שאלה לאנשיי מר"צ

yaniv16

New member
שאלה לאנשיי מר"צ

הריי אתם החוד שבשמאל, השאלה שלי האם אתם תומכים באבו מאזן???????? אף על פי שהוא מכחיש ת'שואה ואפילו עשה דוקטורט על זה.

yeshgvul

New member
שאלה פגומה

לא מדובר על תמיכה או אי תמיכה. מדובר בניהול מו"מ עם הצד השני בלי להתנשא ובלי להכתיב. קשה להתנשא ולהטיף לצד השני מוסר כשהאתר החביב עליך (יניב) הוא האתר של כהנא.

yeshgvul

New member
אתה זה שמדביק תויות

הצבעתי הפעם לחד"ש, הצבעתי הרבה יותר מזה למרצ ובעוד זמן קצר מאוד אני עתיד שוב להצביע למרצ, כנראה אפילו בשני פתקים. קדימה פפה אללו.

Deathatred

New member
תאמר לכל החברים שלך

בבחירות הבאות לשים 10 פתקים של חד"ש כ"א בקלפי.

מטרניך

New member
'מצביע חד"ש' זה הדבקת תוויות? אתה

לא גאה בהצבעתך? אגב, אתה חבר מרצ או רק 'אוהד'?

yeshgvul

New member
התוית היתה "מתימר ליצג את מרצ"

אז כאמור א. אני מייצג כאן את עצמי ב. בד"כ אני יכול לייצג את עמדות מרצ בלי קושי אני לא חבר באף מפלגה, רק בארגונים לא מפלגתיים (האגודה לזכויות האזרח, אמנסטי, אדם טבע ודין ודומיהם)

מטרניך

New member
השאלה היתה מופנית ל'אנשי מרצ'.

אתה ענית לשאלה כאילו כאילו היית דובר מרצ או לפחות חבר בה ובכך הטעית את השואל ואת הקוראים שלא מכירים אותך. לכן היה מוצדק מצידי לשאול אם אתה מתיימר לייצג את מרצ לאור העובדה שאתה מצביע חד"ש ומייצג את תנועת הסרבנות הפוליטית ישגבול הקרובה לחד"ש ולאבנרי. אם היית טורח לספר את מה שסיפרת כאן, לא היה בתשובתך משום הטעייה.

מטרניך

New member
אגב, מה דעתך על הטרוריסטים

האיסלאמיים מבריטניה שביצעו את הפיגוע האחרון בתל-אביב?

מטרניך

New member
ישגבול הביע למטה את תמיכתו במאמר

של המסית האיסלאמי הבריטי פייסל בודי ב'גרדיאן' שבו בודי דורש לבטל את קיומה של מדינת ישראל ו'מבטיח' ליהודים שבתמורה לכך הם יזכו למחילה על פשעיהם מצד הפלסטינים. בודי הוא מסית איסלאמי ידוע בבריטניה והוא עורך אתר איסלאמי-פונדמנטאליסטי בשם UMMAHNEWS. הוא היה אחד המסיתים הצעקניים ביותר נגד ישראל וארה"ב בנושא המלחמה בעיראק ואחד המובילים באירגון ההפגנות שבהן נטלו חלק גם חבריו של ישגבול. פייסל בודי הגן לפני שנה על שני אירגונים איסלאמיסטיים בבריטניה, חיזב את-תחריר ואל-מוהג'ירון, שחבריהם סולקו מהסתדרות הסטודנטים הבריטית בגלל ההסתה הגזענית שלהם נגד יהודים והינדים. המוהג'ירון ידועים לשימצה בתור קנאים הקוראים לג'יהאד עולמי נגד ה'כופרים'. עכשו מתברר שהמוהג'ירון קשורים למחבלים האיסלאמיים מבריטניה. על השאלה שלך 'מי כובש אותם' תוכל לקרוא בקישור למטה.

