהה ממך.
אני חושב, שבנתב"ג, יש מכ"מ מתוחכם עם מחשבים (קומפיוטרים עם מעבדים של אינטל), שיכול לעזור לפקח בחישוב והשגחה על הפרדות בין מטוסים. בחיפה, שדה דב, וכנראה גם באילת, אני לא חושב שיש אמצעים שכאלו. אפילו בכדי לראות את הטרנספונדר, הם מקבלים את האינפורמציה ממכ"מ של מישהו אחר.
קוריוז שזכור לי מהימים שהייתי טוחן את הנתיבים לטורקיה - פעם בטיסה לאנטליה, כבר הייתי קרוב לכניסה לפיינל, קיבלתי הוראה מהגברת ב"גישה": לך לכיוון.. וזרקה אותי במשך כ-3-4 דקות לחפש את החברים שלי...
וזאת בכדי לנקות את ה"שטח" בשביל מטוס טורקי.
אם הייתי פותח את הפה, כנראה שארדוגאן כבר היה מטפל בי.
כאן, אם זה ממש משמעותי, תוכל לפחות להתלונן, או להוציא קיטור כאן
בארץ, היו לי מקרים כאלו, בעיקר בכניסה לאילת, שהכניסו אותי למעגלי המתנה ב"סמר" עד שאיזה דאש (עם שיר) אולי מותנע, יסיע, יתיישר, ימריא, יטפס לגובה בטוח מעלי וזאת, שעפ"י כללי התעופה שהיו ידועים לי, מטוס באוויר קודם למטוס על הקרקע.

גד יצחק

New member
מחשבות ומסקנות

פלוטו לבקשתי לחזור אחורה עקב ראות לקויה מורה לי לבצע 360 ולחזור.
טייס בוננזה טס בגובה 1500 qnh ביום שהטמפרטורה 32 מעלות בגובה הים מדווח מהירות 180 קשר.
מסקנה טוס ותהנה וצבור סיפורים לפרלמנט.����

מישהו טועה. אי אפשר לבצע 360 ולחזור למרות האגדה האורבנית

על הרס"ר שאמר זאת וגם ביקש ש-2 חניכים יעמדו בשלשלות והדגל יתנפנף תמיד ימינה.

גדי, מתנצל, כנראה שאני מזדקן

לא ממש מצליח להבין את הסיפור.
לאחד בגילי, צריך להסביר במפורט וגם לוודא שהבנתי ואם לא, להסביר שוב ושוב.

גד יצחק

New member
הי יאיר הצליח לי

המטרה לגרות את סקרנות טוס לחיפה חומוס עלי ואז אספר אנמק ונדסקס
להית

למעלה