שאלה לאמריקאים שפה....

sinergia78

New member
שאלה לאמריקאים שפה....

אני מתכנן ללמוד בארה"ב אחרי הצבא. מעין סוג של הגשמת חלום מאז שהייתי קטן. אני כבר יודע מה אני רוצה ללמוד (פסיכולוגיה), ואני יודע שאני עכשיו אשאל שאלה שכבר בטח שאלו אתכם כל כך הרבה, אבל אני בכל זאת מבקש ממכם לענות בכנות. חלק מהחלום הזה ללמוד בא הרבה מהסרטים. כבר שהייתי קטן כל פעם שראיתי משהו על ארה"ב הייתי כזה מתלהב. יצא לי להיות פעם אחת בארה"ב בגיל 9 ככה שעכשיו אני לא כל כך זוכר משהו (עכשיו אני בן 18) אבל עדיין זה היה חוויה. ומאז ומתמיד תמיד רציתי לדעת אם זה באמת נכון כל הסרטים, כל מה שבנוגע לקולג? כלומר, אני די בטוח שמחצינים את זה, את כל המסיבות והאלכוהול, די בטוח שזה לא בדיוק מה שקורה שם. אבל עדיין, האם זה באמת חוויה כמו שאומרים? אשמח לשמוע חוויות מאנשים שהיו בקולג (אם גם תוכלו להגיד באיזה קולג הייתם ומה למדתם זה גם יהיה נחמד)....כל פיסת מידע תתקבל בשימחה..... ושוב אני יודע שבטח שאלו את זה כבר הרבה, אבל אם תוכלו לענות בכנות זה יעזור מאוד. ושיהיה לכולנו שנה טובה וחג שמייח...:)

sinergia78

New member
אין לך מושג כמה צחקתי...

עד עכשיו הבטן שלי כואבת... תמיד ידעתי שיש חסרונות במעבר מהארץ, אבל לא ידעתי שגם רמתו של חוש ההומור יורדת....

MissCunningham

New member
מה אתה רוצה ממנו?

למה ככה להעליב אנשים? ות'כלס כן, ככה זה. מה הבעיה לענות כמו בנאדם? גועל נפש.

eietmo

New member
אממ

אני מקנדה, אבל זה קרוב מספיק. יש מסיבות ואלכוהול, בסה"כ זה דיי קרוב למה שיש בסרטים (אולי חוץ מהעובדה שאין לך זמן ללכת למסעבות האלה כי אתה צריך לקום ב7 בשביל הכיתה הראשונה שלך ואסור לך להיות האנגאובר). אם אתה לא מדבר אנגלית שוטפת, כנראה שיהיה לך מאוד קשה שם...אין לי מושג מה אנשים שלא יודעים מונחים בסיסים עושים. אני לא יודעת אם התקבלת לשם או לא, אבל אם לא, זה לא יהיה קל... אתה תצטרך לקחת לפחות שני מבחנים :TOEFL אם אנגלית זאת שפה שניה וSAT, שרובו מורכב מדברים באנגלית. כנראה שלא תיהיה לך בעיה עם המתמטיקה במבחן הזה (בערך 40 אחוזים מהמבחן), אבל יש שם מילים מאוד מאוד קשות באנגלית. מאוד! כמובן שגם אם לא תקבל ציונים ממש טובים במבחנים האלה, יש אוניברסיטאות וקולג'ים ...פחות נחשבים שיקבלו אותך אם תשלם להם מספיק. אני לא ממש יודעת אם ארה"ב רוצה עוד משהו. אה, אתה תצטרך רישיון לימוד (כלומר רשיון שאומר שמותר לך לגור בארה"ב אם אתה לומד שם). טוב, זה מה שאני יודעת. יום נפלא! (הלך לי ממש טוב בקלקולוס!!) רון

sinergia78

New member
היי תודה רבה על התגובה...

אני לא מדבר אנגלית שוטפת אבל אני עובד על זה עכשיו. קורא הרבה באנגלית ומנסה כמה שיותר לדבר (אפילו לפעמים עם עצמי חח). כן ...אני די קראתי לאחרונה על המבחנים האלה. אפילו עשיתי מבחן דמו של SAT, אצל חברה כזאת שנותנת לעשות ותו בחינם ואז גם בודקים אותו. החלק של המתמתיקה הוא באמת שטויות, רמה מאוד נמוכה, אבל החלק של האנגלית ברמה גבוהה ואני יכול להגיד שהרבה מהשאלות פשוט ניחשתי. אני די בונה על מלגת ספורט וכדי לקבל אותה צריך לקבל ב SAT מעל 850 וזה לא כולל את הקטע של ה ESSAY. במבחן הדמו קיבלתי 990 מתוך 1600 שזה די טוב אם מכניסים את העובדה שבכלל לא התכוננתי למבחן. כמובן שאני אהיה קרוב לתקופת הלימודים ושאני אעשה את המבחן כדי לקבל תוצאה רשמית, אני אלמד הרבה לפני ואוכל להוציא ציון יותר גבוה (כך לפחות אני מקווה). אז איך זה הולך הלימודים בקנדה? זה כמו בארה"ב שהשנתיים הראשונות מוקדשות לקורסים כללים ורק אחכ מתחילים ללמוד יותר בהרחבה את ה major או שזה למידה בצורה אחרת? ובכלל אם תוכלי לפרט על הלמידה עצמה בקולג זה גם יעזור.. שוב תודה רבה על העזרה ...ושתיהיה שנה טובה!

lol lypop

New member
אחד

הסגנון משל המבחן השתנה, הוא עכשיו מתוך 2400, ולדעתי קשה יותר. תדבר איתי במסג'ר, אין לי כוח לכתוב פה [email protected]

AnnabeI Lee

New member
(../images/Emo122.gif)הממ

קמפוס חביב: יש מסיבות: יש אלכוהול וסמים: יש אחוות: יש טיפשות של חברי אחוות: יש אונס מצד חברי אחוות: יש זה קצת כמו בסרטים (רק עם קצת פחות סקס-אפיל) אבל תאכלס זה נעשה מאוס ושגרתי אחרי שבועיים. אם בשביל זה אתה בא, חסוך לעצמך את $30,000 בשנה... לעומת זאת, אם אתה בא בשביל הספריה (
)... גיאלי, ברקלי.

sinergia78

New member
לא...

אני בטח שלא שלא בא ללמוד בארה"ב רק בגלל זה. אבל בואי נגיד שזה חלק מרכיב בהחלטה. אם הבנתי נכון, אתה לומד ב UC Berkeley, שלפי מה שקראתי והבנתי זה באמת אוניברסיטה מכובדת. אם תוכל לספר בכלל על כל חווית הלמידה, אם זה מבחינת אופי הלימודים (הבנתי שבארה"ב מקדישים יותר זמן לעבודות ופחות למבחנים, זה נכון?) ואם זה מבחינה חברתית, איך האנשים שם, יש הרבה סטודנטים זרים? ובכלל כל פרט אפילו הקטן יעזור... שוב תודה על העזרה...:)

למעלה