מטרניך

New member
הקישור לא עובד. להלן ההעתקה שלו:

הכתבה לקוחה מה'דיילי טלגראף' מה-02.05.03 Al Muhajiroun under scrutiny By Nick Britten, Rosie Waterhouse and Sean O'Neill (Filed: 02/05/2003) As the inquiry into the two suicide bombers progresses, one group which will be examined is Al Muhajiroun, the extremist organisation which preaches global jihad and Islamic extremism to young British Muslims. Its voice was the loudest yesterday in praising their "martyrdom operation". Omar Bakri Mohammed, the self-styled "emir" of Al Muhajiroun, said: "These two brothers have drawn a divine road map, one which is drawn in blood. We pray to God to accept one brother as a martyr. I am very proud of the fact that the Muslims grow closer everyday, that the Muslim land is one land and there is no more nationalism or Arabism." However, Bakri Mohammed, a Syrian based in Tottenham, north London, was quick to add that neither Hanif nor Sharif were members of his group nor were they recruited by him to go abroad and fight the jihad. But equally he is proud of his part in radicalising the young Muslim men of their generation with his inflammatory propaganda. "There are many young Muslims from Britain who have died in Kashmir and Chechnya and Afghanistan - that they are now going to Palestine is not a surprise," he said. It remains unclear how well Hanif and Sharif knew each other before they undertook their suicide mission, but Bakri Mohammed and his Al Muhajiroun movement is a possible common landmark on the journey to radical and violent Islam taken by both bombers. In the late 1990s, Al Muhajiroun held meetings at the Hounslow Masjid, where Hanif and his family were worshippers. "We put a stop to it when we found out," said Mr Chachia. "The activities were stopped about four years ago when we found out they were more political than religious. We are not connected in any way with Al Muhajiroun - they have no part to play in this mosque. There are no political activities whatsoever allowed in this mosque." However, there are many other venues in London and nearby Slough where Al Muhajiroun continued to deliver its message to impressionable youths. The group was also active in Derby, leafletting outside mosques and holding meetings in community centres. It has its own office and a media spokesman in the town. Bakri Mohammed said: "I go to Derby almost every week to teach Islam, we have a strong following there." At one meeting in Derby in 2000, he called on Muslims to send armies "to fight the aggressors and occupiers and establish the Khilafah [Islamic state]". He also issued a "fatwa", demanding that "the Israeli cancer in Palestine must be uprooted". Anjem Choudary, Al Muhajiroun's spokesman, said he recognised Sharif as "a familiar face" among the Muslim community in Derby but denied that he was a member of the organisation. If they were associated with the group, they would not be the first of its members to be inspired by its language and literature to turn to extremism. Hassan Butt, a member of Al Muhajiroun, is under investigation by police after boasting of recruiting hundreds of young Britons to fight for the Taliban in Afghanistan. Mohammed Bilal, a 24-year-old from Birmingham who died in a suicide car bombing at an Indian Army barracks in Kashmir, is also thought to have had links with the group. A growing fear among police and security sources here is that the next British suicide bomber may choose to attack a target closer to home.

yeshgvul

New member
הפעם גדפני גם משקר לצערי

שים לב וקרא לאט: התבקשת בסך הכל לא לשים בפיו דברים שלא כתב במאמר. טענתי ואני טוען שכל מה שנכתב במאמר הוא לגיטימי, גם אם אני חולק. הראה לי היכן כתבתי שאני תומך בעמדתו. תחי הטלת הרפש ושימת הדברים בפי אנשים.

מטרניך

New member
בוא נבדוק את שקריך אחד אחד

כאשר הבאתי את המאמר של המסית האיסלאמי הבריטי חביב הנאצים, פייסל בודי, שקרא ב'גרדיאן' לביטול קיומה של ישראל, ענית: 'הלוואי עלי אויבים כאלב שקוראים לשוויון בין כל בני האדם שחיים כאן'. זה היה הסיכום שנתת למאמר שלו. הסיכום הזה מביע הסכמה לתוכן - המסולף! -של המאמר. את המאמר האנטישמי המסית של בודי הפכת למאמר 'חיובי' הקורא לשוויון בין כל בני האדם והיבעת הסכמה לתוכנו. התשובה שלי היתה: 'כמוך, הוא שונא את מדינת ישראל ולא רוצה שתתקיים. הוא רוצה שוויון כמו במשטרים האהובים עליו. ועליך'. התשובה שלך: 'אין שום טעם להביא מאמר אם אתה לא מתייחס לתוכנו, ושם דברים הפוכים בפי הכותב'. שאלתי אותך: 'איך יכולתי לשים בפיו דברים שהוא כתב?' (במאמר מוסגר: המאמר במקור צורף להודעה בקישור). התשובה שלך היתה: 'אני קורא אותך: הוא רוצה שוויון כמו במשטרים האהובים עליו. ועליך'. אני ידעתי באותו הזמן בדיוק מיהו פייסל בודי ומהם המשטרים האהובים עליו כי עברתי על האתר שלו ועל חומר אחר שהוא כתב. חלק מזה פרסמתי בתגובתי. אני גם יודע איזה משטרים באזור אהובים עליך ועל איזה מהם אתה מגן (למשל, המשטר של סדאם חוסיין שדאג לעם העיראקי ובפרט לילדי עיראק ולנשים). לסיכום: אני הבאתי את תוכן המאמר שלו וצירפתי את הקישור. אתה סילפת את תוכנו והיבעת תמיכה בתוכן (המסולף). כיוון שהכל נמצא למטה בשרשור יוכל הקורא לשפוט בנקל מיהו השקרן והמניפולטור.

