שאלה לאמנון...

Abehar

New member
שאלה לאמנון...

אני מסכים איתך לחלוטין שאחראי צוות הוא זה שקבוע מי ידבר בקשר. אבל מה שאני לא מביןזה שאם נותנים למתנדבי נוער למלאות טפסי התחייבות, טופס מרוחקי אשיפוז וכו למה לפי תקנון מד"א אסור להם לדבר בקשר. (איני בא בטענות כלפי אף אחד אני סקרן)

orend123

New member
זה לא נכון ממש

תראה, הנהג מדבר בקשר כי הוא יודע מה קורה, אם הוא לא בדיוק במקום הוא לא יודיע מקום סתם ככה, אולי באותו זמן שהוא מודיע מקום הוא צריך כוחות נוספים לאיזור ואתה לא יודע את זה. אז לפעמים המתנדבים חוטפים ומודיעים מקום והנהגים מתעצבנים כי הם היו צריכים גם משטרה וכיבוי אש... לדוגמא... וחוץ זמה שהנהג אחראי על כל מה שנאמר בקשר ממנו שכן הכל מוקלט (לפחות זה מה שהמוקדנים מאיימים...). אבל אל תדאג, ייצא לך להיתקל בנהגים שכן יתנו לך לדווח. לגבי הטפסים: הנהג נוהג, וכדי לחסוך זמן בבית חולים המתנדבים ממלאים את הטפסים תוך כדי הנסיעה, וכשמגיעים לבית החולים כבר אפשר לפתוח תיק והרופאים יתחילו לטפל בלי בעיות רישום (כמובן הדבר נובע גם מכך שהנהגים עצלנים ואין להם כוח לטפסים, תראה פעם טופס שנהג מילא איך הוא נראה...). וחוץ מזה שגם על כל עניין הטפסים אחראי הנהג, ואם תיפתח חקירה בנוגע למקרה מסויים, ו"שכחת" למלא שנתת חמצן, או נתת שוק או שסימנת ולא נתת, אז יאשימו בכך את הנהג ולא אותך... לכן תמיד תראה את הטפסים לנהג לפני שאתה מגיש אותם. הרוב לחוצים יותר בעניין ההתחייבות, שכן אם טעית אז הם יקבלו על הראש, זה כמו שתיקח פנקס צ'קים ותקרע...

amitzahavi

New member
אז בו נתחיל FROM THE TOP

קודם כול אני חושב שאמנון צודק בכך שלכול אחד יש את העבודה שלו באמבולנס ובנתיים אני חושב שלהציל חיים בשביל מתנדב (שגם עדיין חניך...וגם אתה עדיין חניך...) זה דיי מספיק. דבר שני, יש צורת דיבור בקשר ואם תסים
טוב טוב לא אומרים כול מה שרוצים ואיך שרוצים אלא יש SPEECH ETHIC מסוים שאיתו משתמשים בדיבור בקשר ואותו לא אני ולא אתה למדנו. דבר שלישי, הנהג אחראי על כול מה שקרוה באמבולנס כולל סירנות וקשר ואם אתה עושה טעות, הנהג, סביר להניך יחטוף על הראש אז צריך לרכוש מיומנות ואמון של הנהג כדי להשתמש בעצמיים שלו לתקשר עם אחרים (סירנות, קשר, וכו'). ודבר רביעי, בבקשה תשרשר (תענה להודה שלפניך) כדי שכולם יבינו למה בדיוק ההודעה שלך מתקשרת.

אני ימשיך ../images/Emo105.gif

אני חושב שאנחנו בתור מתנדבים כן יכולים להגיד "אשר 35 תחנה" או "אשר 35מיון", לא צריך לעבור קורס נהגים בשביל זה. את הדיווח על המקרה ואת הדיווח למוקד שמתחילים בפינוי כמובן שהנהג צריך לעשות, כי מה לעשות הוא יותר בכיר ויותר יודע....אצלנו לרוב הנהגים אין בעיה עם זה, נותנים לנו לדבר בקשר ולשחק עם הסירנה. איזה טעות כבר יכולה להיות עם סירנה? יש דברים בסיסיים שמתנדב כן יכול לעשות כמו להודיע תחנה ולהפעיל סירנה.

