שאלה לאלקטרונאים

amidek

New member
שאלה לאלקטרונאים

לילדה יש טרמפולינה שפועלת על סוללות ויש לה שתי הפעלות: הראשונה היא רטט ע"י סוללה בודדת (1.5V) והשניה היא סיבוב כדורים ומוסיקה ע"י 3 סוללות (סה"כ 4.5V) הצעצוע הזה "בולע" סוללות אך ההחלפה שלהן מסורבלת ולכן שימוש בנטענות לא רלוואנטי. אני מעוניין לחבר את זה לשנאי שיש לו אפשרות לשנות את המתח. השאלה שלי היא איך לחבר בין שני הצרכנים? האם לחבר מתח של 4.5V במקביל (ואז הרטט יקבל מתח יותר גבוה ממה שהוא צריך) או בטור- אבל אז איך אפשר לדעת כמה מתח נופל על כל צרכן? בקיצור, איך אפשר לפתור את זה?

פשוט, אתה צריך שנאי עם שני מתחים

ביציאה: אחד 1.5 ושני 4.5 וולט. או לחבר אפס משותף שני שנאים שאחד מוציא 1.5 והשני 4.5 וולט (הכל מתח ישר כמובן). עדיף שהמתח יהיה מיוצב פחות או יותר. אם תחבר מתחים לא נכונים הצעצוע עלול להשרף.

NimrodKAdim

New member
נראה לי מוזר אבל שיהיה

מוזר שהצעצוע משתמש בשני מתחים. אתה בטוח? האם יש שני תאים נפרדים (לסוללה אחת ולשלוש סוללות)? בכל מקרה, בנוסף להצעה שקיבלת על שני שנאים, אני יכול להציע לך להשתמש בשנאי אחד של 4.5 ולחבר לו מייצב ל-1.5. או, אם האלקטרוניקה של הרטט לא מסובכת (ככל הנראה רק מנוע), אתה יכול גם לחבר נגד הספר בטור למנוע (בשביל זה אתה צריך לחשב את ההתנגדות שלו ע"י מדידת זרם בפעולה - לא למדוד התנגדות!)

אני חושב שהכוונה

שיש שלוש סוללות והצעצוע מנצל את שלושתן או רק אחת מהן. לגבי מייצב זה אפשרי אם צריכת הזרם לא גבוהה מדי.

amidek

New member
הסבר יותר מפורט:

אכן יש שני תאים נפרדים. אחד עבור המוסיקה ושאר"רעשים" שמכיל 3 סוללות והשני עבור הרטט שמכיל סוללה בודדת. אני מניח שצרעכת הזרם לא גבוהה, הרי זה בסה"כ צעצוע פשוט אבל לא יודע מה זה מייצב ואיך מחברים אותו. אפשר לקבל הסבר יותר מפורט?

NimrodKAdim

New member
קבל הסבר..

בעיקרון, מיצב מקבל מתח ישר מסויים בכניסה (יכול להיות לא קבוע) ומייצב אותו (כלומרהופך אותו לקבוע) למתח ישר נמוך יותר. אם תשתמש בספק אחד (4.5V) למתח הגדול יותר ותחבר מייצב שיוריד למתח נמוך יותר תקבל מתח נוסף, נמוך יותר. במקרה שלך אתה צריך מתח של 1.5 וולט, ואני הייתי מציע לך לבנות מעגל פשוט של מייצב (במקום מייצב) באופן הבא: חבר נגד בטור לשתי דיודות רגילות (1N007). בהולכה, מפל המתח על הדיודות הוא 0.7 לכל דיודה (ועל שתיהן בטור -1.4 ). זה פתרון זול ופשוט על מנת לחשב את ערך הנגד, אתה צריך לדעת מה צריכת הזרם של המעגל שלך (ה-1.5 וולט) בשביל זה אתה צריך לחבר מד זרם בטור לסוללה. אם תדע את צריכת הזרם תוכל לחשב את ערך הנגד (באמצעות חוק אוהם) - לא תסתדר, אוכל הסביר לך. אם מתאים לך, מדוד את הזרם ואני אצרף שרטוט

אף מים

New member
עזוב את המוסיקה ../images/Emo13.gif

הפעל את הרטט בלבד. המוסיקה הזאת של הצעצועים של הילדים ,יכולה לשגע פילים מתים!!!
והרי אנו רוצים להיות שם רגועים בשביל הקטנטנים ?

למעלה