yeshgvul

New member
תגובה למגדף

הערה קטנה, ראשית : בלתי הגון בעליל שמחקת מילה קטנה ובעלת משמעות בת 2 אותיות. אני כתבתי "הלואי עלי *רק* אויבים שכאלה " שנית אני אכן מייחל לכך שלא יהיו לי אויבים גרועים מאותו כותב על סמך אותו מאמר. לא היתה בכך שום הסכמה עם כל מה שנכתב במאמר. זוהמה נוספת הטחת כשכתבת שאני אוהב את משטרו של סדאם. לא תסתום פיות של מי שחושב שהאיש פושע מלחמה מהגרועים במאה ה-20, אבל מסוגל לדון בצורה עניינית בפועלו של המשטר, כולל העובדה שאחזור עליה שוב ושוב, שבעירק לפני מלחמת המפרץ הראשונה היו שרותי בריאות וחינוך מתקדמים מהטובים בעולם הערבי ושנשים בעירק נהנו מחרויות שאין להן בכויית ובסעודיה. אוכל אותך? אז או שתפריך את הטענה או שתמשיך (לצערי) לגדף. הפניתי אליך הערה בפורום אקטואליה על הרפש שהטחת שם ואני מצפה ממך להתנצלות.

מטרניך

New member
המילה 'רק' נשמטה בטעות, אבל במיקרה

הזה היא אינה מעלה ואינה מורידה. אני יודע שאתה לא מגדיר כאוייב שלך את מי שכותב שצריך לחסל את קיומה של ישראל. כולם יודעים זאת. הרי זוהי תכלית פעילותך. כל הייתר נכון: תיארת את משטר סדאם בצבעים בהירים, הבאת בתור עדים למצב המשופר בעיראק תחת סדאם שקרנים ומשת"פים שלו כמו אותו האלידי שסיפר כמה משטר הבעת' היטיב עם העם בעיראק. עכשו כשאנו יודעים על סמך עובדות ומסמכים איך סדאם קנה כל מיני מליצי יושר שלו בעולם (כמו חבר הפרלמנט של הלייבור בבריטניה ג'ורג' גאלוויי) מתחילה התמונה להתברר קצת. חיפית על סדאם בכל הנוגע לדיכוי העם העיראקי ובילבלת את המוח על השרותים הרפואיים שנועדו, כמו אצל היטלר, לטפח חיילים בריאים למלחמה באיראן ובשכנות אחרות של עיראק. התעלמת מהשוד שהוא שדד את העם העיראקי וכתבת שזה מה שקורה גם ישראל. דיברת על עיראק כמדינה שיש בה 'פרלמנט' ושהנשים הולכות בה במיני. כתבת שהמצוקה של העם העיראקי, בייחוד הילדים, נובעת לא מהמשטר של סדאם, אלא ממשטר הסנקציות של האו"ם וארה"ב. כתבת שהמשטר העיראקי עדיף, למשל, על המשטר בסעודיה. בנוגע לנאמר בפורום אקטואליה אכן שיקרת בנוגע לסדר התרחשותם של מעשי הטבח בדאמור ובתל-זעתר. אדרבא, הצג את לוח הזמנים של שני הארועים ותביא אסמכתאות. עד שלא תוכיח שטבח אל-זעתר (אוגוסט 76') קדם לטבח דאמור (ינואר 76') אמשיך להציג אותך כשקרן.

