שאלה לאלופים....

ענתי לה

New member
שאלה לאלופים....

שרשרת ברבים = שרשרות שרשראות = יש חיה כזאת? רבים של מה? מתי משתמשים???? מעריצה ענתי

גנגי

New member
אגב, בעבר

היו גם קופסאות ופתקאות וסמטאות (אוי! נזכרתי! לא רחוק מהבית שלי יש רחוב ששמו "סמטאת הריחן" או איזה תבלין אחר. תמיד זה מצחיק אותי). אבל לשאלתך, המילה "שרשרת" דומה מאוד, גם במבנה וגם מבחינה פונטית, ל"שלשלת". והריבוי של שלשלת הוא שלשלאות. ויש לי יסוד סביר להניח שמכאן ההתבלבלות.

ענתי לה

New member
רגע...רגע....

אין סמטאות? אין קופסאות? אלוהים ישמור........ אז מה יש במקום? אל תגידי לי סמטות........או קופסות......... זהו! אני מתה סופית.

גנגי

New member
חומד, אל תמותי לי!

את היחידה כאן שחושבת שאנחנו שווים משהו - אם את תמותי לא תהיה לי סיבה לכתוב כאן, ואולי אפילו אלך בעקבותייך... נכון נורא? סימטה, קופסה, טיוטה, גירסה... אוי, כמה קשה. אבל נתגבר, נכון? (אגב, בריבוי מותר גם סמטאות וגם סמטות, את יכולה להירגע. אבל אני באופן אישי - אותי לא תתפסי משוטטת בסמטאות אפלות ומחפשת קופסאות לאריזה - אני - רק בסמטות אפלות ורק עם קופסות. ככה אני.) נו, נשארים בחיים? מה את אומרת?

uriozmor

New member
כן

"קופסה" ולא "קופסא", "דוגמה" ולא "דוגמא" - אבל אפשר גם "קופסות" וגם "קופסאות", גם "דוגמות" וגם "דוגמאות", תודה לאל (וזה נוגע גם לצורות הרבים של הנסמך).

ענתי לה

New member
טוב יאללה....נלך על זה יחד...

נשאר בחיים ובכל פעם שתגלו לי עוד "אמריקה" תצטרכו להחזיק חזק חזק שלא אקפוץ....... מעריצה ענתי

or99

New member
באמת?? פעם ראשונה...

שאני שומע שמשתמשים במילה שרשרות. אני זוכר את המילה מהתנ"ך, אבל ביום-יום אני תמיד משתמש בשרשראות... אפשר לעשות סקר... מי כאן משתמש בשרשרות ומי בשרשראות?

arie86

New member
../images/Emo45.gif שרשראות.

גם אני לא ידעתי על השימוש בשרשרות.

גנגי

New member
אני חושבת שזאת הסיבה שענתי-לה

שאלה את זה. הצורה הנכונה היא "שרשרות", אבל לרוב אנשים אומרים "שרשראות", ואני סבורה שהסיבה היא זו שהזכרתי קודם.

uriozmor

New member
אז השאלה היא

אם מעניינת אותנו הצורה הרווחת (שאותה תיעד רב-מילים) או הצורה התקנית. "שרשראות" משמשת הרבה, אין ספק, אבל היא לא תקנית. עכשיו תעשו במידע הזה מה שאתם רוצים, תכתבו מצדי "שארשארוט".

judijudi

New member
קופסא, דוגמא

האם זו שגיאת כתיב? חשבתי שגם קופסה וגם קופסא הן צורות תקניות...?

ענתי לה

New member
היום "ערכתי" בוחן בחדר המורים....

אף אחת לא ידעה מה הרבים של קופסה, דוגמה ושרשרת.... זה אומר משהו על המורים??? (להזכירם, גם אני לא ידעתי....אז בבקשה רק מחמאות). ענתי

or99

New member
את ידעת.

אני בכלל לא בטוח שמה שנאמר פה נכון. ברב-מילים מצוינת הצורה שרשראות בדיוק כמו הצורה שרשרות, ולפי דעתו שתיהן תקניות באותה מידה. אפשר לבדוק באבן שושן מה המקור לצורה שרשראות.

ענתי לה

New member
אני מאמינה...אני מאמינה....

ואין צורך לנחם אותי........ידעתי יום לפניהם..... לדעתי, יחיד / רבים זה "עניין" חובה לכל דובר עברית ובעיקר למורים... ענתי

uriozmor

New member
בכל מקרה

"קופסא" ו"דוגמא" אינן הצורות הנכונות. קשה לקרוא לזה שגיאת כתיב. אלה פשוט צורות כתיב ישנות (על דרך הכתיב של התלמוד הבבלי אם איני טועה) שהיום הן בלתי תקניות.

למעלה