שאלה לאילן גולדנברג

alonmias

New member
שאלה לאילן גולדנברג

שלום רב, לפני כחודש הגיש כנגדי בנק דיסקונט תביעה על חוב המורכב מאוברדרפט+חובות בכרטיס האשראי על סך של 45,000 ש"ח, מלבד כך,לפני מספר חודשים,בעקבות גניבה של שני פנקסי צ'קים,הגשתי תלונה למשטרה,והבנק ביטל אותם,אך כשהוגשו הצ'קים הגנובים,החזיר אותם הבנק כחסרי כסוי,ורק אחר כך כגנובים,כתוצאה מכך,זכיתי להגבלת החשבון. כתגובה, שכרתי עו"ד לצורך הגנה בפני תביעת הבנק, וכתובע בתביעה שלי כנגד הבנק להסרת ההגבלה. לפני מספר ימים החלו שיחות מוזרות, בו מזדהה אדם כביכול כעובד ביטוח לאומי, בשיחה שלי עם הביטוח הסתבר הדבר כשיקרי, אני חושד בחוקר פרטי שנשכר ע"י הבנק.כמה שאלות: 1. האם דרך הפעולה שלי בנושאים היא הנכונה לדעתך? 2. האם אני יכול לצרף לתביעה כנגד הבנק תלונה על הטרדה והתחזות של החוקר הפרטי מטעמם. 3. האם באפשרותי לתבוע הבנק באמצעות בדיקה של העמלות הגבוהות שגבה ממני על האובדרפט והצ'קים הגנובים שהחזיר. 5. באיזו דרך אני יכול לפרסם המקרה, כדוגמא לדרכי הפעולה הקרימנליות של בנק דיסקונט. בתודה מראש, אלון

תשובה לאלונמיאס

שלום רב, בכך ששכרת עו"ד פעלת נכון ואני ממליץ לך להתייעץ עימו. לגבי חשדותיך ביחס לחוקר המתחזה אינני משוכנע שיש טעם בצירוף הענין לתביעתך שכן איני בטוח שיש בידיך הוכחות לטענותיך וגם ה"נזק" אינו ברור. אתה יכול לשקול הגשת תלונה למשטרה על הטרדה ו/או התחזות ו/או ניסיום להשיג דבר במרמה וכיו"ב. על האוברדפרט כנראה ששילמת ריביות ולא "עמלות". שווה לבדוק זאת אצל מומחה לבדיקת חשבונות בנקאיים במיוחוד אם החשבון התנהל במשך מספר שנים. לגבי פרסום המקרה - פנה לעיתונאים המתעסקים בתחום ועניין אותם. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

למעלה