yeshgvul

New member
אני קורא לך שוב להפסיק לגדף

ולנהל דיון בנימוס, למען מי שקורא אותך. מספר הערות בתגובה לדמגוגיה הזו : : - שום חיפוי על פשעיו של סדאם. זו מוגבלותך שמכשילה אותך. - הראה לי היכן קבעתי מי יותר "טוב" , סעודיה או עירק. מה פשר השואות גן הילדים האלה? - היכן שיבחתי את הפרלמנט העירקי ? - גם אם יכאב לך, אחזור שוב על כך שמצבן של הנשים בעירק בתחום זכויות האישה היה טוב ממצבן בסעודיה, שם הן עוטות רעלה, לא יכולות לנהוג ובטח לא לעבוד עם גברים. - אני עומד על דעתי שהסנקציות גרמו לתמותה קשה של ילדים. וגם על זה אחזור שוב ושוב http://www.cnn.com/2000/WORLD/meast/07/26/iraq7_25.a.tm/ וקיבלת תגובה בפורום השני על הטבח שקדם לטבח (לא שאחד מצדיק אחר) ושים לב: סטאלין שרצח המונים קידם משמעותית את ההשכלה, הבריאות ועוד היבטים של החברה בברית המועצות בשנות השלושים. מקומו היה בבית משפט לפשעי מלחמה או פשעים נגד האנושות, אבל דיון מתנהל באופן ענייני. עשה שמיניות באויר אבל אצל הרוצח סדאם היתה תמותת התינוקות מהנמוכות ביותר בעולם הערבי לפני מלחמת המפרץ ובעקבות הסנקציות מהגבוהות ביותר. אחזור גם על כך שהסנקציות הידקו את אחיזת סדאם בשלטון והפכו אנשים עצמאיים כלכלית לעניים התלויים בחלוקה מהמשטר. אני מקווה שתפסיק לגדף וותתחיל להתדיין בנימוס.

yeshgvul

New member
כן

1. הצדקה למלחמה יזומה נגד משטר תיקבע על סמך שיקולי זכויות אדם ולא הפחדה של דעת הקהל על סמך מניפולציות. זה צריך להיות הבסיס לדיון בצפון קוריאה, שככה"נ צבאה חזק מכדי שתהיה אפשרות למלחמה למרות הטעם בהתערבות. 2. לא כדאי להילחם באמריקנים. כן כדאי לשמור על יחסים טובים עמם. 3. ישראל עם הנשק האמריקני שלה היא המעצמה האזורית, וכל התעקשות על המשך הכיבוש נובעת מטעמים משיחיים, לאומניים או חרדות שווא ולא משיקולי בטחון. 4. מי שלא היה לו נב"ק מרתיע עד עכשיו יעשה כל מאמץ להשיג זאת כעת, כדי שארה"ב לא תתקוף אותו. יחי מרוץ החימוש. 5. גם במדינות המערב אפשר למכור מלחמה בספין תקשורתי מתוזמר. כמחצית מהאמריקנים מאמינים שסדאם קשור ל 11.9. 6. הליגה הערבית הפאתטית והעלובה צריכה לנפוח את נשמתה רשמית, ושזה יעמוד לנגד כל מי שמפחיד אותנו על עולם ערבי שכולו מאוחד נגדנו. 6.5 שבירת הסכמות בינ"ל וחוק בינלאומי מאיימת על עתיד העולם. מי שתמך בצפצוף על האו"ם קיבל גם צפצוף על קיוטו. 7. יש מסקנות לגבי המצב בתוך עירק , אבל הן ראויות לדיון נפרד. 8. התקוממות "הרחוב הערבי" היא כנראה איום פחות משמעותי מכפי שהזהירו. אבל הלחץ משתחרר בצורת תמיכה בגרילה\טרור עולמיים. 9. הזיהוי שלנו עם ארה"ב בעקבות הכיבוש שלה בעירק גובר וזה מסוכן לישראל שעשויה לשלם מחיר על מעשים אמריקניים.

yeshgvul

New member
שני הבריטים:

את אותה שאלה אפשר לשאול על בין לאדן, סעודי עשיר, כך שאין כאן רבותא של ממש. כפי שכתבתי, קנאים אידאולוגיים לכל מיני מטרות תמיד יימצאו בכל רחבי העולם. מה שמבדיל בין ארגון קטן של קנאים כמו באדר מיינהוף או הבריגדות האדומות , ואפילו אט"א במידה רבה, ובין ארגון בעל תמיכה רחבה , כמו החמאס, או ה IRA הוא קיומו של דיכוי. באותו עניין שימו לב ש- 99% אחוז מהפעולות האלימות נגד ישראל מבוצעות לא סתם ע"י פלסטינים אלא ע"י פלסטינים הנתונים תחת דיכוי אכזר. מעט מאוד מבוצע ע"י אזרחי ישראל ואפילו ע"י תושבי מזרח ירושלים. וזו סטטיסטיקה שמבוססת על מאגר נתונים ענק לצערנו. חומר למחשבה.

למעלה