שאלה לאנשי הפורום

שאלה לאנשי הפורום

היי. אני מרגישה כל הזמן שאני חייבת לשתות דברים קפואים. גם בחורף. לפעמים זה לא בהכרח קשור לצמא אלא לצורך בתחושה של משהו קפוא.

ינוקא1

New member
על פניו

זה יכול להתקשר ברפואה סינית לסינדרום של "חום בקיבה" או "אש בקיבה". זה אומר שיש בגוף חום פנימי והוא מתבטא גם בקיבה או בעיקר בקיבה. מכיוון שזה בדרך כלל משפיע גם על דברים נוספים , כדאי לראות מטפל טוב בהקדם.

גיגלתי "חום בקיבה"

וזה די מתקשר לי עם זה שאני סובלת מצרבות כרוניות ונוטלת "אומפרדקס" באופן יומיומי. אף פעם לא קישרתי בין הצרבת לבין קור עד עכשיו למרות שזה נשמע הגיוני. הקור לא משקיט לי את הצרבת אבל כנראה עושה משהו אחר שם...

בלנד

New member
תנסי להיזכר, הצרבות התחילו לפני השתיה הקרה?

אני יכולה להגיד לך גם מנסיון אישישלי וגם ממטופל שלי שהשתיה הקפואה (גם מים) ממכרת. יכול להיות שהיה לך צורך כל שהוא בשתיה קרה, כמו להשקיט צרבת או שסתם היה חם, ולאחר תקופה את לא מסוגלת לשתות מים בטמפרטורה רגילה. ממליצה לך לשתות תה לפחות פעמיים ביום. אם תנסי לשתות מים בטמפרטורת החדר אני מתארת לעצמי שיתחילו לך גזים, ותקופת ההתרגלות לא תהיה נעימה.

ינוקא1

New member
זה בהחלט מחזק את זה.

ואני בטוח שבתשאול \ טיפול מעמיק את תגלי עוד דברים שקשורים לזה. הבשורה הטובה היא שאפשר לטפל בזה , וטיפול טוב כזה הוא ממש משנה חיים. הרבה מעבר לסימפטום של אוהבת לשתות קר או צרבות.

hal767

New member
יש לפתור את הבעיה מהשורש

צרבת אינה דבר מחוייב המציאות. היא תוצאה של תזונה גרועה ואי הקפדה על כללי אכילה נכונים. היא יכולה להיות קשורה לדלקת או כיב, אותם ניתן לרפא בדרך הטבעונית, ובוודאי שלמצב נפשי שלילי יש קשר לבעיה בכך שהוא משבש את תפקוד מערכת העיכול. התרופה שאת נוטלת אינה קשורה כלל לפתרון הבעיה. בטווח ארוך היא תחמיר אותה. זה נכון ששתיה קרה יכולה להקל על ההרגשה כשיש צרבת, אבל בו בזמן היא פוגעת בקיבה ושריריה הדורשים חום של 37 מעלות. לכן כדאי לפתור את הבעיה מהיסוד. אני ממליץ על הדרך הטבעונית ההייג'יניסטית או משהו קרוב אליה כדרך לפתרון וריפוי, וזאת בהתאמה אישית למקרה.

עדינה77

New member
שינוי

את מציינת שאת מרגישה שאת "חיבת לשתות קפוא" כשאדם מגיע למצב כזה הוא חווה סוג של חוסר שליטה. בטיפול קינסיולוגי ניתן לגלות מה הסיבה שהגעת למצב הזה - האם יש איזשהוא חסך בעבר וכו' או חוסר איזון ולטפל בזה כדי להחזיר לך את השליטה והבחירה בהצלחה

למעלה