שאלה לאיסקרה !!

• פותח הנושא PkK
  • פורסם בתאריך

PkK

New member
שאלה לאיסקרה !!

האם אתה מורה להיסטוריה ??? כי יש לי שאלה לגבי ניקוד... ועוד משהו.. אפשר לקבל רשימה של מושגים חשובים מהשואה שהם בגרמנית ? למשל : חיל האויר נקרא - לופטאווה משהו בסגנון של זה תודה

איסקרה

New member
תשובות מאיסקרה

כן, אני מורה להיסטוריה כן, אני יכול לענות על מיקוד ומהזיכרון אני יכול לשלוף וורמאכט= הצבא הגרמני לופטוואפה = חיל האוויר הגרמני אנשלוס= סיפוח (מוכר בהקשר האוסטרי) אונטרמנטש = תת אדם (הגדרת היהודים בתורת הגזע הנאצית) בליץ קריג = מלחמת בזק (טקטיקת לוחמה שמבוססת על מהירות ואש וריכוז שריון, ככח פורץ שאחריו מגיעים החי"ר . וזאת בסיוע אווירי צמוד) אייזנץ גרופן = עוצבות המבצע (יחידות מוות שפעלו עד ההשמדה ההמונית במשאיות וגאזים. פעלו בשיטת בורות ההריגה) פולק = עם פיהרר = מנהיג רייך = מדינה ריכוזית חזקה (בשונה מפדרציה) קאנצלר = ראש ממשלה מין קאמפ = המאבק שלי (ספרו של היטלר) היטלר יונגד = נוער היטלראי (תנועת הנוער של המפלגה הנאצית) רייכסטאג = הפרלמנט הגרמני

ושכחת

את אומשפלץ=אזור שילוח (מאזורים אלו נשלחו הטרנפורטים) ארבט מכט פייר=העבודה משחררת ... רוצה עוד

איסקרה

New member
נכון

אולי אתה תדע מרחב מחיה. אני אשמח את תתן לי תעתיק עברי של המונח הגרמני.

קוכולין

New member
רק תיקון קטן לדבריו של האייל

כיכר השילוחים (למחנות ההשמדה בדרך כלל): אוּמשלַאגפּלַאץ (Umschlagplatz). העבודה משחררת- אַרבַּייט מַאכט פרַיי- (Arbeit macht frei)

איסקרה

New member
שאלות בגרמנית לקוכולין

קדימה ילדים, אל תתנו לא לחכות ו.. קוכולין, תודה.

למעלה