שאלה לאמא המיועדת

effies

New member
שאלה לאמא המיועדת

רציתי לדעת אם לקיחת הביציות מהאם היא דבר מסובך?והאם זה כואב או מסוכן? ואיך באופן אישי עברת את זה ? תודה על העזרה

mondani5

New member
שאיבת ביציות

המושג הינו שאיבת ביציות ולא לקיחת ביציות,זה נעשה בהרדמה מלאה,לאחר מכן מרגישים כאבי מחזור,לפעמים יש שאיבות שהכאבים עזים,אני בכל אופן קיבלתי גם חיידק טורף במהלך שאיבה ,לא שאני רוצה לעשות שחור ,אבל בכל דבר יש סיכון,גם הרדמה מלאה מהווה סיכון. סה"כ זה לא נורא כלל אך יש חריגים כמו בכל דבר,אני הייתי חריג. אירית

effies

New member
לאירית

תודה על התשובה לשאלתי,הצטערתי לשמוע שקיבלת חיידק טורף אך האם זה כתוצאה מהשאיבה?מה הקשר? האם כולם עוברות את זה בהרדמה כללית?שמעת על מקרים עם הרדמה מקומית?או ללא הרדמה כלל? תודה על ההתיחסות לנושא

mondani5

New member
היי

לשאלותייך,חידדק טורף אפשר לקבל ממקום בלתי ידוע ,אצלי זה היה בשאיבה,לגבי שאיבת ביציות אני יודעת רק על הרדמה מלאה אבל תשאלי אחרות אולי יש מקרים שונים. אירית

עָנת

New member
שאיבת ביציות!

אפי שלום. לרוב שאיבת הביציות מתבצעת בהרדמה מאלה! מעתיקה לפה מאמר קצרצר המתאר את הפעולה
הגישה הנרתיקית גישה זו התאפשרה לאחר פיתוח מכשירים מותאמים לבדיקה דרך הנרתיק. הדיקור נעשה דרך חלקו הפנימי של הנרתיק הקרוב ביותר לשחלות. לאחר מתן תרופת אלחוש למניעת כאבים מבוצע חיטוי הנרתיק בתמיסת חיטוי. המתמר של מכשיר האולטרה-סאונד המכוסה בכיסוי סטרילי מוחדר לנרתיק והדיקור מבוצע בעזרת מחט הצמודה למתמר, תחת הדגמה מתמדת של השחלה על מסך האולטרה-סאונד. המחט מוחדרת דרך דופן הנרתיק ישירות לתוך הזקיק הקרוב ביותר והנוזל הזקיקי שנשאב מועבר למעבדה לאיתור הביצית. יש אפשרות לעבור שאיבת ביציות ללא הרדמה,בדר"כ ששואבים כמות קטנה מאוד של זקיקים. אני באופן אישי,למרות ששאבו אצלי,כל פעם זקיק 1(אני לא נטלתי הורמונים) פחדתי לעבור הפרוצדורה ללא הרדמה

effies

New member
היי ענת

תודה,למה את לא לקחת הורמונים?וכמה פעמים עברת שאיבת ביציות? למה פחדת לעבור את זה ללא הרדמה ? אחרי כמה פעמים הצלחת? תודה רבה על ההתייחסות.ועל המאמר ששלחת לי.

עָנת

New member
אפי,אני סובלת מבעית קרישת דם

ואסור לי,איסור גורף לקבל הורמונים
. מעולם לא ספרתי את הפעמים בהם בוצעו שאיבות. אבל אני מעריכה 10-15(הערכה פראית
) עברתי את כל השאיבות עם הרדמה!!!!!

effies

New member
לענת

וואוו,כל הכבוד לך על ההתמדה,זה רק מראה שלא צריך לאבד תקווה !תודה על האתר הנוסף,הפורום הזה ממש עוזר!תודה על החיבוק לפורום,אני מחזירה גם לך
אני מתעניינת ומקווה שאפעל בקרוב...

effies

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif../images/Emo23.gifתודה רבה../images/Emo24.gif

שאיבה ללא הרדמה

אפי שלום, לשאלתך, אני עברתי עד היום חמש שאיבות - כולן ללא הרדמה!!! אני גם סובלת מקרישות יתר ולכן אסור לי לקבל הורמונים להגדלת מס' הביציות כך שבכל שאיבה הולכים למעשה על מחזור רגיל (ששולטים בו ובביוץ עצמו באמצעות זריקות צטרוטייד ומנוגון למשך 3-4 ימים בלבד) וכך שואבים כל פעם ביצית אחת בלבד. (למזלי, אני מאד פוריה כך שבשלוש פעמים מתוך החמש היו לי שתי ביציות במקום אחת..). בכל מקרה, בגלל ש'בונים' על ביצית אחת בלבד - מומלץ לוותר על ההרדמה (ומנסיון, התהליך מאד פשוט ולא ממש כואב). שיהיה בהצלחה! יפעת

שאיבה ללא הרדמה

אכן כן. מינון של שתי אמפולות ל-3-4 ימים בלבד לא נחשב טיפול הורמונלי במושגים של IVF סטנדרטי...

effies

New member
../images/Emo20.gifליפעת

יפעת העלת חיוך על פניי! אסור לי לעבור הרדמה ומאוד חששתי מכך, אך לאור מה שכתבת אני ממש מאושרת! אשמח לשמוע יותר על כך ,ועל מה שחווית ,בתקווה שזה בסדר מצידך זה ממש יעזור לי,תודה .

לאפי

בשמחה רבה! אני שמחה שהצלחתי להרגיע אותך קצת ואם גם העליתי חיוך על פנייך אז מה טוב... תשאלי מה שאת רוצה לדעת ועל מה את רוצה לשמוע יותר ואני אענה בשמחה. אני שולחת לך גם מסר ישיר עם מס' הטלפון שלי כך שאם את מעדיפה לדבר במקום לכתוב - אין בעיה
יפעת

effies

New member
יפעת../images/Emo42.gif

אני לא מצליחה למצוא את מס' הטלפון ששלחת לי,איפה? אני מאוד מעוניינת לדבר איתך ,רק לא יודעת איך...

אפי

שלחתי לך מסר עם המספר. לא קיבלת אותו? אם את רוצה, תני לי את המס' שלך במסר או דרך הפורום ואני אתקשר אלייך...

עָנת

New member
../images/Emo128.gif אסור לפרסם טלפונים אישיים../images/Emo128.gif

אפי,נא העבירי את הטלפון הפרטי שלך ב מסר בלבד/אימייל
לא מאפשרת פרסום של הודעות עם אאוטינג

למעלה