אז ככה

טפסים הם עיניין מינורי בהקשר של הנהלים על אף חשיבותו בטיפול (מתנגש נכון?) מה שאני מנסה לומר כאן הוא שנהג האמבולנס במסגרת הכשרתו לומד בעל פה כל כך הרבה נהלים שצריך לעקוב אחריהם וביניהם גם סירנה, טפסים ודיבור בקשר.... נכון בזמן שמפעילים יסרנה זה לא נראה כל כך משנה אבל כןם מפעילים סירנה כזו בזן מסויים בעוד מפעילים אחרת בזמן אחר.... אבל שוב ניקח את זה כזניח.... גם הטפסים נבדקים על ידי הנהג לפני שמוגשים לפקידה במיון טוזה לפחות עד שהנהג סומך על הבנאדם ואני יכולה להגיד שאחרי שנתיים במ"ד א אני עד היום מביאה טפסים לביקורת... הדיבור בקשר הוא העיניין היותר רציני וןהוא רוב הנהלים, הנהג יודע מה צריך הלגיד בדיוק ונכון שיש כאלו שמפשלים אבל זה על ראשם... אתה לא מכיר את הנהלים ואם תפשל בקשר זה יהיה על ראש הנהג באשמתך ולא באשמת אף אחד אחר מלבדך אבל מי יחטוף על הראש? הנהג... ותחשוב על זה...

chanand

New member
הגזמת!

כשלמדתי את הנהלים בקורס נהגים לא נתקלתי בשום נוהל לגביי התאמת צליל הסירנה לתואי השטח... וגם הנדב"ר (נוהל דיבור ברשת) לא כל כך קשה לתפיסה...אני בטוח שמתנדבי נוער יכולים לקלוט את הכללים אחרי 2-3 נסיעות...לא צריך הרבה יותר מ12 שנות לימוד כדי לנהוג על אמבולנס...

לא ממש מדוייק...

לא שזה כזה מסובך - אבל סתם צרמה לי הטעות... יש ועוד איך התאמה בין צליל הסירנה לתוואי השטח: אם אני זוכר נכון, ההנחיות היבשות הן - מעל 40 קמ"ש משתמשים ב-wail ובמהירויות נמוכות יותר (כשמתקרבים לצומת או לצפיפות) משתמשים ב-yelp. עד כמה שידוע לי ב-hi/low אסור להשתמש כלל. בנוסף, אם נוסעים יותר מאמבולנס אחד בסמוך - יש להשתמש ככל האפשר בסוגי סירנות שונים. [ומי שלא ראה את בצלאל משחק בסימולטור סירנות - לא ראה אדם מאושר מימיו] בכל מקרה, אם טעיתי בהסבר - אני מתנצל מראש, ואני בטוח שיהיה כאן מי שיתקן אותי.

חוצמזה, לנהגים שביננו, מאד מפריע

כאשר יד של מתנדב מונחת על הסירנה. תחשבו שאתם נוהגים ומישהו כל הזמן משחק לכם ברדיו, היד מצד ימין מושכת את תשומת הלב של העין, ומאד מפריעה, במיוחד בנסיעה דחופה. מה שבטוח זה שברור שיש התאמה בין סוג הסירנה לרמת הדחיפות של הנסיעה. (לא בנוהל אלא במציאות) תקשיבו פעם להקלטה של פיגוע ותשמעו איך נשמעת הסירנה שם לעומת מוטל ברחוב. בצוות יש כללים ברורים, וכאשר הם מופרים מהות הצוות משתבשת, הנהג נוהג והוא מפקד צוות ואחראי על הכל, בזמן הנסיעה הוא אחראי על הנושאים הטכניים כמו נהיגה, דיווח למוקד, הפעלת סירנה וכדו' בעוד שלמתנדבים יש תפקיד משלהם, לקיחת מדדים, מילוי טפסים, דיווח לנהג על שינויים במצב ועל חשדות אפשריים. כל אחד והתפקידים שלו, וחוצמזה, לכל הרוחות מה הכיף בלהדליק סירנה, אני שונא ליסוע עם סירנה רק כשממש חייבים. ואגב סירנות, בשלג בי-ם השבוע, התמלא לנו הרמקול בשלג, ולא שמעו בכלל את הסירנה, אנחנו בתוך האמבולנס שמענו יותר חזק ממה ששמעו בחוץ ואנחנו חוצים צומת ולא מבינים למה אף אחד לא זז ? עד שעצרנו להוריד שלג מהרכב ואז גילינו את זה...

שכחת גם...

שזה מסתיר את המראות...
חוסר הכיף בנסיעה דחופה מתגבש לך רק כשאתה הופך לנהג... אז פתאום מלוא כובד האחריות נוחתת עליך ואתה מבין שחוץ מאדרנלין - אתה די אחראי לשלמות האמבולנס, עצמך ואולי גם לעוד נער ונערה מתנדבים בני 16. אתה פתאום מבין שאם לא תשים-לב בזמן לאוטובוס שעובר בצומת ירוק (והנהג שלו בדיוק עסוק בלהחזיר עודף לאחד הנוסעים) - יהיו לך לא מעט הסברים לתת, בין השאר להורה או שניים. אבל כל עוד אתה מע"ר חסר דאגות...
וווִי-אוּ... וווִי-אוּ... מה רע...

למעלה